7. Hafta: Galatasaray-Besiktas 2-1 (H. Balta, Nonda)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Murat Gokcigdem wrote: Cok ilginc...kagit ustunde bizim yumusak noktalarimizi hedef alan bir karar...

Cekindigim Delgado'yu Linderoth ortada kitleyebilir. Delgado sag tarafina meyilli bir topcu kanatlara kayarsa o zaman Baris veya Ayhan onu tatlisert mucadeleci oyun tarzlari ile etkisiz ederler diye tahmin ediyorum.

Umarin Bobo'nin hava toplarina izin vermeyip Nobre'yi de Servet Song ile kontrol altina alariz...
Daha once de dedigim gibi Ligtv olayina inanmayin, yalan dolan her taraflari. GS'in kadrosunu da tutturamiyorlar.

ES belki de careyi boyle dusundu. Nasil olsa yenilecegim, oyunu kitleyip 0-0, 0-1 e oynasam bu basin ve taraftar beni cig cig yiyecek korkak oldugumu soylecekler, en iyisi mi saldirayim bol gollu bir mac olur belki alirim. Almasam bile en azindan cesaretim yuzunden takdir gorururum" diye dusunuyor olabilir ama boyle bir hata yaparsa, GS'in ekmegine yag surer.

Ortanin ortasi zaten kitlenir, adim atamazlar. GS'in kanat savunmasinin da BJK'in kanatlarini kitleyecek gucu var. Denizli'den bile 2 gol yediler. Stoperler de savsak.

FB'nin yenmesi de guzel oldu. Aksi olsa iki takim da beraberlige razi bir mac cikarabilirlerdi. Guzel mac olacak.

Ozan Ersoy
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Post by Mert Tokman »

Ozan Ersoy wrote:Daha once de dedigim gibi Ligtv olayina inanmayin, yalan dolan her taraflari. GS'in kadrosunu da tutturamiyorlar.
Ozan'cim kadrolari antremanlari seyredip orada TD'nin takimlari oynattiklari sari yeleklilere - kirmizi yeleklilere bakarak soyluyorlar sanirim ama tabii Nonda'yi yanina cagirdi "sunu bunu" dedi kismi buyuk ihtimal uydurmaca --- arada kulak kabartip bir-iki kelime duyup ondan uc-dort cumle yaratiyor bizim sivri zekalar...
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Görkem KIRGIZ wrote:Ayhan'a fıtık tehşisi konmuş, kadrodan çıkarılmış..

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/Defau ... 4&CatId=32
Bence sol bek Hakan Balta, sol acik Volkan oynasa iyi olur. Arda buyuk risk olur. Hakan ve Volkan'la sol kanattan adam gecirmeyiz Volkan'in hucumu da iyi.

Haberde dendigi gibi Serdar Ozkan tehlikesi var, ozetler disinda hic izlemedim bu genci, ama ortamini buldugunda Messi'den asagi kalmayacak bir adam. Ama sol kanada bu iki defansif adami koyarsak Serdar'i ve arkasindaki Kurtulus'u sindirebiliriz. Bu macta yapmamiz gereken en onemli sey ilk 20 dakika golle sonuclanabilecek riskler almamak. Ben Kalli'den defansif bir oyun beklerdim ama hucum konusunda Gerets'den asagi kalmadi cogu zaman. Halbuki geri dortlumuz cok saglam olmadigi icin defans orta saha arasinda bosluk birakmamak bizim icin iyi olur. Daha once dedigim gibi Kalli'den degisiklikler bekliyorum bu macta. En azindan hayalimdeki Kalli, sezonun ilk derbisinde genc rakibi Ertugrul'u tus edecek bir oyun gosterir. Mesela rakibi uzerine cekip Serdar Calik gibi hizli bir adami kullanabilir belki.
Last edited by Tolga Girici on Sat Sep 29, 2007 6:41 am, edited 1 time in total.
Burhan Sağsen
Posts: 21
Joined: Tue Sep 25, 2007 2:15 pm
Contact:

