Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Hasan Tezcan »

Kerem Tezic wrote:En basidinden topla patlayici 'explosive' sekilde cikan kisa mesafede yol alan yok. Futbolun olmazsa olmazi. Graz'lilarin hemen hepsinde olan özellik bu. Kontraya cikislarina bakin cok net gözukuyor. Elano bosa para cok yazik. GS'in ihtiyaci olan adam degil. Kewell da öyle. Baros iyi oyuncu ama besleyen yok.
Elano Ayhan'dan daha iyi. Iyi bir Mehmet Topal'in yaninda iyi is görur. Kewell konusunda sana katiliyorum. Elano'ya devamlilik lazim, oynatacaksin. Bir insani öylesine Brezilya milli takimina almazlar, ki o Brezilya son senelerin en iyi Brezilyasi diyorlar.

Bende bugun temel sorun ikili mucadelelerde takimin zayif kalmasi. Rakip takim tumunu kazandi gibi geldi bana. Ikili mucadeleleri kazanmadan mac alinmaz. Hakemlerin maca bu sekilde etken olduguna ilk kez göz sahidi oluyorum. Anlik olay, ve su tartistiklarimiz gume giderdi belki de. GS'da biraz kendini begenmislik var. Ne oldum budalasi gibi. Buna taraftar dahil. Sturm takimi GS'i iyi kitledi gözuksede siradan bir takim, hicbir özelligi olmayan bir takim. Hakemlere dua etsinler, bunu tekrar tekrar söyluyorum.

GS pas yapmayi ögrensin bir an evvel, ve kisa kornerleri birakin artik!
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Cengiz Akgun »

BJK cam yarmasini havaalaninda yumurtalarla benzetmisler. Eh iste boyle. Guzel olmus coktan hak etmisti.

Bu arada soyleyeyim. Cok cabuk doldurusa geliniyor. Tavsan gibi scrandigini goren gordu idi GS konusunda gelince. Bugun hakem'in en buyuk sucu Arda'nin buz gibi golunu vermemesi. Esek herifler bir de kalae arkasina hakem koydular. Arda'nin istedigi penaltilar uyduruk idi. Gozune perde inmis denilen adam Shindler mi Shinfeld mi ne karin agrisi ise Arda'yi sarilirken ceza sahasinda oldugunu gorunce birakti ama Arda firsat bu firsat diye kendini cuval gibi birakti. Yemedi elbette hayvan terli. Bu arada golumde faul olabilir dedi. Ama penalti penalti idi sarildi dedi. Turk hakemlerine hak vermek lazim dedi. Bunlar iyi seylerde ben de o penaltiyi vermez golu verirdim. Yuklendigini kabul etti. Aferin bu kaptanlik isine yakisti. Ben karsi cikmistim. Simdi de su play-station isini biraksin.

Bu arda Rumenler 87. dakikada penalti kacirarak Yunanalilara yardim etmisler. Berabere kalsalardi iyi olcakti. Panatiakos bu Graz'i evlerinde yenerler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Topal anormal kotu gozuktu gozume.
Ustune koyacagina geriye goturmus sanki futbolunu.

Hic biriniz Sabri OKUZUNDEN bahsetmemissiniz.
Adamini kacirtti,
Bolgesini cok kotu terketti,
Rezill toplar kaptirdi, paslarinin cogu rakibe gitti
Bir de ustune ustluk gitti SALAKCA bir adina yarisir bir sari kart gordu
(Gerekli sari kart olur mu olur aha iste EMRE ASIK'in gordugu kart, adami bicmese herif ikinciyi takacak, yada kademeye girdigini sanan SABRI tarafindan dusurulup penalti yaptiracakti)

Sonucta Arda-Baros ( 6 Pasin icinden topu nasil gol yapamadi hala ofiste su saatte konusuyoruz akillara zarar )-Servet (ki o Servet cok ciddi mudaheleler de yapti ancak bana gore genelinde kotu idi) - Sabri - M.Topal - Ayhan cok iyi degillerdi. Maci idare edenler Balta, Elano,Emre Asik, Keita ve Franco (Leo'nun iki kritik kurtarisini atlamamak lazim) idi.

Ben Frank'ten daha iyi TD'yim ya :P hemen yazayim, dun aksam Frank degisikliklerde biraz gec kaldi. Illa SARP'i sokacaksa bunun devrede yapmaliydi. Ayhan'i cikardiginda KEWELL girince orta sahada muthis bosluklar ortaya cikti. Gol yemek an meselesi idi.

