CL 3Q (ŞL 3. ön eleme): GS - S. BUCUREŞTI (2-2 Nonda(2))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Özgür Kendir
Posts: 36
Joined: Fri Jul 11, 2008 7:20 pm

Post by Özgür Kendir »

Ben Galatasaray'ın dogru bir dizilisle turu orda gecebilecegini düsünüyorum , Zico dizilisinden vazgecip bildigi sekilde oynaması sartıyla ,o da tek önlibero ( Linderoth tercihimdir ) önüne 3 oyuncu ,solda Arda, ortada Ayhan, sagda Barıs ,önde iki forvet Nonda Ümit , geri dörtlüde Meira Servet Hakan Sabri .

Linderoth Mehmet Topal kadar kosan savasan bir oyuncu değil ama Topal'dan cok daha zeki ve tecrübeli bir oyuncu. Topal'ın sürekli iyi kesici oldugundan bahsediliyor ama oyun hantallıgının nelere maloldugundan kimse sözetmiyor .Oyunun merkezinde oynayıp oyun icinde en fazla topla bulusan oyuncu konumunda olmak diger oyuncularında performansını asgari sekilde etkiler ,aldıgı topu en etkili sekilde kullanamıyorsa hızlı düsünemiyorsa takım performansını negatif sekilde etkiler .Bosuna değil o bölgede oynayan oyunculara bulunmaz Hint kuması muamelesi yapılması .

Bu sezon ki transfer haberleri bu bölgeye yogunlastı .İnter Lampard flörtü, Liverpool elindeki Alonso Mascerano gibi oyuncuları yetersiz görüp Berry'ye göz dikmesi .Barca'nın Keita Milan'ın Flamini transferleri Arsenal'in Gökhan İnler icin cabası ( eger gerceklesirse en pahalı Türk oyuncu ünvanını alacak ,bizimkilerin kulagı cınlasın ) .

Fenerbahce macının istatistiklerini gören Fenerbahce'nin bolca pozisyon buldugunu düsünür 670 pas yapılmıs topla oynama %62 ama sut 10 Partizan bu verilerin yarısı ile 10 sut cekmis.Bu veriler bile sorunun Selcuk Alex oldugunu anlatıyor .O kadar eveleyip geveleyerek oynuyorlar ki bir kez olsun rakibi acık yakalayamıyorsun ,hucuma cıktıgımızda adamlar mac öncesi tahta üzerindeki savunma dizilislerinde bekliyor bizi ,hemde harfiyen.

Demem o ki o bölge ne Mehmet Topal'a ne de Selcuk Sahin'e bırakılamaz ,o bölgeye yapılacak iyi bir secim takıma ivme kazandırır Arda Barıs Ugur Kazım gibi hızlı oynamasını seven adamlar rakiplerini daha fazla acıkta yakalar .Adam gecip sacma bir orta yapmak icin mac boyu debelenmezler ..
Ali Gursel
Posts: 2632
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:53 am

Post by Ali Gursel »

Özgür Kendir wrote: Demem o ki o bölge ne Mehmet Topal'a ne de Selcuk Sahin'e bırakılamaz ,o bölgeye yapılacak iyi bir secim takıma ivme kazandırır Arda Barıs Ugur Kazım gibi hızlı oynamasını seven adamlar rakiplerini daha fazla acıkta yakalar .Adam gecip sacma bir orta yapmak icin mac boyu debelenmezler ..
Mehmet Topal'i Selcuk Sahin'le ciddi mi karsilastirdiniz?

Metmet Topal 21 yasinda mi ne, neden bir senede Vieira olmadi diye takimdan kesmek biraz insafsizca olmus, hele ondan sonra Baris gibi topu kendi oyuncusuna kullanma yuzdesi Topal'in yarisi kadar falan olan bir adamdan medet ummak da celiskili.

GS Arda ile gercek bir dunya yildizi buldu. Hepimiz aliskanlikla Alex ile Lincoln'u karsilastiriyoruz. Daha yerinde karsilastirma bence artik Arda ile. Gercek yildizimiz artik Arda yani.