Post by Burhan Sağsen »

ayhan ve hasan büyük olasılıkla forma giyemeyecekler... bu ortamda sol kanatda arda ile başlamak intihar olur diye düşünüyorum... bunun 2 sebebi var... birincisi arda fizik kondisyon olarak hazır değildir muhtemelen... ikincisi ise işler kötü giderse son 30 dakikada arda'yı sokup maçı kurtarmasını bekleyebiliriz... bir nevi B planı anlayacağınız....

yani hakan balta sol kanat önünde volkan olabilir.... işler kötü giderse balta çıkar ve arda girer.... kenarda her zaman takımı kurtarabilecek bir oyuncumuz olmalı diye düşünüyorum...
her şey cimbom için
Ozan Kaya
Posts: 535
Joined: Wed Sep 08, 2004 10:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by Ozan Kaya »

BJK'ye karsi kontrollu ve sakin oynadigimiz surece surpriz olmaz. Sonucta satranc oyunu degil ama topu akilli cevirdigimiz surece cok zorlanacagimizi zannetmiyorum. Uzulmez'in ustune biraz pres yapip oyundan dusurebilirsek, tereyagdan kil cekeriz. Aynisini onlar da Servet'e yapabilirler.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Hadi bakalim... Ayhan'dan sonra Lincoln de, Hakan da oynamiyormus Ligtv kaynak.

G.Saray'da Beşiktaş maçına süpriz bir kadroyla çıkmanın hesapları yapılıyor. LİG TV Galatasaray muhabiri Pınar Argun'un bildirdiği habere göre Feldkamp Beşiktaş karşısında Lincoln'u ilk 11'e almayacak.

Tarihin ilk seyircisiz derbisinde şu ana kadar önemli bir performans gösteren Lincoln'u Feldkamp'ın yedek soyunduracağı öğrenildi. G.Saray'ın sahaya şu 11'le çıkması bekleniyor: Orkun, Uğur, Servet, Song, Hakan Balta, Barış, Linderoth, Mehmet Güven, Arda, Nonda, Ümit Karan

Ozan Ersoy
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Hem Hakan hem Lincoln disiplinsizlikten kadro disi, yani ilk 11 degil ilk 18de yoklar. Birbirleriyle mi takistilar acaba?

Kalli ne yaptiginin farkindadir umarim, boyle cikar yenilirsen aciklamasi zor olur kamuoyuna. Kazanirsa tabii Lincoln ve Hakan'a iyi mesaj yollanmis olur, her ne yaptilarsa.

Ali
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ozan Ersoy wrote:Hadi bakalim... Ayhan'dan sonra Lincoln de, Hakan da oynamiyormus Ligtv kaynak.Ozan Ersoy
2 ihtimal var. Birincisi Kalli mac oncesi ters manyel yapiyor olabilir. Ertugrul'un kadroyu bize gore kuracagini dusunup son ana kadar kadro belirsizligi yapmak istiyor olabilir. Yoksa boyle bir macta kolay anlasilir bir risk degil Lincoln'un oynamamasi. Ikinci ihtimal, ilk yariyi kisir bir futbolla golsuz baglayip, ikinci yari birden forvete yukleme yaparak Besiktas'i psikolojik olarak cokertmek olabilir. Yani 45'ten sonra diri Arda ve Lincoln'le maci cozmek isteyebilir.

Bana gore bu sezonun en kritik maci, 2.Sion maci. Kazaya kurban gidersek, sonuclari ciddi olur. O yuzden Kalli'nin BJK macinin asgari hasarla atlatmak isteyip, Sion macina onem vermesi de ihtimal dahilinde.
Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Ya abi ne mesaji yahu.. Ne olabilir boyle ceza verecek disiplinsizlik?.. Birbirlerine ana avrat kufur edip bicak mi cektiler?..

GS icin cok onemli bir mac oncesi boyle birsey olabilir mi?.. Varsa bir sorun, mactan sonra oturur konusursun, verirsin cezasini ayrica..

