Yaklasan Secimlerin Analizi

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply

Kimi baskan görmek isterdiniz?

Poll ended at Fri Mar 24, 2006 12:29 pm

Yılmaz Toksoz
0
No votes
Turgay Kiran
3
9%
Alp Yalman
3
9%
Özhan Canaydin
5
15%
Semih Haznedaroglu
3
9%
Yigit Sardan
16
47%
Baskasi olsun
4
12%
 
Total votes: 34

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Evet Tolga'nin dedigi gibi bu 3 isim cok onemli. Unal Aysal'in adami GS divan kurulu baskani Haznedaroglu acaba neden Canaydin'in listesine girdi? Bence Aysal'in kurnazca yaptigi bir hareket. Aysal sahsen destekledigi Yigit Sardan'in secimi kaybetmesi durumunda disarda kalmamak icin boyle bir yonetici transferini destekledi gibi gozukuyor. Ayrica Canaydin aslinda Aysal hala beni destekliyor imaji da verecek.

Adnan Polat'i anlatmaya gerek yok. Alp Yalman'in 6 senelik baskanliginda isleri yuruten adamdi. GS'i onun kadar iyi bilen biri yok. Kendi insaat sirketinin Riva projesini yurutme olasiligi cok fazla. Riva'dan sorumlu yonetici ilan edilecek sanirim.

Isin Celebi cok onemli bir isim. Diger hic bir listede bu kadar kuvvetli biri yok. Senelerin ekonomi bakani. Gecenlerde hazirladigi yuzlerce sayfalik GS raporu gibi bir calismayi kimse yapamadi. Agir baslidir, isi bilir, rakam bilir.

Butun bunlara bardagin dolu tarafindan bakmak da yarar var bence. Canaydin'in daha kotu bir listeyle secilmesi GS icin cok daha buyuk bir felaket olurdu. Bu listede Canaydin'in iteleyecegi, hot deyip, soz hakki vermeyecegi adam yok.

Ergun Gursoy'un oglu orada ne arar onu da bilmiyorum. Getir goturcu olacak herhalde.

Simdi Google'da otekileri inceledim. Ozgecmisleri cok etkileyici olan insanlar var.

Mesela Engin Akcakoca.... Senelerin bankacisi. Bir ara Kocbank genel muduruymus...

Akcakoca

DR. Cengiz Özyalcin... GS genel sekreterligini yapmis biri.

Cengiz Özyalcin

Şükrü Ergün... Armator... Norvecle baglantilari var...

Şükrü Ergün

Attilla Kinay.. Turizmci.. Magic Life otel zincirinin eski sahibi..

Attilla Kinay

Mehmet Helvacı.. Su andaki yonetimde hukukcu...

helvaci

Celal Gurcan eksiden GS'da ASY ile ilgli adammis.. Hatta biz zamanlar bizim cimbom.org soylesi bile yapmis..

Celal Gurcan

Haldun Ustunel'le ilgili ilginc bir haber..

Bulabildiklerim bu kadar...

Bu listenin secimi kazanacagi cok acik... Alp Yalman'in listesinden bir tek Kemal Onar'i taniyorum. Canaydin'a tek rakip $ardan'in listesi rezalet. O yuzden bu is bitmistir. Simdiden bu listeyi taniyalim dedim.

Ozan Ersoy
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Canaydın gülücükler saçıyor..
Özgüven, kazirma, işbilirlik....
Ne ararsan var adamda..
Haznedaroğlunuda Polatın ardından sürüye katmış..
Listesini açıklayacakmış galiba, bakalım kimler varmış..

"Semih Haznedaroğlu, Cengiz Özyalçın, Mehmet Helvacı, Şükrü Ergün, Adnan Polat, Işın Çelebi, Celal Gürcan, Engin Akçakoca, Ali Gürsoy, Atilla Kınay, Ahmet Dadehayır, Haldun Üstünel, Tuncay Hazinedaroğlu, Fatih Gökşen, Vedat İrdel.
Bu arada Refik Arkan da başkan danışmanı olarak gösterildi."

Yiğit Şardan'ın kardeşi 4 gün sorguda kalmış galiba.. Ve bunun sorumlusu olarakta Canaydını görüyormuş..
...................