Topal GSin bu konuda ikinci sansi, yani ikinci dunya capinda yildizi olabilir. Kesiciligi, top icguduleri, defansa olumlu etkisi gercekten cok iyi ama henuz top kullanisi iyi degil. Bu mevkide oynayip hem kesiciligi hem de top kullanisi gercekten cok ust duzey olan kac oyuncu var? Vieira ve de Gerrard. Baskasi var mi?

Topal ile ilgili bence yapilsa cok mantikli olabilecek baska birsey vardi, o da Everton pesinde kosarken bir yilligina Everton'a kiralamak. Daha hizli ve kosan bir ligde top kullanma konusunda kararlari mutlaka cok cok ilerlerdi, baska bir suru futbol meziyeti de. Tabii riski bir kere orada iyi olduktan sonra geri getirememe sorunu, ama bizde nedense kiralik adam yollama sadece Manisa ile yapilabilcek bir sey diye goruluyor. Topal'a Premiership'de bir yil cok cok iyi gelirdi.

Su an yaplmasi gereken burada top kullanma konusunda gelismesi, o da tabii oynayarak ancak olur, ve de bu konuya ozel olarak egilerek.

Skibbe'nin Topal'i oyundan cikarmasini cok tehlikeli buldum ben, cunku bence GS'in elinde gercekten dunya yildizi olma potansiyeli olan bir oyuncu var, iyi kotu surekli oynamali, hatta top kullanmasi konusunda israr edilerek, elimizde Vieira olabilir mi, bir gorelim.

Bir de Amerika'da sophmore jinx denilen ikinci sene problemleri var. Yani genc bir sporcunun parladigi bir senenin ertesi sene performasinin dusmesi. Rakipler daha iyi tanidiginda, dikkat cektiginden, beklentiler arttigindan vs. her nedense sIk gorulen bir sey bu, Topal'a da olmasi muhtemel. Yilmadan oynamatmaya devam etmeli.

Skibbe'nin hicbir sey icin kellesini falan istemem, Steaua'ya elenmekten. Aykut'u yeni adam alindiktan sonra ilk 11 cikarmaktan Hasan Sas tercihinden falan kimse yollansin istemem (tabii bunlar kisa surede duzelmek kaydiyla) ama Topal saglamken, rotasyon ve dinlendirilme disinda (o da sezonun ikinci yarisinda) bir sepebten bir mac dahi oynatilmazsa, Skibbe derhal evine yollasin isterim.

Ali
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Maç esnasında Topal çok kötü oynuyor dendi, değiştirildi, sevindik, durum daha kötü oldu, garipti! Belki bu tercihi bile yanlıştı!

Meira'nın kendi yerinde oynatılması Aykut'un performansını bile etkileyebilirdi. En azından ayağına top geldiği zaman kime atması gerektiğini bilir veya Nondaya top şişirmeye kalkmazdı.

Samiyendeki İBB maçını hatırlıyorumda, 2 farklı geriye düşünce Hasan Şaşı sahada tutmak çok riskli :D

Skibbe'nin yapacağı süpriz denenmiş ve beklenmedik bir şekilde başarılı olmuş bir tercih olsaydı keşke: Sağ bekte Hasan ŞAŞ :D

Lüzumsuz bir maç gözüyle bakılan kupa finali bundan sonrası için daha umutlu veya umutsuz olmamıza imkan verecektir. Arda hariç ideal bir kadroya oynamayı umuyorum.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Colin Kazım oyundan çıkarken, büyüklüğü tarif edilemeyen Fenerbahçemizin kutsal formasını yere atmış!

Aynısını Tomas yapınca şutlanmıştı. Yada öyle olduğunu iddia etmişlerdi. Yönetim aynı yönetim, bakalım aynı tavrı sergilemeye cesaretleri varmı :D
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ali Gursel wrote: Skibbe'nin hicbir sey icin kellesini falan istemem, Steaua'ya elenmekten. Aykut'u yeni adam alindiktan sonra ilk 11 cikarmaktan Hasan Sas tercihinden falan kimse yollansin istemem (tabii bunlar kisa surede duzelmek kaydiyla) ama Topal saglamken, rotasyon ve dinlendirilme disinda (o da sezonun ikinci yarisinda) bir sepebten bir mac dahi oynatilmazsa, Skibbe derhal evine yollasin isterim.

