2007-2008 Sezona Hazirlik donemi ve Maclari

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cihan Serbetcioglu
Posts: 73
Joined: Sun Jul 29, 2007 7:39 pm

Post by Cihan Serbetcioglu »

maci iki kez 90 dakika izlemekte fayda var arkadaslar..ben 3 sefer özet görüntüleri 2 kezde 90 dakika izledim..ve bir Linderoth gercegi gördüm..


keske size burda bi saha cizip gösterebilsem benim gördüklerimi..anlatmaya caliscam simdi :D

biz Suattan sonra niye sisirir olduk?

bkz Inamoto,Conceicao,Saidou...vs....vs

bunlar napiyodu? genellikle topu 4 defans oyuncusuna geri veriyordular..yani ileri dönük pas atmazlardi..bizimde teknik kapasitesi düsük defansimiz baski altinda topu ileri sisiriyodu dogal olarak..

simdi Linderoth ön libero oynayali top yere iniverdi..nedenmi? Linderothu iyi izleyin..topu mutlaka ya Ardayla yada dün Lincolnla bulusturuyor..olmadi uzun ve isabetli pasla Serkan veya Özgürcana ulastiriyor..aldigi topu pek defansa atmiyo..bu defansida rahatlatiyor..ve top yere iniyor..

katilmayan varsa saygi duyarim bu benim analizim bu hazirlik kampinda..
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Hazırlık maçı programımız:

29 Temmuz: İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı
1 Ağustos: Bolu Atatürk Stadı
4 Ağustos: İzmir Atatürk Stadı

Stadlara isim vermekteki yaratıcılığımız maşallah akıllara seza :D

Ugur
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Bence yaraticiliktan cok , memlekette Ataturkten beri lider cikmamasi.
Ne demis degerli bir Turk buyugu: ''Urfada Oxford vardida bizmi gitmedik?''. Adam ciktidida biz mi isim vermedik?

Gidinde yaraticiligi Ispartada gorun: Suleyman Demirel Bulvari,
sokagi, ilkokulu, lisesi, universitesi, ...vs..
Hayir matah birsey olsa anlayacagim.


Linderoth icin soylenene yuzde yuz katiliyorum. En yararli adami aldi GS.
Aurelio sakatlansin, gorun FB'nin kaybedecegi puanlari (ayni gecen sene oldugu gibi). Ve iddia ediyorum, Linderoth futbolu biraktiktan sonrada cok iyi bir antrenor olur.
NO ADNANS, NO CRY !!
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Demin ekleyecektim, unutmusum... Macin AOS'da oynanmasina elestiri vardi da... ASY'de zemin yenileme calismasi var. Canaydin Rize macina yetistirmeye calisiyoruz demis (yani, korkarim yetismeme riski de var?! Seyircisiz olmanin yaninda, "cimsiz" de olmaz insallah mac?! :) :? )

Image
Image
Image

Lig TV haberinde 20 gun once (11 Temmuz'da) gorunen hali boyleydi stadimizin, simdiye daha duzelmistir herhalde!...

***

Baskanin soyledigi baska birsey de, burda da konusulan kombineler... 5,000 civari imis rakam su siralar. Gecen sene 7,000'in uzerindeymis. Rakam olarak gerideyiz ama, toplam hasilati daha fazla diye anladim ben denileni... Cok gecen seneyi yakalamasa da, fiyatlar bu kadar yukselmisken, gecen seneye gore boyle bir oran fena degil bence yine de...
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Bu macin sonunda acaba Kalli bir demec vermedi mi? Vermediyse ne ala da verdiyse bunu Resmi sitede gorememek resmi sitenin ayibi olmayacak mi?
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cihan Serbetcioglu
Posts: 73
Joined: Sun Jul 29, 2007 7:39 pm

Post by Cihan Serbetcioglu »

verdi..Serkani begendigini söyledi..cok pozisyona girdiklerini bu da asil önemli olan sey oldugunu vurguladi..transfer konusunda yine bisey söylemedi :D
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cengiz Akgun wrote:Bu macin sonunda acaba Kalli bir demec vermedi mi? Vermediyse ne ala da verdiyse bunu Resmi sitede gorememek resmi sitenin ayibi olmayacak mi?
Bu elestirine hic itirazim olmaz bak! :)

NTVSpor'dan (o da aslinda Anadolu Ajans'indan), Kalli ve Polat'in degelendirmeleri:
Feldkamp oyundan memnun

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbulspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, takım olarak savunmada iyi olduklarını fakat yakaladıkları gollük pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 10:14 TSİ 30 Temmuz 2007 Pazartesi


Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbulspor karşısında takımının sergilediği oyundan memnun kaldığını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Karl Heinz Feldkamp, taraftarları karşısında İstanbulspor maçını oynama kararı aldıklarından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bugün takımım baskı altında oynadı. Berabere kaldık ama bunu bir boks maçı olarak düşünürsek, puanla biz kazanırdık'' dedi.