Mesele kapanmıştır.. Seçim sonucu belli.. Canaydın sağlam kadro kurmuş.. Abdurrahim Albayrakıda şu listede görmek güzel olurdu..
Meczup
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Ozan Ersoy wrote:Canaydin'in listesi...

Ozan Ersoy

Semih Haznedaroğlu

...
:)

liste saglam olmus. ozan'i alan canaydinin kaybetmesi mumkun degil :)
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

EVET SANIRIM G.SARAYLA İLİŞKİLERİMİ ASKIYA ALMA ZAMANI YAKLAŞTI.

Adnan polat gibi yaptığı kampanyada bile topladığı parayı Canaydına vermekten çekinen hatta 5 aydır yönetime girmeyeceğim diye yeri göğü inletenler, , her vesile ile özhan canaydına tek hükümdarlık yaptığı için suçlayan Ergün Gürsoy hala oğlunu onun yönetimine sokabiliyorsa, G.saray hakikaten dışarıdan anlaşılması mümkün olmayan karanlık ilişkilerin kulübü olmuş demektir.

Canaydın 8 aydır para veremediği adamlara nasıl para verecek. Birden cebine para mı gelecek. O yönetimde belki 1-2 milyon usd verebilecek tek adam var o da Adnan polat. 1-2 milyon usd ile de futbolculara alacakların 10 biri ancak ödenir.

Daha önce sözverdiğim gibi CANAYDIN BAŞKAN SEÇİLİRSE, G.SARAY İLGİLİ BU FORUMA YAZI YAZMAYACAĞIM. Belki formula-1'den, belki rusya liginden belki bir film hakkında birşeyler karalayabilirim ama G.saray ile ilgili birşey yazmayacağım.


CANAYDIN gibi yalancı ve beceriksiz birini 4 sene denemelerine rağmen hala ümit besleyip ,başkan seçecekler varsa; benim gibi bir vatandaşın da taraftarlık ilişkilerini askıya alma zamanı gelmiş demektir.

Canaydın seçilirse hadi bana EYVALLAH...

Canaydın defolup gitmedikçe geri dönüş yok.. :lol:
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Gorgen wrote: ...
Daha önce sözverdiğim gibi CANAYDIN BAŞKAN SEÇİLİRSE, G.SARAY İLGİLİ BU FORUMA YAZI YAZMAYACAĞIM. Belki formula-1'den, belki rusya liginden belki bir film hakkında birşeyler karalayabilirim ama G.saray ile ilgili birşey yazmayacağım.
...
Sana cocuklugunda "tav$an daga kusmu$ dagin haberi olmami$" masalini anlatmadi mi annen ya da baban. Uzun Ozhan yataklara du$ecek bu haliniz gorunce. GS hakkinda bir daha burada bir $ey yazmayacakmi$. Iyi selami sabahi da kes o zaman bizle. Sanki burada aman Ozhan'i secin degilse mahvaluruz diyen varmi$ gibi.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Post by Yucel F Genc »

Ali Gursoy'u kadrosuna almasinin tek sebebi, liseli genc uyelerin oylarini toplamak bence.
Mehmetcigim, he ne kadar Canaydin'i en az senin kadar basarili bulup, seviyorsam da :) , eger baskan secilirse, bir GS'li olarak gorevimizin saygi duyup hem destek tam destek olmamizdir. Bir kisi yuzunden CimBom'a kusulmez. Ama diyelimki haklisin, cok bozuldun iyi de kardesim bu forumdakilerin sucu ne. Bizi guzel yazi ve yorumlarindan mashur etmenin manasi nedir?

Ayrica her ne kadar kuvvetli isimlerle kurulu bir yonetim kurdu ise de, bence biraz gec. Bu saatten sonra fazla kisinin fikrini degistirecegini sanmam. Kaybeder demiyorum, ama kazanirsa daha onceden kararlarini verenler sayesinde kazanir, son dakikada degil.

