Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Ismail Gezer »

Bu hazırlık etabında Uğur'da beklenilende iyi göründü gözüme. Adam takımdaki en iyi ortacı. Şimdi buna birde sol ayaklı Emre eklendi tabi...
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Ercan Dumlupinar »

En iyi transfer Emre Colak, tribunler karisti hakem Aykut cagirdi ne oldu ise!!!!!!!!! Takima transfer lazim. Bir orta saha sart oyun acacak, birde Servet'in veya Gokhan'in yanina hizli bir defans lazim en azindan. Emre ve Alparslan (ilk yaridaki hattasi haric - kaleciye geri pas) iyiler.

Bence Aydin orta saha oynamali, karsisindakini fizikle gecebilecek biri degil. Ortada genis alanda daha faydali olabilir.
Last edited by Ercan Dumlupinar on Sat Jul 11, 2009 11:04 pm, edited 1 time in total.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Ismail Gezer »

Mustafa Sarp'ta bi numara göremedik...

Ayrıca eurosport spikeri çok iyi. Star'ın insanı gabız eden sunucularından, lig tv'nin nefes nefese kalmış gibi konuşan öküzlerinden çok daha iyi...

Girdiğinden beri Aydında iyi oynuyor...
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Mert Tokman »

Derdiyok cok calisti - iki capraz karsi karsiya kacirdi, bir kafasi direkten dondu ama simdi gol atamadan cikti yerini Yunanli Gekas'a birakti...
Mert Tokman
Posts: 2581
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:18 pm
Location: Virginia, USA

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Mert Tokman »

Leverkusen 60 dakika A takimi ile oynadi - GS ise mac boyunca PAFlari ile Aslarinin karisimi ile oynadi... Leverkusen oturmus sistemi ile oynadi - GS ise yeni bir deneme icinde... Leverkusen yabanci transferlerini oynatti - GS ise Baros haricinde hicbir yabancisini oynatmadi...

Yani dezavantaj altinda oldugumuz mac boyunca cok cok ciddi bir rakibe karsi fazla pozisyon vermeden, cok basit sekilde onlenebilecek bir gol yiyerek, arasira parlamamiza ragmen ofansif pek birsey uretmeden maci bitirdik.

Bu maca bakip takimin ilerisi icin pek birsey soylemek zor - sadece Emre, Alpaslan ve Aydin gibi kisisel bazi basarilardan bahsedilebilir...
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Son 20 dakikasını seyrettim, sadece bu kısımda gördüklerim için yorum yapayım.

Zemin çok bozuktu. Seyirci rezaletti. Başına dünyanın en iyi hocasını isteyen seyircinin önce kendine adap vermesi lazım. Tekbirler çekip, uyarıya rağmen meşale yakan, sahaya onu bunu atan ve çok kötü tezahürat yapan seyirci, bu takımı hak etmiyor.

Spiker çok kaliteliydi, bilgi verdi, düzgün anlattı, ses tonu çok sakin ve duruydu. Avrupa futbolunu izlediği ve maçtan önce dersine çalıştığı belliydi. Zaten Eurosport'un kurumsal yapısından mıdır nedir, anlatıcıları her zaman iyi oluyor, boks maçında bile.

En büyük sorunumuzun hızlı çıkamamak olduğunu düşünüyorum. Bu sistemde 40 metreye sıkışacak takımın özellikle bizim sahada topu kapınca en az 2 blok (orta-ileri) ve 6-7 adam ileri 30 saniyede falan hızlıca kat etmesi lazım. Barış, Ayhan hızlı değil; Arda ve Kewell'in ise tarzları hızlı değil. Saysak, geçen sene bir kontratak golümüz yoktur.

Bir tek Baros ve Keita bu tarz patlamalı çıkışlarda kullanılacak oyuncular ama ileride çoğalmada ve ilk topu kullanmada (Servet, Zan, Ayhan, Barış ve kara talih Sabri ile bunları kullanacaksak mesela) giderilmesi kolay olmayan kadrosal sorunumuz var.

Rijkaard bu sene Ayhan ve Kewell'i keserse bana sürpriz olmaz.
Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Murat Biricik »

Mert Tokman wrote:Ilk 15 dakika gecildi...

Bu macta eksikler gayet guzel disari yansiyor.

1. Sabri sagbek degilim diye bagiriyor.

2. Savunmadan ileri kisa paslarla top tasiyamiyoruz - orta saha eksikligi var - ozellikle gobekte... Emre Colak haricinde iyi olarak goze carpan ve insiyatif almak isteyen yok.