Ali
Hasan'in son hazirlik maclnda yaptigi simariklari ve her zamanki halini gordukten sonra Hasan bunlari yapmamali dedikten sonra hala Hasan'i takima koyan nasil af edilir bilmeme. Benim bildigim adam gibi TD Hasan'i ilk gordugunde numarayi verir ve sutkar bu takimdan. Kalli gecen sene parasizliktan adam alamayinca duduk filan firlatti idi. Neden Sabri'ye cektigi numarayi hatta Aysegul'u yolladigi gibi GS'ya bir iyilik yapmadi bilmiyorum. Bana kalirsa N. Ates'e bu kadar kalama verilmedi idi. En azindan Lincoln'dan daha faydali olurdu sIkIyI gordugunde.

Neyse GS da olanlara kimsenin akli ermedigi icin bir mantik silsilesi icinde olanlara yaklasmak oldukca zor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:Colin Kazım oyundan çıkarken, büyüklüğü tarif edilemeyen Fenerbahçemizin kutsal formasını yere atmış!

...
FB Partizan macinin golleri nerede? Goal.com mi neydi baktim bulamadim. Sanki birirleri videolara enel olmus gibi bu sitede.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Cengiz Akgun wrote:FB Partizan macinin golleri nerede? Goal.com mi neydi baktim bulamadim. Sanki birirleri videolara enel olmus gibi bu sitede.
http://www.videonuz.com/videolar.php?kat_id=7
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Cengiz Akgun wrote:FB Partizan macinin golleri nerede? Goal.com mi neydi baktim bulamadim. Sanki birirleri videolara enel olmus gibi bu sitede.
http://www.videonuz.com/videolar.php?kat_id=7
Tesekkurler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

STEAU macindan sonra Sampiyonlar ligi sansi bitti sanmis aslancik.Tam rahat rahat yatarim derken, son haberleri duymus.


"Ikinci macta turu gecer bunlar, yandik yine beni stadta gezdirirler Liiincccooooollln Lincoooolllnn diye bagirip adami hasta ederler yerim lan ben bu SKIBBE'yi "
diyerek kacip gitmis. :D

(Harbiden bu bizim aslan mi dedim ama degilmis, Izmir'in aslani cikti.Bizimkisi Antalya aslaniydi sanirim.)

http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Yasam ... i/490530/0

İzmir'den, Kahramanmaraş'taki özel bir hayvanat bahçesine götürülürken Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kafesten kaçan 7 aylık yavru aslan, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Nurdağı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekip, yol devriyesi sırasında Gavur Dağı ormanlık alanında gördükleri yavru aslanı yakalamayı başardı.

İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen aslan, bir süre askerler gözetiminde tutularak, beslendi. Yavru aslan daha sonra Gaziantep Çevre Ve Orman İl Müdürlüğü Yaban Hayvanlarını Koruma Şubesi görevlilerine teslim edildi.

Yetkililer, yavru aslanın İzmir'den Kahramanmaraş'taki Hacı Ali Sezal Hayvanat Bahçesine götürülürken kafesten kaçtığını söyledi.

(YALAN !! BIZ GERCEGI BILIYORUZ :D )
TRUST GALATASARAY
MGC
Zafer Yazici
Posts: 297
Joined: Thu Oct 24, 2002 12:38 pm
Location: Izmir-TURKEY

Re: :)

Post by Zafer Yazici »

İşin ilginçi herkes Kewell gelecek takım kurtulacak diyor.Ben başka bir kewell mı seyrettim acaba senelerdir.Son sene seyretmedim gerçide:).Adam sanki Hagi :) :).
Neymiş bu Kewell yaw.Sonuçta bu adam 30 yaşında sakatlıktan yeni çıkmış.Takımla doğru dürüst ciddi maçı yok.Ayrıca son 2 yılda Liverpoolda oynadığı maç sayısı 16.Geçen sene 13 ondan önceki sene sadece 3.
Umarım haklıdır yazan arkadaşlar.