Kime ceza veriyorsun, onlara mi, GS klubune mi?..

Acayip soktayim.. Eger dogruysa bu Kalli nin bunakligindan baska birsey degildir.. Yarindan tezi yok yollanmali.. Yarin obur gun sampiyonluk macinda da bundan beterini yapar..

Yok yok sakadir..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ali Gursel wrote:Hem Hakan hem Lincoln disiplinsizlikten kadro disi, yani ilk 11 degil ilk 18de yoklar. Birbirleriyle mi takistilar acaba?

Kalli ne yaptiginin farkindadir umarim, boyle cikar yenilirsen aciklamasi zor olur kamuoyuna. Kazanirsa tabii Lincoln ve Hakan'a iyi mesaj yollanmis olur, her ne yaptilarsa.

Ali
Eger dogruysa disiplin degil de sakatlik olmus olabilir. Ikisi de derbi macinda takimi yanliz birakmak istemeyecek kadar profesyonel topcular. Hele hele Kalli'nin onunde oyle bir sacmalik yapacaklarini sanmiyorum. Eger bu haber yalansa buraya bir daha ligtv'den haber gecenin de...

Hafif sakatliklari varsa, belki Sion macinin telafisi olmadigi icin riske etmek istememis olabilir Kalli. Ki dogru bir karardir. Besiktas'a yenilsen ne olur, yine ligin tepesindesin, daha 27 mac var. Eger sakatlik kotulesirse ve Lincoln Persembe'ye oynamayacak duruma gelirse, o zaman durum daha kotu.

Lincoln-Ayhan-Hasan-Hakan (bana gore olmasa da olur, sizin hatriniza yazdim) yoksa bir anda ibre Besiktas'a doner. Bu da futbol macinda yapacaginiz tahminlerin ne kadar sallantida oldugunu gosterir. Her an hersey olabilir.

Hadi bakalim Kalli buyuklugunu gostersin de kurtarsin su maci. Yine de GS'in Besitkas'i yenecek gucu var.

Ozan Ersoy
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Ben de GS'in kadro olarak yeterli oldugunu dusunuyorum (Hakansiz ve Lincolnsuz haliyle).

Bu arada aklima gelen bir diger ihtimal de ikisinin de ilk 11de olmamaya tepki gostermeleri uzerine kadro disi kalmis olabilecekleri.

Adasim, bence bekleyip anlamak lazim sebepleri ve ne oldugunu. Ben de Hakan ve Lincoln'u son derece profesyonel buluyorum ama Kalli'nin bir sebebi vardir.

Hakansiz forvet zaten dusunuluyordu, orada onemli fark yok, Arda da sutlari disinda Lincoln kadar kalitesi olan bir oyuncu eger mac eksigi siritmaz ise.

Edit. Hakan ile Lincoln kavga etti gibi laflar cikmaya basladi radyoda. :(
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Olabilir ilk 11 oynamayacaklarini duyunca Kalli'ye gidip cildirdin mi falan diye terbiyesizlik yapmis olabilirler. O da tribune yollamis olabilir. Daha maca 5 saat var olay degisebilir.

Varsayalim sakatlar ve oynamayacaklar kesinlikle. Bu durumda ben olsam soyle bir kadro yaparim.

*********** Orkun **************

Ugur **** Song *** Servet *** Hakan Balta

Baris **** Linderoth *** Arda *** Volkan

**********Umit K *** Nonda *******

Arda Lincoln'un yerinde oynadi defalarca. Zaten sene basinda Arda'yi Lincoln'un yedegi olarak dusunuyordu Kalli. Koray Lincoln'un olmadigini gorunce ileriye cikip Arda'yi unutabilir. Tek sorun sakatliktan yeni cikmis olmasi. Erken oyundan dusecektir. Zaten 60'da pili bitiyor.

Hakan Volkan ikilisine guveniirim. Bence Serdar'lari iyi kapatirlar, iyi de hucum yaparlar.

Umit K - Nonda ikilisi zaten bana gore oynamasi gereken ikili.

