Cengiz Akgun wrote:Ali Gursel wrote:
...
Bu iki oyuncu da hala yollanabilir Kalli tarafından ama ben Hakan'ın iyi bir yedek, son 15-20 dakikalarda (yaşı yetenler Real Madrid'de Santillana'yı hatırlarlar) bir silah olabileceğini, hele de sistemin için pivot santrfor lazımsa vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum.
...
Ali
Bazen oyle $eyler soyluyorsunuz ki bunca senedir hicbir olayi izlememi$ gibisiniz. Bu adam ne zaman yedek oturdugunda verimli oldu ve olay cikarmadi. Kuser ve felegi $a$irir. I$in kotusu arkadan oynar boyle durumlarda. Aracilar fialn i$in icine girer. Degilse elbette yedek dursun denilir. Kendine bakan profesyonelligi bilen biri. Bak yine sentetik sahada ayagim burkuldu nazar aldim demi$. Gecen sene nerede burkuldu idi ayagi bilen yok. Utanmadan uc dort golle ortalarda dolandi ve hala da konu$uyor. Evet evet adam eksiltti ceza sahasinda. Dogru unuttum bu mavrayi.
Hasan hirsli ve cali$ir gozuktugu icin idare ediyor. Pek aklini onune alacaginiz sanmam. $u son iki senedir hicbir faydasi yoktu takima. Ustelik serseriligi ile zarari faydasindan cok. Kafasi cali$ana onu izleyen bir TD bunu kisa zamanda gorur. Ama adam yoklugunda caresizlik yuzunden tutuluyor.
.
Cengizcigim,
Sen Aziz Nesin okumussundur tahmin ediyorum. Okuduysan belki su hikayesine de rastlamissindir. Ilkokula yeni ogretmen atanir, eski hocanizin ogrettigi herseyi hatta eskiden bildiginiz herseyi unutacaksiniz der. Ardindan bir cocuk soru sorar, hoca cocuga senin adin ne deyince de cevap unuttum ogretmenim olur.
Benim ne unutup ne unutmadigim pek onemli degil Cengiz. Takimin hocasi Kalli, o da baslar takimi zlemeye ve kendi kararlarini verir. Ardindan Hakan yedek kalinca arkadan oynar sunu bunu yaparsa Kalli ya biletini keser ya Hakan kazanir, Kalli'nin bileti kesilir. Ama Kalli gecen senelerde soyle boyle olmustu diye karar veremez, verirse de aradigimiz adam degildir zaten.
Gecen sene Hakan 3-4 golle dolandi, dogru. Digerleri ne yaptilar, Kabze ile Necati gol krali oldu da ben mi duymadim? Cok gol atan Umit Karan var, sen begenir misin?
E simdi bir takimda her golcuyu atamayacagina gore birileri kalacak degil mi? Hadi Karan'i tuttun diyelim. Kaldi Necati, Kabze ve de Hakan. Bir ihtimal Kabze de tutulabilirdi ama ilk 11 oynar mi? Bu Necati'yi sen tutar miydin?
Ben bastan beri bu takimin tek forvet oynamasi gerektigini dusunuyorum. Umarim Kalli de o fikirdedir.
Koy Umit'i tek forvet olarak one, arkasinda Lincoln, ondan sonra diz orta sahaya dort tane at gibi kosan adam (Arda'ya da 90 dakika kosmayi ogretebilirse, herkes neden Arda yedek kalabilir demeye basladi birden?), gol mu atamiyoruz, arada olur ama yemeyiz de.
Umit kotu mu, sok Hakan'i. Hakan sonradan girince huzur mu kacirdi, kesersin.
Kalli ve GS dogru is yapiyor, sebebi de cok basit: bu senenin takimi degil hazirlanan, gelecek yilin takimi. Herkesin bekledigi iyi santrfor gelecek yil alinacak, bu arada Hakan da rekorunu kirar takima faydali olursa ne ala.
Bunun iki riski var: geride cok kotu olursak ve bastan ligden UEFA'dan koparsak, seyirci takim aleyhine donerse, Lincoln ben nereye dustum, birakin beni der mi? O yuzden yeni kaleciler ve defans, sag beksizlik beni korkutuyor, o yuzden saglam orta saha olsun, tek forvet olsun diye dusunuyorum.
Ikinci tehlike, hem Umit hem Hakan patlarlar, bir turlu gol atamazsin, 0-0, 1-0, 0-1 olur maclarin hep.
Bunlarin karsisindaki seceneklerinin riski de bol ama. Tombul ve etkisiz bir Necati ortada dolasinca Hakan'dan daha mi az problem? Kalli en az riski Umit-Hakan ile gormus. Ben eski bildiklerimi unuttum. Yeni hoca ile de oyle olmak zorunda, Aziz Nesin'in hocasi kadar abartmayalim, ama yeni hoca kendi gorduklerine bakmali, eskilerde ne oldugu konusunda rivayetlere degil.
Ezcumle, ben Hakan ile Hasan secimleri tutar demiyorum ama Kalli en az riski bunlarda goruyorsa, takimda Kalli'ye emanet ise bir bildigi, gordugu vardir demek lazim diyorum. Ha, adam sihhatli Lincoln yerine Cihan'i oynatsaydi tamam doktora yollayalim derdik ama bana yepatigi secim cok mantiksiz gelmiyor, dogru cikar cikmaz baska mesele, adam mukemmel durumu degil en az riskli olani seciyor yani.
Ali