Bence Romanya daki maçın iki tane kilit adamı olacaktır.Beğensekte beğenmesekte Lincoln.Ve Arda Turan.Bunlar %60 kapasiteli oynarlarsa takımda oynar.

Neyse Galatasaray zor maçların takımıdır.Buluruz bir çaresini
Galatasaray bir yasam bicimidir..
Galatasaray sabrın sembolüdür.
Deniz Selman
Posts: 483
Joined: Wed Oct 23, 2002 7:09 pm
Location: Philadelphia, PA

Post by Deniz Selman »

Biraz erken daha ama bizim rovans macimizi turkiye'de hanghi kanal yayinliyor bilen varmi?

D-Smart Fener macinin reklamini yapip bizimkini yapmadigina gore yayin hakkini almamis olmali...ama herhangi baska bir kanalinda reklam yaptigini gormedim, bulamadim...
Davut Gerçekcioğlu
Posts: 138
Joined: Mon Jul 31, 2006 2:59 pm

Post by Davut Gerçekcioğlu »

rövanş maçı öncesi izlediğim takım bana hiç ümit vermedi, kapasitenin çok altında bir oyun oynadı takım. Staue kondisyon ve uyum açısından kıyas edilemeyecek kadar ilerideydi. Cimbom ideal kadroyu oturtup birkaç resmi maç oynamış olsaydı inanıyorum ki maç tek kaleye dönerdi. malesef ki çok hazırlıksız yakalandık, bunda hem teknik yönetimin hemde şanssız sakatlıkların rolü var. maç öncesi nondaya güvendiğimi belirtmiştim, ancak 18 kişilik kadroda tek santrofor oldugunu bilseydim bu kadar hazırlıksız bir takımın ciddi bir takıma karşı ciddi bir maçta gol bulabileceğine ihtimal vermezdim. Maçın tek olumlu yönü de bu zaten, tek forvetle bu haldeyken 2 gol atmayı becerebilmek.

önümüzde 12 gün gibi bir süre var bu süreçte herhangibir olumsuzluk olmazsa oraya daha hazır daha güçlü bir takım olarak gideceğiz (Skibbe'nin dogru tercihler yapacağını varsayarsak tabi!).Benim görüşüm orada kesinlikle yenilmeyiz ama sert futbolla golsüz beraberliğe zorlayabilirler bizi...
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Davut Gerçekcioğlu wrote:Maçın tek olumlu yönü de bu zaten, tek forvetle bu haldeyken 2 gol atmayı becerebilmek.
Degil. Tam tersine.

Bence, tek forvet oynayarak maci yirttik. Eger Karan sakat olmasaydi, zaten aptala donmus ve top cikaramayan savunma ustune bir de -aslinda bu macta bana gore isini en iyi yapan bolum olan- orta saha eksilmis olacakti.

4-4-2'yi savunuyor ve seviyorum ama orta saha baskin ve orta sahasi kaliteli bir takimiz. Kadro kompozisyonu geregi, tek forvet ve kalabalik orta saha mecburiyetimiz var.

2.macta da orta sahayi kalabalik tutup, defansi dogru kurguladik mi (yani Adnan Sezgin :D ) Nonda + Arda ve Lincoln mutlaka goller atar.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Karan sakat olmasaydı çift forvet oynayacağımızı zannetmiyorum. İki forvette çok formda olsa Skibbe böyle bir tercih yapabilirdi ama öyle bir durum sözkonusu değil.

Ama Karan yedek klübesinde oturuyor olsaydı, Erhan'ın yerine oyuna girer ve çok daha faydalı olabilirdi. Tabi bunlar Skibbe'nin mantıklı tercihler yapacağı varsayımına dayanıyor :D
Özgür Kendir
Posts: 36
Joined: Fri Jul 11, 2008 7:20 pm

Post by Özgür Kendir »

Ali Gursel wrote:
Mehmet Topal'i Selcuk Sahin'le ciddi mi karsilastirdiniz?