Bir arkadas Sardan'in biraz once NTV'de konustugunu ve kardesi Kayhan'in 4 gun boyunca Canaydin yuzunden sorusturuldugunu falan soyledi. Bu konusmanin tam metnini bilen var mi?
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Bence bu seçim milletvekili seçimlerinden çok farklı değil, çoğunluk sandığı görünce karar verir kime oy vereceğine.. Yani herkesin belli bir fikir sahibi olduğunu ve vereceği oya karar verdiğini sanmam...

Yiğit Şardanın kardeşiyle ilgili olayı Canaydın anlattı, Şardan değil..
Yiğit Şardan'ın bu hadise yüzünden kin güttüğünü demeye getirdi. Yarımşar saat ayrı ayrı konuştular.. NTV'nin sitesinde yayınlanır belki..
Yucel F Genc wrote: Bu saatten sonra fazla kisinin fikrini degistirecegini sanmam.

Bir arkadas Sardan'in biraz once NTV'de konustugunu ve kardesi Kayhan'in 4 gun boyunca Canaydin yuzunden sorusturuldugunu falan soyledi. Bu konusmanin tam metnini bilen var mi?
Meczup
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Şu Özhan Canaydın kadar sinsi stratejiste, üç büyük kulübün 100'er yıllık kongre tarihlerinin kırıntısında rastlanmamıştır. Bir zamanlar FB kongrelerinin kralı diye bahsedilen Semih Bayülken bile Canaydın'ın yanında 3 yaşındaki çocuk masumluğunda gözükür.

En işe yarayacak (göz boyayacak) isimleri her seferinde birer birer kendi safına katmak kurnazlığını çok iyi icra ediyor adam...

2002'de ilk kez başkan seçildiği zaman listesine Alp Yalman, Ali Dürüst, Burak Elmas gibi isimleri almış; ayrıca, isim vermeden de olsa Fatih Terim'i getireceğini ima ederek yüzlerce oy toplamıştı. Ne oldu peki? Burak Elmas birinci yıl dolmadan canından bezip istifa etti. Ali Dürüst bir daha yönetimlere girmeyeceğine dair and üstüne and içti. Fatih Terim'i kirli bir mendil gibi kullanıp çöpe attı da, kendi başkanlık mazbatasını bir mendil yerine koyup da Galatasaray'ın çöp sepetine atmak erdemi girmedi bir türlü kafasına...

2004'te bu defa, "Yöneticilik işini sonsuza kadar bıraktım" diye beyanat veren Ergun Gürsoy'u ve kendisine muhalefet olarak ortaya çıkan Turgay Kıran'ı yanına çekti. İkisi de "Lanet olsun böyle işe, sıtkımız sıyrıldı!" diye isyan ettiler, her platformda Canaydın'ı eleştirdiler. Ama olsun... Seçimin kazanılması için bu isimlerin kullanılmaları gerekiyordu ve işleri bittikten sonra buruşturulup atıldılar.

Bu kez listede olan isimlere bakın: Semih Haznedaroğlu, Adnan Polat (daha iki gün önce "Yönetime girmeyi düşünmüyorum" diyen kişi), Işın Çelebi... Elbet onların da son kullanma tarihleri geçecek... Ve 2008'de Özhan Canaydın yıpranmamış taze isimlerle bir kongre macerasına daha atılacak...

Hoş yıpranmış olsalar ne farkeder?..

Yıpranmışlık ünvanlarının en cüsselisini hakeden Ö.Canaydın hala ve hala seçilmiyor/iddiasını devam ettirmiyor mu?

Allah'tan kulüpteki "Duayenler" denen mollalar kuşağının* terk-i GS edecekleri gün uzak değil yaşları itibariyle. Galatasaray'ın bu parazitlerden kurtulmasına çok sene kalmadı...

Tabii o zamana kadar kurtulacak bir G.Saray kalırsa ortada!..
----------------------------------------
* Bu adamları gördükçe aklıma İran'ı avuçlarının içine alıp kafasına göre ülkeyi yöneten mollalar heyeti geliyor. Bizim duayenler de "Küçük olsun benim olsun" diye uğraşıp, yeni olan hiçbir şeye tahammül etme cömertliğini göstermiyorlar. "Ya kulüp elimizden giderse" kafası... O yüzden en iyisi bunlara "nanemolla" demek! :)
Liseli vardı ya ah o liseli...
Hasan Utku
Posts: 309
Joined: Mon Dec 23, 2002 12:48 am

