Sergen Yalcin

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Sergen Yalcin

Post by Cengiz Akgun »

BU adamla tani$mamiz 1988'de askerlik icin Turkiye'ye gittigimde oldu. Uzun bir sure futbol ile alakam olmadi idi. Cunku ne dogru durust haber vardi ne de goruntu. Annemin yolladigi eski gazeteleri okuyorsamda eski zevki yoktu. O sene GS ba$a gure$iyordu. Hani Xmax maci oldugu zamandi o sene. BJK Avrupa da Prag'la mi ne oynuyordu. Ya yenik ya da berebare devam ediyordu mac. Bir baktim sahada Sergen diye biri var. Adam 20 ya$Inda bile degil belki. Sahada Avrupali oyuncu gibi ne yaptigini bilen topa vurabilen bir adam var. O zaman kadar pek Turk takimlarinda gormedigim cinsten bir yetenek. BJK nerden bulmu$ bunu dedim etrafimdakilere. CUnku BJK'in dokuldugu 70'li yillardan cikip geldim. Ooo dediler BJK kasti kavurdu. Bu adamlari genc alt yapisindan yeti$tirdiler dediler. Sonrasi malum

Cok yazik cok. Bu adamin ustunde sopa kirilmali. Oyle burada son gunlerde denildigi gibi sallamak istemem bu adam Zidane olurdu Becham olurdu ya da Figo olurdu diye. Ama bu adam Turkiye'nin son senelerde yeti$tirdigi en buyuk oyuncu olurdu adam olsaydi. Hicbir $eye yaramadi. Yazik. Bir bok olomadi. Halbuki Balic Real madrid'e transfer oldugunda kendi agzindan duydum. Balic $u kadar para ediyorsa ben uc tane Balic ederim demi$ti. Ederdi belki ama Real Madrid'de bir mac bile dayanabilir miydi hic sanmam.
Last edited by Cengiz Akgun on Sun Feb 26, 2006 10:12 pm, edited 2 times in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Re: Sergen Yalcin

Post by Tolga Girici »

Cengiz Akgun wrote:
Cok yazik cok. Bu adamin ustunde sopa kirilmali. Oyle burada son gunlerde denildigi gibi sallamak istemem bu adam Zidane olurdu Becham olurdu ya da Figo olurdu diye. Ama bu adam Turkiye'nin son senelerde yeti$tirdigi en buyuk oyuncu olurdu adam olsaydi. Hicbir $eye yaramadi. Yazik. Bir bok olomadi. Halbuki Balic Real madrid'e transfer oldugunda kendi agzindan duydum. Balic $u kadar para ediyorsa ben uc tane Balic ederim demi$ti. Ederdi belki ama Real madrid'de bir mac bile dayanabilir miydi hic sanmam.
Bir televole programinda basket sahasinda orta noktadan ayakla basket soktugunu gordugumde bu adamin sinirsiz yetenegi oldugunu anlamistim.

Ama istedigi zaman oynuyor, istemedigi zaman da oynamiyor. Bazi maclarda cok sinirli oluyor, o zaman hirsli oildugunu anliyorsunuz. Galatasaray'dayken de oyleydi. Bazi buyuk maclarda ise resmen kendi basina aliyor maci. besiktasliligini seviyorum, besiktasli olmadigim halde. Belli ki taraftari mutlu etmek icin mucadele etti bugun.
Oltunc Özgür
Posts: 211
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:46 pm
Location: DUBAI

Post by Oltunc Özgür »

Belki sirf oyle oldugu icin Sergen'e daha cok saygi gostermek lazim, bence yapmacik olmayan kendi gibi olan biri hicbir zaman Beckham ve Zidane olma hayali olmamis, Amerikan hayali "hep yuksege" geyigi ile kapitalist futbolcu olmamis birisi.. Kumara olan duskunlugu ile birazda George Best tadı yasatmis futbolcu. Acikcasi ben GS'den ayrildiginda cok uzulmustum, ama onun BJK'de futbol oynamasi ve orada futbolu birakmasi lazim.

Birileri "ah oglum haylaz oglum biraz calissa buyuk adam olurdu" muhabbeti yerine Sergen'in kisisel ozelliklerini incelese bence Beckham kadar yer tutar bu adamin yaptiklari.