Metmet Topal 21 yasinda mi ne, neden bir senede Vieira olmadi diye takimdan kesmek biraz insafsizca olmus, hele ondan sonra Baris gibi topu kendi oyuncusuna kullanma yuzdesi Topal'in yarisi kadar falan olan bir adamdan medet ummak da celiskili.

GS Arda ile gercek bir dunya yildizi buldu. Hepimiz aliskanlikla Alex ile Lincoln'u karsilastiriyoruz. Daha yerinde karsilastirma bence artik Arda ile. Gercek yildizimiz artik Arda yani.

Topal GSin bu konuda ikinci sansi, yani ikinci dunya capinda yildizi olabilir. Kesiciligi, top icguduleri, defansa olumlu etkisi gercekten cok iyi ama henuz top kullanisi iyi degil. Bu mevkide oynayip hem kesiciligi hem de top kullanisi gercekten cok ust duzey olan kac oyuncu var? Vieira ve de Gerrard. Baskasi var mi?

Topal ile ilgili bence yapilsa cok mantikli olabilecek baska birsey vardi, o da Everton pesinde kosarken bir yilligina Everton'a kiralamak. Daha hizli ve kosan bir ligde top kullanma konusunda kararlari mutlaka cok cok ilerlerdi, baska bir suru futbol meziyeti de. Tabii riski bir kere orada iyi olduktan sonra geri getirememe sorunu, ama bizde nedense kiralik adam yollama sadece Manisa ile yapilabilcek bir sey diye goruluyor. Topal'a Premiership'de bir yil cok cok iyi gelirdi.

Su an yaplmasi gereken burada top kullanma konusunda gelismesi, o da tabii oynayarak ancak olur, ve de bu konuya ozel olarak egilerek.

Skibbe'nin Topal'i oyundan cikarmasini cok tehlikeli buldum ben, cunku bence GS'in elinde gercekten dunya yildizi olma potansiyeli olan bir oyuncu var, iyi kotu surekli oynamali, hatta top kullanmasi konusunda israr edilerek, elimizde Vieira olabilir mi, bir gorelim.

Bir de Amerika'da sophmore jinx denilen ikinci sene problemleri var. Yani genc bir sporcunun parladigi bir senenin ertesi sene performasinin dusmesi. Rakipler daha iyi tanidiginda, dikkat cektiginden, beklentiler arttigindan vs. her nedense sIk gorulen bir sey bu, Topal'a da olmasi muhtemel. Yilmadan oynamatmaya devam etmeli.

Skibbe'nin hicbir sey icin kellesini falan istemem, Steaua'ya elenmekten. Aykut'u yeni adam alindiktan sonra ilk 11 cikarmaktan Hasan Sas tercihinden falan kimse yollansin istemem (tabii bunlar kisa surede duzelmek kaydiyla) ama Topal saglamken, rotasyon ve dinlendirilme disinda (o da sezonun ikinci yarisinda) bir sepebten bir mac dahi oynatilmazsa, Skibbe derhal evine yollasin isterim.

Ali

Kıyaslama yapmadım ikisini de yetersiz gördüm .

Selcuk'ta parladıgında 21 yasındaydı konfederasyon kupasının yıldızlarından biriydi .Fenerbahce'ye transfer oldugu sene de iyi maclar cıkardı ama kendini bir üst seviyeye cekemedi eksiklik diye gördügümüz düzelebilir dedigimiz yönlerini gelistiremedi ,demek ki bu kadar düzelebiliyor dedirtti nihayetinde.

Mehmet Topal'ın da bu seviyesiden daha iyi olacagını beklemiyorum .Türk oyuncusu kendini gelistiremiyor ( istisnalar olabilir) Hakan Sükür 20 yasında kaleciye karsı karsıya pozisyonlarda golu kacırırdı 35 yasında yine kacırırdı " topun altına gir be Hakan" serzenisi ile kulaklarını cınlattık tüm kariyeri boyunca.Eminim Hakan'da bunu eksiklik bilip calısıyordur, ama bazı seyler calısmakla kazanılmıyor demek ki, o yeti sende olmadıktan sonra ne kadar calısırsan calıs.
Post Reply