Transfer ilgili olarak ''Çalışıyoruz'' demekle yetinen Alman teknik adam, Lincoln'un performansının sorulması üzerine, ''Yalnızca Lincoln değil Barış, Serkan ve Linderoth gibi tüm yeni transferlerimizin durumunu sormak gerekir. İyi oynadılar. Eski oyuncularımız da performanslarını biraz yükseltirlerse takım olarak çok daha iyi duruma geliriz'' diye konuştu.

''SAVUNMAMIZ İYİYDİ''

Feldkamp, maçtan sonra yayıncı kuruluşta yaptığı açıklamada ise savunmalarının iyi olduğunu belirterek, ''90 dakika içinde rakibe yüzde yüz gollük pozisyon vermedik. Birkaç tane gollük pozisyonlar bulduk ama atamadık. Bu, bizim maç kazanmamız için yeterli değildi'' dedi.

Takımda gol sorununun olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine Alman teknik adam, ''Serkan gibi genç bir oyuncumuz öyle pozisyonlar buluyorsa bu bir problem değildir. Önemli olan gol pozisyonuna girmek. Lincoln açısından bakmayalım. 21 yaşındaki genç Serkan'ın bütün seyircinin önünde kendini gösterdiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

''BİRKAÇ OYUNCU DAHA GİDECEK''

Alman çalıştırıcı, kadrosunun şişkin olduğunu vurgulayarak, ''Ligler başlayana dek kadro şişkin olduğu için birkaç oyuncu gidecektir'' dedi.

Feldkamp, ''İstanbulspor maçının ilk yarısındaki 11, ideal 11'iniz mi?'' biçimindeki soru üzerine ''Hayır, ideal bir kadro şu anda yok. 18-20 oyuncum var ve tam olayın içindeyiz. Bu akşam onların en iyi yanlarını görmeye çalıştım'' diye konuştu.

POLAT: GOLCÜ EKSİKLİĞİ VAR

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat da İstanbulspor karşısında takımdaki golcü eksikliğinin iyice hissedildiğini söyledi.

Polat, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''Takım ‘Bize golcü lazım’ diye bağırıyor. En kısa sürede golcü transferini yapmaya çalışıyoruz. Takımımızda da taşlar yerine oturuyor. İyi yoldayız'' dedi.
...
Özgür
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cengiz Akgun wrote:Yeni arkada$lar uye olup tum hizlari ile foruma renk katmaya ba$lami$lar. Taze kan iyi oluyor. Bayagi bayatlami$tik.
Evet, hosgeldiler sefa geldiler de, ister istemez, boyle, grup halinde gelince (ve birbirlerini de taniyor olunca sanki), baska bir internet ortamindan toplu transferlerimiz mi oldu diye geldi aklima... Haberimiz olmadan bizim sitenin biryerlerde reklami olmadi herhalde degil mi?! :)

Bu arada, yeni gelenlerden soz acilmisken... Cihan Hocam, senin e-mail adresinde bir sorun var gorunuyor, bana ozel mesajdan bir alternatif adres gecersen sevinirim...
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Cihan Serbetcioglu wrote:verdi..Serkani begendigini söyledi..cok pozisyona girdiklerini bu da asil önemli olan sey oldugunu vurguladi..transfer konusunda yine bisey söylemedi :D
Mac oynanirken resmi sitede macin anlatildigini goremedigimiz icin gidip saga sola baktik. Sonunda radyosport'da bulup dinledik. Asilana bakilirsa Resmi siteden de mac anlatilmi$. Yani D-smart'dan filan izleyerek yapmi$lardir. AOS'den naklen anlatacak halleri yoktu ya. Macin sonunda demeclerde verildigine gore bundan tek satir haber yok. Ben bunlara takinca kabahat benim orayi takip etmeyip okumamam oluyor. Na yapayim oynananip biten macin resimlerini ben. Millet videosunu bulup asiyor birader. Oradan gorduk i$te. Resmi sitede bu da yok. Gozumde verimsiz bir yer olmaya devam edecek.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Sezai Bilge
Posts: 8
Joined: Mon Jul 30, 2007 5:24 pm

Post by Sezai Bilge »

bende ilk mesajımda dün akşamki maçı değerlendireyim...