3. Savunma ileri ciktigi zaman arkalarina top atildiginda agir kaliyorBiraz evvel Leverkusenlinin kafasi ust direkten dondu...
Ismail Gezer wrote:Emre Çolak'ın yaptıklarını yeni gelmiş bir yabancı transfer yapsa "tam isabet" derdik...
Macta Eren Derdiyok ve Emre Colak i begendim. Alparslan da iyi oynadi.

Eren Derdiyok ve ozellikle Hyypia benim GS a istedigim transferlerdi. Leverkusen de gormek biraz icimi burktu.

Emre Colak i gercekten gonulden tebrik ederim. Bana gore Linderoth-Topal-Ayhan orta saha uclusunun ilk yedegidir. Calisiyor, insiyatif aliyor, her iki yonude oynamaga gayret ediyor. Tecrube eksikligi bariz, ama lig maclarinda olsun on elemlerde olsun son 20 dk gorev alirsa hic sasirmam. 08-09 sezonunda oynadigi oyunun ustune cok koydu, kendine guveni de geldi. Baris, Guven ve Sarp bu kadar uretkenlikten uzak kaldiklari surece ya bench yada 18 disina demir atarlar. TD ve teknik heyetin geldigi futbol ekolunu biraz olsun inceleyen ve dusunen bir zihniyet ozellikle orta sahada insiyatif alir. Ya alacak yada yedek klubesine cekilecek. Ben Baris, Guven ve Sarp uclusunun sansinin her gecen gun daha azaldigini dusunuyorum.

Alparslan da iyi oynadi. Zaman zaman tekledi ama oyun genelinde uretken olamga gayret etti. Ilk yari Sabri ve Arda tutuktular. Serdar ilk defa ciddi bir rakibe karsi oynuyor, bence bocaladi. Emre Colak taki gelisen ozguven ve insiyatif alma sikligina bakin bir de digerlerine.

Benim gordugum kadariyla GS orta sahasini Topal, Ayhan, Linderoth, Arda ve Emre Colak beslisinden ucu olusturacak. Bu besli gruba Sarp, Baris , Guven uclusunden max bir adam eklenir gibi duruyor. Hatta bu ucunu Sabri nin kesmesi de mumkun.

Ileri uclu icin Kewell, Baros, Keita nin alternatifleri kimler olacak, bunlari tartisacagiz. Yaser bana gore hem Erhan hem Aydin nin onunde. Buraya bence bir transfer yapilacak ve Nonda sakatligini atlatirsa ileri uc kadro tamamlanacak.

Bekler de ise Ugur/Sabri- Servet/Emre-Gokhan/Emre-Hakan/Alparslan sekizlisi daha sansli gibi. Stopere bence oyunu kurabilen bir transfer yapilacak.

9 defans oyuncu
6 orta saha
6 forvet
3 kaleci

24 kisik kadro olustu gibi.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Hasan Tezcan »

1. yari bosa gitti, oyuncular tutuk bir oyun sergilediler. Maca hakim bir göruntu cizmediler. Solda Alparslan bir hayal kirikligi oldu benim icin. Özguveni gitmis, korkak bir oyuncu vardi karsimda. Kendini ispatlamak isteyen oyuncu tuttugunu koparmali, tipki bir evvel ki macta oldugu gibi...

Tempo 2. yari biraz artmasina ragmen almanlari zorladigimiz söylenemez. Futbolcularin o istenilen tempodan uzak bir futbol segilemeleri beni endiselendirdi. Arda cok agir kaldi, gencler korkak bir futbol sergilediler genel olarak. 2. yari giren Ugur iyi isler yapti. Yaser ayni Yaser, istikrari yakalamis durumda. Defansimiz tehlike canlari caldi bugun, golde mutlak hatasi var. Hava topundan o golu yememiz uzucu. Almanlar tek top oynadilar ve hedefe daha cabuk ulasmasini biliyorlardi. Bizimkiler kendi sahasinda top cevirmeyi aliskanlik edinmesinler. Önumuzde ki kupa maci öncesi, kisisel beceri disinda, göze hos birsey göremedim.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Hazirlik Maclari 2009-2010 (Yayın D-smart & Eurosport)

Post by Cengiz Akgun »

Mac yorumlarindan fazla bir sey anlamadim. Daha dogrusu uc haftada daha bir yerlere gelemedikleri ortada. Bu arada Kazakistan takimin ligin ilk yarisinin yarisini gecmis gidiyor. Durum kotu. Orada yeniliecekler gibi geliyor bana. Bari 1-0 ile filan atlatsalar.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Post Reply