Hasan Tezcan wrote:Frank ve ekibinden bahsediyorsunuz, ne ekibiymis? Degisiklik diagnoz koymadan, köru körune yapilmaz. Bazi arkadaslar ne pahasina olursa olsun Frank kalmali dedikleri bir ortamda saglikli bir karar alinacagina inanmiyorum. Yabanci hayranligi her yeri sarmis gözukuyor.
Frank ve ekibi (+3 kisi oluyor bunlar, Carlos Cuadrat, Albert Roca Puyol ve Neeskens) diagnoz koymalari icin getirildi diye anlamistim ben. Ne olursa olsun Frank kalmali'nin arkasindaki gizli text: "her sene teknik direktor kovmayalim da iki elimizle bir organimizi bir 10 sene daha dogrultabilelim"'dir.
Frank tartisilmali, yönetim tartismali. Meydani Kincal gibi heriflere birakmamaliyiz.
Dogrudur.
Frank sinifta kalmistir, her hali ile.
Neden? Ben GS spor kulubunde (burnu havada olan ve 10 senedir didismekten baska bi bok becerememis guzide kulubumuz) Frank'i sinava tabi tutacak ve hatta 'fail' verecek bir arkaplan goremiyorum kusuruma bakmayin. Belki sunu diyebiliriz. GS spor kulubu sinifta kalmistir.
Bu sene bu takim sampiyon olur mu, sampiyon olacak göz var mi, en önemlisi kenarda gerekeni yapan teknik "kadro" var mi sizce, bence yok. Oyunculara dizginleri vermis, ve bu sorumlulugu tasiyamayan oyuncu surusu. Ispanyol gazetecinin sezon basinda ne demek istedigini simdi anliyor gibiyim. Frank uzerine söylediklerini, hatirlarsaniz. Neden Barcelona da görevine son verildigi uzerine. Frank oyuncular ile iyi arkadas olabilir ama oyun ile arasi iyi degil. Felsefe gercekci degil.
Asiri duygusal bir yaklasim ve arkasindaki mantigi goremiyorum. Isterseniz bir de Juan Laporta'yi ve Guardiola'yi dinleyin. Ah keske Frank'in teshislerinin dogruluguna daha evvel inansaydik bosa 1 bucuk sene gecirmezdik diye.
Buna kötu transfer politikasi eklenirse bu duruma gelmis oluruz. Haldun'un bitiriciligine diyecegim yok (bildigimiz kadariyla) ama gerekli transferler mi yapildi sorusuna hayir diyecegim. Keita, Harry transferleri, o zamani göz önune alirsak, gereksiz transferler...birakin gelenleri, gönderilen Nonda zamansiz gönderildi. Mukavelesi olan, sorunsuz oyuncuyu ve hazir oyuncuyu sen gönder...Frank'in istegi uzerine.
Bu transfer politikasi konusunda hatalar yapildigi kesin. Ama lutfen Nonda konusunu acmayin. Allah askina adam sakatti ve Adnan Polat'indan Frank'indan Haldun'una TV kameralarina bu bilmem kac kere soylenmisti. Hala nasil saglam oldugunu ve hazir oldugunu iddia edebiliyorsunuz? O kadar elestirdigimiz Ayhan kadar kosacak mecali bile yoktu adamin sahada. Baros sakatlandiktan sonra en golcu adamimiz dedigimiz Nonda tek gol atamadi bildigim kadariyla. Sifir verimli, sakat, yasli ve gamsiz bir adama nasil hazir dersin Hasan abi? Yapma yahu. Bu biraz senin yabanci hayranligi diye adlandirdigin seyin antitezi gibi. Bence senin malin cok degersiz. Benim dedem boyleydi. Bir dairesini kiraya verecektiyse onun raicini ogrenirdik. Kattiyen o kadar edecegine inanmazdi. Ha baskasinin mali ise cok pahali gelirdi. Bilmem anlatabildim mi?
Ayrica GS'in burnu nedense biraz havada. Ne oldum budalasi...bir hicsin su an ama neyse (oynadigin oyun, verdigin izlenim).
Iste bu en buyuk problem. Burada kesinlikle haklisin. Ve asil bizim taraftarimizda ve yoneticilerimizde var bu problem. Servet ve Caner gibi arkadaslarda da yansimalarini goruyoruz. (bu da benim empatik gorusum olsun bari) Ayrica bu hissiyatta olmayan, burnu havada gezmeyen ve asla bu karakterde olmamis tek grup ise teknik direktorumuz ve ekibidir. Iste bu yuzden umutluyum ben onlardan. Belki biraz insanlik ogrenir bizimkiler hayatlarinda goremeyecekleri basarilari tatmis insanlarin mutevaziliklerinden. (hayraanimmm hayrannn
)
Anadolu takimlari senden kat ve kat daha iyi oynuyor. Kilcal'in dedigine katiliyorum. GS'in bu hali dusme potasinda olan takimi animsatiyor. Mimarlar Frank ve yönetim.
Mehmet Demirkol ve Fuat Akdag gecen gun bundan bahsediyordu NTVspor'da. Bakalim 2 hafta sonra kim mahfoldu bitti diyecegiz. 1 ay evvel de Fener zavalliydi hatirlarsaniz
Mimarlar Frank ve yonetim hayhay. Iyi de Anadolu takimlarinin bizden kat ve kat daha iyi oynadigini nereden cikardiniz? Turkiye'de kimse kimseden iyi oynamiyor. Tum lig maratonuna da bakinca gorecegimiz tabloda (baktigimiz zaman
) GS'nin uzun vadede herkesten daha goze hos gelen ve potansiyeli olan ve o tikir tikir paslasmali oyunu ve tac/korner organizasyonlarini da herkesten daha fazla becerdigini hatirlatmak isterim (sezon basinda). Problemlerin nerede oldugunu iyi gormek gerek. Iste bu sene belki senin bahsettigin Diagnostic senemizdi Hasan abi. Frank sicti klubun kapisina kilit vuralim hissiyatlarina gerek yok bence hic.
Bir de unutmadan ekleyeyim. Hala Skibbe'nin gonderilmesi yuzunden icim ciz ediyor. Cildirmamak elde degil. Uefa'dan elenmemissin, Sampiyonluk sansin cok yuksek bir Kocaelispor'a ASY'de 5-1 yenildin diye adami gonderiyorsun. Bence Lucescu'nun gonderilmesinden 5 kat buyuk hatadir. Bence bizi Avrupa arenasinda temsil edebilecek yegane adami tutup getirmislerdi. Ama yine tutamadilar. Ribery vakasindan daha buyuk rezilliktir benim icin her zaman. Su anda da Eintrach Frankfurt'u (gecen sene surunuyordu bu takim) Bundesliga'da Sampiyonlar Ligi potasina sokmak uzere. Disiplinsiz, yumusak, tavizkar Skibbe. Iste bu gibi oryantallikler cok sevdigim Adnan Polat konusunda kuskuya dusuruyor beni.