ilk başta lincoln'ü bilen biri olarak oynadığı futbol beni şaşırtmadı.zaten kalitesi kumaşı tartışılmaz.takım içersindeki uyum sürecinide atlatmış gördüm dün akşam.bu işte sevincimin en büyük kaynağı oldu.bu arada alex ile lincolnü karşılaştıranlarada 90. dakikadaki topu kapmak için yaptığı pres cevap olmuştur sanırım.defans bloğunda barış ofansif anlamda sabriyi arattı.zaten bu beklediğim bir gelişmeydi.çünkü adamın gerçek yeri değildi.eğer ki mehmet topal satılırsaki wolfsburgun ilgilendiği söyleniyor, linderotun yanında oynayacak kişi barış olur.servet song ikilisinide gün geçtikçe uyuştuğunu gözlemliyorum.bouzid büyük ihtimalle servetin yedeği olacak.defansı solunda anıl ferhat'tan formayı kaptı bana göre.ferhat bu yıl kiralanacak gibi duruyor.linderoth inamotodan sonra ilaç gibi geldi bana.adam heryerde.tekmeye kafasını sokuyor.tam bir görev adamı.takımın değişilmezlerinden olacak bu yıl.arda ilk yarının son 20 dakikasındaki performansını sergilerse önümüzdeki sene çok büyük bir reklam yapar.ilk 25 dakika sahada pek bir varlık gösteremedi.ama sonrasında kendini buldu.serkan 2 yıl içerisinde riberyden daha iyi olacak görüşündeyim.güçlü ve hızlı.sadece son vuruş olayını geliştirmesi gerekiyor.kalli o sorunu halleder.özel bir program uygulanır üzerinde büyük ihtimalle.özgürcan galatasarayın forvetini kaldıracak güçte değil.ben bir türlü ısınamadım ona.oda kiralanacaklar listesindeki yerini aldı.okan bence dün kendi biletini kesti.bu saatten sonra durması imkansız gibi birşey.hiçbir varlık gösteremedi.emre kezağ öyle.ama dün gördüğüm diğer bir olay geçen senelerde gördüğümüz rakip cezasahası önündeki boş kalabalık hasan,arda,iliç,necatinin göbekten yapmak istedikleri boş ataklar bu yıl büyük ölçüde gol olacak gibi duruyor.lincoln dün oraların kilidini nasıl açacağını gösterdi.orkuna dün top gelmedi fakat müzmin sakat aykut bu yıl 6 maç zor oynar bence.bir türlü düzelemedi.umarım bu ilerde büyük sıkıntılar doğurmaz.bu yılın en büyük transferi kallidir.takıma getirdiği hava belli.takımda inanılmaz bir dirilik var.ve disiplin hat safada.dikkat ettiyseniz hasan dahil olmak üzere hakeme giden futbolcu yoktu dün.buda sarı karttan dili yanmış galatasarayımıza ilaç olmuş.dünkü izlenimlerin bukadar.takım doğru yolda ve sevinçle haber veririmki alacağımız forvet büyük ihtimalle gol kralı olacak.
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Alpay Dedeoglu wrote:Bence yaraticiliktan cok , memlekette Ataturkten beri lider cikmamasi.
Ne demis degerli bir Turk buyugu: ''Urfada Oxford vardida bizmi gitmedik?''. Adam ciktidida biz mi isim vermedik?
Yahu velev ki başka lider çıkmadı, heykel değil ki bunlar alt tarafı stad ismi. Sporcu ismi ver, birinin adı Metin Oktay olsun diğeri Lefter olsun. İnsan ismi verme veya, Işığın Stadı falan tadı yakala.

Lider çıkmadı diye her şeye Atatürk denir mi, memlekette iki Olimpiyat Stadı'nın da adı Atatürk olur mu?

Buna karşı çıksan üçüncü cümlede iş "Sen Atatürkçü değil misin?"e gelir bu memlekette, o yüzden aklı başında adamlar pek karşı çıkmıyor herhalde.

Ama yaratıcılık doğru kelime değil hakkaten, başka bi şeylik. (uygun Engin Ardıç sıfatını getirtebilirsiniz sanırım :))

Ugur
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ugur Sahin wrote:Lider çıkmadı diye her şeye Atatürk denir mi, memlekette iki Olimpiyat Stadı'nın da adı Atatürk olur mu?

Buna karşı çıksan üçüncü cümlede iş "Sen Atatürkçü değil misin?"e gelir bu memlekette, o yüzden aklı başında adamlar pek karşı çıkmıyor herhalde.
Ugurcugum,

Ataturkculugunu sorgulayacak degilim ama, (gecen Demirkol da (Meleke miydi yoksa?) ayni konulu yazilar yazip, yorumlar da yapmisti TV de) bu durumdan benim gocunmam da yok, ben de o yonde fikrimi ekleyeyim dedim.