Post by Hasan Utku »

Can,

Felaket tellalı gibisin..Sen Fenerli olmalıymışsın,yanlış seçim.. :D
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Can Baysan wrote:Şu Özhan Canaydın kadar sinsi stratejiste, üç büyük kulübün 100'er yıllık kongre tarihlerinin kırıntısında rastlanmamıştır. Bir zamanlar FB kongrelerinin kralı diye bahsedilen Semih Bayülken bile Canaydın'ın yanında 3 yaşındaki çocuk masumluğunda gözükür.
Ben bu sefer Adnan Polat'a guveniyorum, cunku kendisi 2008'de baskan olmak istiyor. BUnun icin de canini disine takip calisacaktir diye dusunuyorum. Burak Elmas, Ergun Gursoy, Ali Durust gibi pes etmeyecegini umuyorum.
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Tolga

Bu adamlarim cogu A. Polat, I. Celebi, gibi yakin zamanda fikir ayriligina dusup birakirlar yonetimi, bu listeyi Canaydin'mi hazirladi yoksa duayenler bunu yakinda goruruz. Birde yedek uye listesine bakmak gerekebilir kisa zamanda....... Hepimize gecmis olsun........
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Ercan Dumlupinar wrote:Tolga

Bu adamlarim cogu A. Polat, I. Celebi, gibi yakin zamanda fikir ayriligina dusup birakirlar yonetimi, bu listeyi Canaydin'mi hazirladi yoksa duayenler bunu yakinda goruruz. Birde yedek uye listesine bakmak gerekebilir kisa zamanda....... Hepimize gecmis olsun........
Abi oyle diyorsun ama ben bu Canaydin'i anlamadim o zaman. Amaci uzum mu yemek, bagciyi mi dovmek. Bu bahsettigimiz adamlar ayrilirsa Canaydin'in basarili olma sansi sifirin altinda. Haim Fresco gibi ne idugu belirsiz adamlari devreye sokar artik. Baska adam kalmadi cunku. O zaman da Canaydin'in esasinda basarili olmak istemedigi veya psikiyatrik tedaviye ihtiyaci oldugu sonucu cikiyor.

Benim iyimser olmaya calisarak beklentim ise Canaydin'in iyi anilarak bu isi birakmak isteyecegi ve davranissal problemlerini (camia da ensesinde olacak) biraz duzeltip adnan polat'a, isin celebi'ye deger vermesidir. Isin celebi'nin mali tablo uzerine hazirladigi rapor hakikaten ayrintili bir rapordu ve celebi'nin bu iste aktif rol oynamaya istekli oldugu sonucunu cikardim ben. Kolay kolay da pes edecegini sanmiyorum. Adnan Polat da azimle calisacaktir, cunku 2sene sonra baskan olma niyetinde oldugunu duymustum. Bir de daha once Isin Celebi'nin Alp Yalman'la hareket edecegi konusuluyordu, ama yonetime girebilmek adina karar degistirdi demek ki.

http://www.haberturk.com/news/217443.html
Last edited by Tolga Girici on Fri Mar 24, 2006 11:01 pm, edited 1 time in total.
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Ozhan Canaydin'in bu secime girmesi bile skandal, kazanmasi GS tarih'inin en buyuk skandallari arasina girer. Diyecek baska bir seyim yok, diger adaylar hakkinda yeterli bilgim olmadigi icin...ama tum kararlarli rastgele veren daktilo basinda bir maymun koysak sanirim Canaydin'in becerdiklerini beceremez.

Ne olursa olsun, Canaydin ve etrafindaki beceriksizleri lutfen yarindan sonra bir daha gormeyelim ve duymayalim.

Deniz
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Benim oyum olsa ben Alp Yalman'a verirdim. GS'in satafata ihtiyaci yok, dedigini yapacak, tutumlu, hesap bilen, yalan soylemeyecek, degerlere sahip cikan ve her seyden onemlisi bakin buranin altini ciziyorum futboldan anlayan bir baskana ihtiyaci var. Sen istedigin kadar ekonomi, finans bil isletmeci ol, futboldan anlamiyorsan isin is. GS'in en buyuk gideri yani kapanmayan deligi futbolcu transferleridir. Alt yapidan kacirilan futbolculari ile, yanlis yabanci transferleriyle, baska takimlara kaptirilan yerli oyunculari ile, Serkan Aykut'a verilen 6 milyon dolarlik ucretlerle en buyuk gider buradadir. E sen istedigin kadar borclari ode, gelirleri arttir, bu giderini azatlamiyorsan yine her sene acik verirsin. Iki kere iki dort.