Arda'nin pozisyonunda tamam temas var , var da Arda da kendini bok cuvali gibi yere birakmis, yere dusmeyebilirdi diye dusunuyorum topun cikmasina daha yarim metreden fazla yer var orada , alip iceri girebilirdi.

Herseyi kabul ederim de sunu asla.

Bir pozisyonda Galatasaray penalti itirazi ile hakeme bagiriyor, elle oynama hesabindayiz, ceza sahasinin icinde capraz pozisyonda top Sabri'nin onunde kalmis, rakipte bizimkiler gibi durmus hakeme bakiyor...

Sabri onundaki topu birakmis elleri havada hakeme bagiriyor. Ceza sahasindasin ve top sende, sen topu birakiyorsun hakeme itiraz edecem diye.

DENYO !

Sabri bir mac oynatilip en az 4 mac yedek bekletilmelidir.
Bu herifin ilaci budur.
Alternatifi de artik vardir.
Ugur UCAR sakat degilse kesin SAG BEK oynamalidir.

Yazik oldu aslinda kolay macti, GRAZ'da hic bir sey yok.
Bizim ligde ilk 10'a bile girmesi mumkun degil.
TRUST GALATASARAY
MGC
Can Ergun
Posts: 685
Joined: Mon Nov 12, 2007 6:20 pm
Location: Istanbul

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Can Ergun »

Ben o kadar da karamsar değilim,çok skora bağlı yorum yapılıyor.Özellike medyada, şu lig radyoda M.Ayan diye bi adam var bozuk plak gibi “GS krizin eşiğinde” lafı ağzında.
Bireysel olarak eleştirilecek oyuncular olsa da, pozisyon bulmakta pek sıkıntı çekmiyoruz ve fazla da pozisyon vermiyoruz.Maçın başında çok fazla “uzun top” denemesinde bulunduk ve isabetsizdi çoğu,bu da göze batıyor son 2-3 maçtır.Çabuk kanat değiştirmek isterken bu uzun toplar başarısız olunca oynanan futbol doldur-boşalt gibi “kalitesiz” görünüyor. M.Topal ve Elano bu konuda dikkat çekenler.

Sezon başında yaşanması gereken bu tip beraberlik-mağlubiyet durumları yerine herkese 3-4-5 atan bir takım izleyince beklenti çok yükseklere çıktı,millet daha 1.ayın sonunda,hatta hazırlık karşılaşmaları esnasında “eeee hani nerde total futbol” dediğini biliyorum.Rijkaard’ın işi hakkaten zor, temel futbol bilgisi bu kadar zayıf olan adamlarla,bu kadar sabırsız ve bilgisiz bir futbol güruhuna karşı mücadele ediyor,edecek.

Arda’dan önce Elano ve özellikle Kewell’ın mücadele temposunu arttırması lazım,fazla “pro” gözükmeye ve kaçak oynamaya başladılar.
Senelik 2.5 M Euro alıp, 60. dk da oyuna girip bir de kaçak oynayamazsınız,hakkınız yok Mr.Kewell...

Hakan ve Servet i iyi değildi, Emre Aşık bence bizim adımıza maçın adamı,çok iyiydi.Ayhan varken Arda ve Elano gibi adamlar daha rahat ediyor ama bu sefer M.Topal’a daha fazla iş düşüyor.
Leo,Keita,Baros için birşey konuşmaya gerek yok,işlerini yaptılar.Nonda çok geç alındı yine oyuna dk 87 falandı.


Bu maçta benim en çok dikkatimi çeken ve kabullenemediğim olaylar :

- Servet’in topla ölümüne çıkıp, saçma sapan , topu alıp korner bayrağının oralara kadar gitmesi ve onun yerini,aksayan M.Topal'ın yerine giren M.Sarp’ın tutmaya çalışması.İlk yarıda da Sabri bu hatasını kapatmaya çalışmıştı Servet’in.

- M.Topal’ın defansın önünden topla çıkarken,etrafında 3 adam boştayken, çalıma girip topu kaptırması ve bunun gol tehlikesi yaratması.

- Baros-Arda rakibi 2’ye 1 yakalamışken, Baros’un kaptırıp kaleciyle karşı karşıya kaldığında, verilmesi gereken zamanda topu Arda’ya vermemesi

Bunlar benim için bu düzeyde futbol oynayan adamların yapmaması gereken çok temel “mental” hatalar.