Belli bir idari bolge icinde (il, ilce) tek olan, veya cok sayida olanlarin (cadde, bulvar) en buyugune verilen isim oluyor Ataturk. Bu ismin verilmesi, bana gore bir saygi belirtisi. Ondan onceki 200, sonraki de 70 yilda bu memleketin/halkin basina gecen, (veya basina gecmek icin aday olan) insanlarla arasindaki kalite, ve sinif farkini gordugunde, ne sartlarda, neler yapabilmis oldugunu birazcik gozden gecirince, hakediyor bu saygiyi diyorsun. Ben diyorum en azindan.

Haaa, tutup da, ayni sehir icinde, iki tane Ataturk stadi yapmis olan varsa, o durum biraz sacma olur hakkaten, ona da itirazim olmaz...
Özgür
Ugur Sahin
Posts: 397
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:00 pm
Location: Istanbul
Contact:

Post by Ugur Sahin »

Ozgur Huseyinoglu wrote: Ugurcugum,

Ataturkculugunu sorgulayacak degilim ama, (gecen Demirkol da (Meleke miydi yoksa?) ayni konulu yazilar yazip, yorumlar da yapmisti TV de) bu durumdan benim gocunmam da yok, ben de o yonde fikrimi ekleyeyim dedim.

Belli bir idari bolge icinde (il, ilce) tek olan, veya cok sayida olanlarin (cadde, bulvar) en buyugune verilen isim oluyor Ataturk. Bu ismin verilmesi, bana gore bir saygi belirtisi. Ondan onceki 200, sonraki de 70 yilda bu memleketin/halkin basina gecen, (veya basina gecmek icin aday olan) insanlarla arasindaki kalite, ve sinif farkini gordugunde, ne sartlarda, neler yapabilmis oldugunu birazcik gozden gecirince, hakediyor bu saygiyi diyorsun. Ben diyorum en azindan.

Haaa, tutup da, ayni sehir icinde, iki tane Ataturk stadi yapmis olan varsa, o durum biraz sacma olur hakkaten, ona da itirazim olmaz...
Sırf cadde olsa ben de bi şey demezdim ama havaalanı Atatürk, stad Atatürk, havaalanından stada giden yol Atatürk, deniz otobüsüyle geldiysen onun adı Atatürk.

Böyle yapınca sadece Atatürk adı sıradanlaşıyor, bi de biri tutup o caddenin/stadın vs. ismini değiştirmek istediğinde bin türlü kavga gürültü oluyor.

Hala Atatürk'ü sonrasında gelen liderlerle karşılaştırıp "Turgut Özal mı deseydik" demek çok manalı gelmiyor bana açıkçası, sanki bu tarz isimleri sadece politikacılar arasından seçebiliyoruz gibi.

Şu stad isimlerine bakın yau: Istanbul Atatürk, İzmir Atatürk, Konya Atatürk, Adapazarı Atatürk, Rize Atatürk, Diyarbakır Atatürk, Antalya Atatürk, Denizli Atatürk, Kayseri Atatürk, Balıkesir Atatürk, Diyarbakır Atatürk. Daha da şu an aklıma gelmeyen kesin daha vardır. Hakkaten Atatürk'e saygımızı böyle göstermek kimin aklına geldiyse kendisini tebrik ediyorum.

Her neyse, farklı düşünen de olabilir tabii.

Bahnhofstraße'den Ugur :)
Cihan Serbetcioglu
Posts: 73
Joined: Sun Jul 29, 2007 7:39 pm

Post by Cihan Serbetcioglu »

Boluspor macina gecme vakti gelmedimi arkadaslar? :D

Ferhat ve Emre Asik sakatliklari olmamalarina ragmen kadroda yok..bu bi isarettir..sabah 10 bucukta Kallinin basin toplantisi var..
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cihan Serbetcioglu wrote:Ferhat ve Emre Asik sakatliklari olmamalarina ragmen kadroda yok..bu bi isarettir..sabah 10 bucukta Kallinin basin toplantisi var..
Resmi sitedeki sayfalara gore Feldkamp biraz mirin-kirin etmismis ama, Tolga'nin obur baslikta astigi gibi, Adnan Sezgin acik acik soylemis, Emre ile yollari ayirmisiz.

Cok ilginc oldu onun da transferleri yahu... :( Taa FT 2. geldiginde, Bulent'i ve onu kesip, ilginc defans denemelerinde bulundugunda, yazik ediyoruz demistim. BJK'ye gitti, geri bize geldi, saglam yer yapmis Tomas ve Song'un alternatifi olarak, sakatliklar filan arasinda yedek bulunsun diye. Firsati da yakalayinca, bu sefer yine ayni FT'in milli takimina kadar yukseldi ama, bizim stoper bollugunda, kisa cop ona cikmis anlasilan... Kaptan ile ayni anda sahada degilse de, biri kenarda, biri sahada ayni takimda olacaklar herhalde eger Bursa isi olursa... Yolu acik ola!

Ferhat da 3 numarasiyla kadroda ayrica?!?
Özgür
Post Reply