Futboldan anlamadan menecerlerin elinde oyuncak olursun, her gelen seni kaziklar. Hocalarin tavsiyesiyle de alamazsin. Hocan hesap bilmez, bilmek zorunda degil, hep Rui Costa'yi, Shevki'yi, Ronaldinho'yu ister. "Futboldan anlayani tutarimla" da olmuyor. Cunku bu futbolcu alma isini riski olmayan adama verirsen, yani adamin cebinden hic bir sey cikmiyorsa o da sacma kararlar verebilir.

Yonetici olarak bu isi bileceksin. Bu isin kacari yok. Bu butun dunyada basarili takimlarda boyle. Istisnalar olabilir ama genelde boyle. Beckenbauer'i Bayern baskan yaparken finans bilgisine guvenmiyordu. Galliani as baskan olarak dunyanin futbolcudan en iyi anlayan yoneticilerinden. Cani istese herhangi bir takimi TD olarak sampiyonluga oynatacak kadar futbol biliyor. Ornekler cok.

Yeniden yapilanan borc batagina girmis her sirkette ilk once giderler kesilir. (Cost cutting) ama bunu yaparken kaliteyi dusuremezsin urunlerini kotulestiremezsin. O zaman musterini kaybeder, kepenkleri indirirsin. Yani GS giderleri kesecegim diye 3. lig takimiyla sahaya cikamaz.

GS futboldan anlamayan adamlarin kurbani oldu. Futbol takimina duzgun transferler, basarili transfer yapilsaydi, scouting agi kurulsaydi, genclere onem verilseydi, hem de yorganimiza uygun Teknik Direktoru tutabilip, cilginliga girismeseydik, GS bugun hem hala UEFA'da ikinci torbadaydi, hem de borcu %75 daha azdi.

GS'in bugunku durumda olmasi ne ASY'i yapamamasidir, ne de markayi paraya donusturememesi, daha fazla kendini pazarlayamamasidir. GS futbol kulubu yonetecek teknik bilgiye sahip olmayan insanlarin kurbanidir.

Buraya Alp Yalman derken not dusmek lazim. Alp Yalman'in listesinde malesef kimseyi tanimiyorum. Yigit Sardan'in listesi korkunc. Yigit Sardan'i isteyenler sadece Canaydin'a olan nefretten konusuyorlar gibi geliyor. Cansunlarin, Albayraklarin, Burak Elmaslarin bu kulubu daha da korkunc cukura sokma ihtimalleri daha buyuk. Kongrenin genel havasini bilen, duayenlerini gucunu bilenler Canaydin'in bu listeyle kazanacagini da biliyorlar.

Benim kisisel gorusum, bu durum Canaydin'in kotu bir listeyle yeniden baskan olmasindan daha iyidir.

Ozan Ersoy
Last edited by Ozan Ersoy on Fri Mar 24, 2006 11:12 pm, edited 1 time in total.
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ozan Ersoy wrote:
GS'in bugunku durumda olmasi ne ASY'i yapamamasidir, ne de markayi paraya donusturememesi, daha fazla kendini pazarlayamamasidir. GS futbol kulubu yonetecek teknik bilgiye sahip olmayan insanlarin kurbanidir.

Ozan Ersoy
Aynen katılıyorum. Malesef ne scouting ekibi , ne futboldan anlayan bir manager olmayışı çok büyük eksiklik. Borç denen milyonlarca doların çöpe atılması da yine kötü transfer politikalarının sonucudur. Açıkçası bu mantıkla ileride büyük yıldız olabilecek gençlerin bile bdavaya serbest bırakılacağınadan endişem var. Dolayısıyla bu anlayışla altyapıya harcanan paralar bile çöpe gidecek.
Post Reply