Haaaa tabii bir de hakem olayı var.

-Arda'nın attığı golün faulle yakından uzaktan alakası yok
-Baros'a ofsayt çaldığı bir pozisyon var o da yanlış karar.
Bunun dışında da hatalı kararları var ama bu ikisi çok ciddi ve sonuca etki edecek hatalardı,küfürü hak etti...
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Hasan Tezcan »

Can Ergun wrote:-Arda'nın attığı golün faulle yakından uzaktan alakası yok
-Baros'a ofsayt çaldığı bir pozisyon var o da yanlış karar.
Bunun dışında da hatalı kararları var ama bu ikisi çok ciddi ve sonuca etki edecek hatalardı,küfürü hak etti...
Bosu bosuna gunaha gireceksin, adam kötu ötesi diyerek gecistir bana sorarsan. Kizmamin sebebi, bu turnuva UEFA nin kendi turnuvasi, hakemleri itina ile secmelerini isterdim. Bu hakem rezil ötesi bir hakem. TR de ki hakemler yaninda viz kalir. Bu gune kadar ne kadar hakemlerle ugrastim bilirsiniz. Cengiz abi maci tekrar izle, gume giden bir suru pozisyon var. Sturm'u melekler, kale direkleri degil hakem kurtardi, ve GS'in nazik oyunu...evet nazik. Futbol erkek oyunu, bu lafimin arkasindayim. Mehmet Topal'in gol öncesi ikili mucadelede korkakca topa girisi bunun kötu bir örnegi gibi.

Bence macin en kötusu Mehmet'in ustunde durmak lazim. Bu cocuk böyle degildi. Yagdan kil cekermis gibi top calma rekorlari vardi bu cocugun, simdi ise sahada islanmis kedi gibi. Yerini sevmiyor diyemez, cunku 3 asagi 5 yukari ayni görev alani.

Sabri, ey beyinsizim, o toplari car cur ederken vicdan azabi cekmiyormusun hic?! Ben takim arkadasin olsam sana öyle bir firca cekerim ki saha ortasinda. Bunu senelerdir yapiyorsun, kabiliyet var, surat var, cek topu, bak ondan sonra ortani yap.

Elano yeni olmana bagliyorum kötu pas yuzdeni, insallah daha iyi olursun, cunku is var sende. Zor islere kalkisma, kolay toplar ile basla sonra fantaziye git...bu aslinda tum oyuncular icin gecerli.

Takimda son maclarda gözume carpan seyler bunlar, zerafet, konsantre bozuklugu (pas yuzdesine yansiyor) ve nereden geldigi bilinmeyen hava. Arda'ya is dustu. Kaptan topla adamlarini. Servet'in ileri "suursuz" cikisini buna bagliyorum, takim arkadaslarina birseyler göstermek istiyor.

35 lik Emre'yi huzurunuzda kutlamak istiyorum, tam örnek bir oyuncu. Daldi, top kesti, basti...ve hepsinde basariliydi. Allah nazardan saklasin. Emre GS'in sana ihtiyaci var. Iyi bir GS'li ve futbolcu ciktin, halbuki ben seni birseye benzetmiyordum. Kusuruma bakma.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Topal'i da bir kalemde silemiyorum gonlum elvermiyor. Ama Ayhan-Sarp orada daha iyi gibi duruyor. Ustelik Sarp golede oynayan bir oyuncu.

Emre Asik konusunda yazilan herseye katiliyorum. Keske 32-33 olsaydi da bir iki sene daha faydalabilseydik.

Sabri konusunda sinirim gecmis degil. Ya bir futbolcunun futbol zekasi niye bu kadar kit olur. Hareketli pir pir diye kadroda sanirim.Ama biraktigi bosluklar inanilmaz. Adamin arkasina o kadar top attilar ki inanilmaz.

Balta geldi bir an oraya yaa, sol bekten sag beke kademeye.

Ben futbolun cok kosarak oynanmasi gerektigini savunanlardanim. Belki demode olmus olabilirim. Cok fazla teknik adam , asiri calim beni biktiriyor. Arda bastan beri topu severdi ama son gunlerde daha bir baska seviyor.

Maci kaybetmedik , ama farkli kazanmaliydik.

Bir ay once beklentilerimizin arttigi dogru ama bir de isin realitesi var. Bizde cok cabuk sakatlanabilecek yada atilacak adam var.