Bu arara BJK'nin yedigi 2. golde bizim gecen sene yedigimiz golun aynisi.. Kadikoy'de birisinin Nobre'yi iyi marke etmesi lazim.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Birakin Allah a$kina. Boyle bir adamin ipiyle kuyuya inilir mi? Dupeduz tembel sahtekarin teki. Ba$ka hicbir tanimi yok bu tur meslek anlayi$i olan birinin. Futbol takim oyunudur. Tenis filan oynasa ne yaparsa yapsin kendine olur denebilir. Kimseyi alakadar etmez. Ama bir takim icinde Sergen sadece kafasi bozulunca oynarsa be$ para etmez bir boka da yaramaz o oynayi$i. Adam yoklugunda BJK yilana sarilmi$ gibi adama sarilmi$ vaziyette ve yerlerde surunuyor. Bu cocuk oyuncagi mi? Boyle adamlar anca Turkiye gibi yerlerde Car$i grubu gibi taraftar duzeninde el ustunde tutulur. Kedi gibi boku lazim oldugunda gider denizin ortasina eder. Sergen futbolcu olarak makbul bir adam degildir Bu kadar basit.
Last edited by Cengiz Akgun on Mon Feb 27, 2006 7:56 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Oltunc Özgür wrote:Belki sirf oyle oldugu icin Sergen'e daha cok saygi gostermek lazim, bence yapmacik olmayan kendi gibi olan biri hicbir zaman Beckham ve Zidane olma hayali olmamis, Amerikan hayali "hep yuksege" geyigi ile kapitalist futbolcu olmamis birisi..
Oltunc, saka yapiyorsun bize herhalde. Bazen forumda dalga mi geciliyor, ciddi mi yaziliyor anlasilmiyor da.

Seba zamaninda istedigi para verilmedi diye Turk tarihinde bir ilk becerip ilk once Siirtspora (Fadil vardi ya bir tane, neydi o gunler) giden sonra FB, Trabzon, GS diye turalayan, en sonunda da kurkcu dukkaninda biten tilkiden mi bahsediyoruz?

Sergen'e soylenecek nitelendirme olsa olsa "profesyonelligin gereklerini anlayamamis, yeteneklerini istikrarli bir sekilde kullanamamis, dolayisiyla potansiyelinin altinda bir kariyer gecirmis" futbolcu denir.

Sergen'in simdilerde olgun ve dolgun konustuguna bakmayin. 2-3 sene oncesine kadar kumarda, atta, otta, bokta kendini tukettigi icin metelige kursun atiyordu. GS'dayken gecirdigi agir sakatliktan kurtulup Besiktas'tan milyon dolarlik sozlesme kapmasaydi simdi sefilleri oynuyordu. "Ben ne yaptim, ne kadar salakmisim" diye dovunuyordu. Allah'in lutfu iste. Feci ve acikli bir son ile, bugunku durumu arasinda bicak sirti kadar fark oldugunun farkinda, o yuzden simdilerde boyle konusuyor, isine daha ciddi yaklasiyor ama tabii yine is isten coktan gecmis durumda, son demlerini oynuyor.

Simdi GS macina kadar yatarsa, belim agriyor, ayagim sakat diye sasirmayin.

Ozan Ersoy
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

II. Fatih Terim döneminin başarısızlıkla neticelenmesini lucescunun gidişine bağladı ekseriyet. Ama kazın ayağı hiçde öyle değildi. Lucascuyu başarılı Terimi başarısız kılan en önemli etken Sergen faktörüydü. Sergen gitmeseydi, Ne felipelerle ne pintolarla nede lukunkularla uğraşmazdık. Lucescuda avucunu yalardı, tabi bjk da..
Meczup
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Mustafa Dogan wrote:II. Fatih Terim döneminin başarısızlıkla neticelenmesini lucescunun gidişine bağladı ekseriyet. Ama kazın ayağı hiçde öyle değildi. Lucascuyu başarılı Terimi başarısız kılan en önemli etken Sergen faktörüydü. Sergen gitmeseydi, Ne felipelerle ne pintolarla nede lukunkularla uğraşmazdık. Lucescuda avucunu yalardı, tabi bjk da..
Simdi benim aklim karisti ama. Lucescu BJK'dan kovuldu. Sergen hala orada. Lucescu gittiginden beri Besiktas yerlerde surunuyor. Sergen hala orada. Nasil yani?

:?

:idea:

:lol: :lol:
Post Reply