Ozan Ersoy
Ali Erdogan
Posts: 174
Joined: Wed Aug 08, 2007 9:47 am
Location: Bakirkoy

Post by Ali Erdogan »

Sakat olurda oynamaz o baska.. Yine yeneriz Allah in izniyle ama isin ucunda dunyaca unlu bir yildizi, camiaya havaya sokmus bir adami kaybetmek var..

Tamam kavga etsinler, ne olacak?.. Her takimda olan seyler bunlar?..

Ama Lincoln gibi adama paf takimdan cikmis topcu muamelesi yaparsan kim kaybeder?.. "Ceza yiyince akillanir" mantigi boyle bir adama uygulanir mi?.. Hem baska tur ceza yok mu?..

Nerden bakarsan bak savunulacak tarafi yok bu cezanin..

Hagi 100 kere kadro disi kalirdi o zaman.. Kaybetmek kolay, ama Hagi yi kazaninca o da sana UEFA yi kazandirdi..

Valla acayip durumdayim, 15 dakikada butum umitlerim mahvoldu..
Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. (Goethe)
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Ali Erdogan wrote:
Nerden bakarsan bak savunulacak tarafi yok bu cezanin..
Eger dogruysa kavga ettikleri, savunulacak tarafi olabilir.

Ben gecen hafta Lincoln'un Hakan'a kil oldugunu tahmin etmistim. Burada da yazdim. Bir tane bile top atmadi Hakan'a. Hep Umit'i aradi, hep ona gitti paslar. Antrenmanda da ayni tutumunu devam ettirmis olabilir. Sonra da yumruk yumruga girmis olabilirler cunku Hakan takimda cok kisinin basini yedi, boyle seyleri cekemez.

Eger bu durumda ceza vermezseniz veya ikisinden birine verirseniz ipin ucu kacar. Ornegin Lucescu'nun Emre'nin Jardel'i yumruklamasi Hagi'ye "hastir" cekmesine seyirci kalmasi gibi. O senenin sonunda sampiyonlugun gittigini unutmayin. Halbuki ikisi de ceza alsa veya en kotu ihtimal Emre kesilse sampiyonluk kurtarilabilirdi.

Simdi diyelim bu ikisi kavgalilar, maca ciktilar. Lincoln hic pas atmiyor Hakan'a ne olacak? Sahanin ortasinda kavga ederlerse takimi nasil tehlikeye atmis olacaklar? Gecen sene Necati-Hasan'in yaptigi rezaletleri Gerets'in buna sessiz kalmasini unutmayin. Ondan sonra ne oldugu belli.

Lincoln'u oynatip, Hakan'i keserse, nasil bir kiyametin kopacagini herkes biliyor. Kalli de ikisini de kesme yoluna gitmis olabilir.

Nasil bir savunma oldu bu? Olaya degisik pencerelerden bakildiginda belki sezonu bile kurtarmis olabiliriz.

Hakan takimda bomba olmaya devam ediyor bu arada. Bu da gozumuzden kacmiyor degil.

Ozan Ersoy

Not: Ligtv yalanciysaniz yine, hepinizi ramazan ramazan operim.
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Post by Alpay Dedeoglu »

Ilk once isin ic yuzunu dinlemek lazim.

Ama soylendigi gibiyse yapilan dogru.

Orkun
Ugur Song Servet H.Balta
Baris Linderoth Volkan
Arda
Nonda Umit

Ozan burada dikkat cekmisti son macta Lincoln tercihini Karana yapiyor diye. Hakan kaldiramadi herhalde.

Isın icinde yok gibi gozukuyor ama Karanin parmagi olabilir.


Ayhanin ve Hasanin sakatligina rastlamasi kotu oldu sadece.

Adrenalini yuksek mac olacak. Teknik olarak daha zayif, fakat kondisyon ve pres olarak dahaguclu bir takim olarak cikacagiz maca.

Ve de adrenalin yuklemesi daha yogun.
NO ADNANS, NO CRY !!
Post Reply