Benim dilegim sag beke Ugur'un gecmesi, Mustafa SARP'in Ayhan'la beraber kadroda olmasi.

FRANCO
UGUR
EMRE ASIK
SERVET
BALTA
KEITA
AYHAN
SARP
ARDA
KEWELL
BAROS (NONDA)

Uzgunum bende ELANO ilk 11'de yok.
TRUST GALATASARAY
MGC
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Ali Kaya »

Ben de olumsuz şeyler yazacaktım ama baktım millet uçmuş. Arda futbolcu olmaktan
çıkmış, takım işe yaramaz adamlar topluluğu oluvermiş. Elano'ya verilen paralara yazık
olmuş, Sabri zaten bildiğimiz gibiymiş.

Tamamen bu aceleci ve hemen birşeyler bekleyen zihniyetten dolayı uzun vadeli yatırım,
plan, program yapılamıyor bu memlekette.

Mesela Arda'nın şu an formsuz-ve muhtemelen yorgun-bir döneminde olduğu belli. Çocuğu
formsuz diye eleştirmeyi anlarım ama Arda'dan bir bok olmaz demeyi hiç anlayamıyorum.
Allah'tan takım sene başında başarısız sonuçlar almadı. Yoksa şimdi ne teknik kadro kalırdı
ne de futbolcular.

Bence sorun takımın çoğunun erken form tutup şu an fiziksel- ve muhtemelen mental-
olarak bir düşüş içinde olması. Bunun yanında Mehmet Topal ve Elano gibi birkaç oyuncu
da doğru düzgün hazırlık dönemi geçirmediği için yeni yeni toparlanıyor. Yoksa ne Mehmet
Topal yediğimiz golde topu o şekilde rakibe bırakır ne de Elano 3-5 metre önündeki
adama topu atmaktan aciz kalırdı.

Beni en çok endişelendiren, takım bu halde iken bile 4-3-3 ya da 4-2-3-1 sisteminde
oynanmaya devam edilmesi. Bu yüzden pozisyona girmekle birlikte çok fazla pozisyon da
veriyoruz. Bu da Rijkaard'ın bilinçli bir tercihi. Istese orta sahayı kalabalık tutup rakibe hiç
pozisyon vermeyebilir-herhalde bu kadar futbolu biliyordur. Ama karşılığında sistemden
taviz verip makina gibi işleyen bir düzen kurmaktan vazgeçmek zorunda kalacak. Maçı
seyrederken karnıma ağrılar girsede Rijkaard'ın bu tercihini anlıyorum. Aslında bu
Galatasaray'ı uzun vadeli düşündüğünün bir göstergesi.

Not: Strum ile ıkına sıkıla 2-2 berabere kalıp şampiyonlar liginde bir üst tura geçtiğimiz
sene (yanlış hatırlamıyorsam) çeyrek final oyanıştık.

Ali Kaya
Mehmet Gurdal Cetin
Posts: 4210
Joined: Thu Oct 24, 2002 9:29 am
Location: Bursa-TR
Contact:

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Mehmet Gurdal Cetin »

Ali Kaya wrote:Ben de olumsuz şeyler yazacaktım ama baktım millet uçmuş. Sabri zaten bildiğimiz gibiymiş.

Tamamen bu aceleci ve hemen birşeyler bekleyen zihniyetten dolayı uzun vadeli yatırım,
plan, program yapılamıyor bu memlekette.

Ali Kaya
Sevgili Ali, Sabri ile ilgili hic olumlu bir sey yazdin mi hayatinda ?
Sabri ile ilgili aceleci tavrim beni de endisenlendiriyor :lol:

Acele kelimesi kifayetsiz kaliyor, sanki yeteri kadar hizli degilim
Avrupa'dan birisi SABRI degil , SA.. dedigi an satilmaliydi :D
TRUST GALATASARAY
MGC
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Alpay Dedeoglu »

MGC'nin 11ini onayliyorum bir tek Kewell yerine Serdar veya Aydini koyuyorum.
Keremin bahsettigi patlayicilik bu cocukta (Serdar) var cunku Rijkard bu cocugu sirf bu yuzden ust takima cikardi. Fakat Elano alininca , birde ''Brezilya Milli Takiminda devamli oynayabilmek icin ilk 11 garantisi verilebilmesi'' karsiliginda Rijkardin eli kolu baglandi.
Bir yandanda Arda veya Keitaya bir sey olursa havlu atarim diyor, bu yuzden Elanoyu kaybetmemek istiyor.


