Insiyatif ve Takimdaslik.Cengiz Akgun wrote:BJK-FB macindan sonra Ugur Boral ve Selcuk'la soylesi yapan soruyordu ne hissediyorsununuz bu tip maclari gorunce diye onlarda asagi yukari ayni seyi soylediler. Bu adamlar yildiz filan olmalarina ragmen sorumluluk alip bir baskasinin hatasini kapamak icin ellerinden geleni yapiyorlar. Aramizda farkda bundandan doguyor filan gibi laflardi. Bir futbol takiminda 11 kisi var. Az buz degil. Bir takimin tek vucut gibi oynamasi icin bu takimda oynayanlarin bunu anlamasi lazim. O yuzden de yukarda bazilari ile girdigim sacma sapan Lincoln tartismasinin cevabi da bu aslinda. Sorumluluk alacan. El rolunde isen bazen ayak isini de gorecen.
Insiyatif sahibi oyuncu Turk futbolunda az. Cunku bize okulda insiyatif sahibi olmak degil, Memur olmak, bir kutunun icinde dusunmek ogretiliyor. O kutuyu sorgulamak Dogu memleketlerindeki devletin isine gelmez, ve ogretilmez.
Ancak Arda gibi ozel insanlarda insiyatif olur. Gs takiminda Hasan -Top benim vermem- Sas disinda son senelerde insiyatif sahibi oyuncu nadir hatirliyorum.
Hakan Sukur'un vardi ama gucu ve hizi yetmezdi.
Umit vardi teknigi yetmezdi.
Kewell var ilk yari yapar ikinci yari nefesi yetmez.
Umit Davala vardi insiyarif sahibi onuda Milan aldi.
Bu seneki takima kadar is yapabilicek bir takimimiz olmadigi icin, her insiyatif alan zaten tek basina kalir birsey yapamazdi.
Takimdasligi, ve arkadaslarinin aciklarini kapatmayi ben buyuk maclar disinda Galatasarayda uzun zamandir gormuyorum.
Cengiz Bey'in dedigi gibi forma opmekle olmuyor o isler.