Biz bu yol kazalarini basta bekliyorduk. Olmadi, simdi olmaya basliyor.
Dikkat edilirse GSden puan alan rakipler maci kendi yari sahasinda kabul edip
kontratak oynayan ve bu halde bile GSden toplam daha fazla kosan rakipler.
Eskisehir macinda GSnin 104 kmsine karsi Eses 107 km kosmustu. Tahminim Grazlilarda
daha cok kosmuslar. Bir tabii keske ortalama hizlarini hesaplasalar, Grazlilar cok daha hizli
kosmus olabilir. Ilk once bunu halletmek lazim. Total futbolda akilli oynandigi icin daha az kosuyorsun ama GS o verimlilikten ve tempodan dusunce rakip kosarak bir yere kadar durdurabiliyor.

GS bunu halletmisti. Mustafa Sarp, Baris, Genc Serdar, bir yere kadar Aydin
bu hizi ve cift yonlulugu sagliyordu. Ayrica yalniz kosmakla kalmayip mucadele ediyordu.
Biz onun icin umutlu olmustuk baslarda. Fakat ileri dortlude Elano, Arda, Kewell, Nonda
ayni anda macin basinda koyarsaniz ve ortada Ayhan, Linderoth gibi iki yonlu oynayan
adamlar olmazsa, beklerden Hakan sakat, Sabri sacmalarsa ortaya soyle bir durum cikiyor.
Ortada Amerikan takimlari gibi 2 takim oluyor: Defanscilar ve ofanscilar. Bunlar ayni anda sahada ve rakip takim aralarindaki bagi kopartip/zayiflattiginda veya sert yakin savunma ile urkutup muzmin sakat/tecrubeli yildizlarin gozunu korkuttugunda takim duruyor ve kilitleniyor. 2 bagimsiz Cumhuriyet oluveriyorlar.

Birde su var. Biz bu yorumu dune bakarak yapmiyoruz. Es es macinda ve bu macta GS kotu degildi, yetecek kadar firsat yakaladi, kah beceriksizlik, kah hakem olmadi iste.
Pozisyon sayisi, dagilim, zevkli futbol beni memnun etti.

Fakat kotu olan Rijkardin dedigi gibi tempo eksikligi, ileri sisirme, gibi seyler. Turkiye liginde ve Avrupa kupasinin orta halli takimlarina karsi iyiyiz. Fakat ust duzey takimlara karsi sonuc kotu olur yukaridaki noktalar iyilesmediginde. Dunku mac Elanoyu, Mehmet Topali, Kewelli ve Sabriyi kaybetmemek icin zora sokuldu ve 2 puan birakildi. Kewell, Nonda(Onun sorunu urkmek) ve Elano iyi oyuncular fakat bu fizik seviyesi ile
ancak 60tan sonra oda rakibe gorede degismek kaydiyla oyuna girebilirler. Mehmet Topal tek on libero isini beceriyor, fakat bu oyun tarzinda cift on libero ve yumusak ileri dortlu sisteminde bir turlu istenen gibi olmuyor.
Bence GSnin sorunu olan orta sag tandemde oynamali. Hem kesiciligi iyi, hemde ayaklari iyi, o kadar cabuk ayagindan cikarmasina gerek yok, orta sahaya nazaran daha az baski var; Rijkarda ulasabilecek olsam , bunlari soylemek isterdim. Sabri icin ise MGC soylemis, 2 oturtucaksin, 1 oynatacaksin.
NO ADNANS, NO CRY !!
Hasan Tezcan
Site Admin
Posts: 6041
Joined: Wed Oct 16, 2002 6:57 pm
Location: Stockholm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Hasan Tezcan »

Mehmet Gurdal Cetin wrote: FRANCO
UGUR
EMRE ASIK
SERVET
BALTA
KEITA
AYHAN
SARP
ARDA
KEWELL
BAROS (NONDA)

Uzgunum bende ELANO ilk 11'de yok.
Of be yaws MGC, seninle anlasamayacagiz. Adamini koydun (Kewell), sonra Ayhan. Kewell kosuyor mu sence, futbolun kosarak oynandigina inandigin icin soruyorum...Ayhan hakkinda yorum yok. Bende Ugur'un oynamasindan yanayim, gercekten rotasyonun oldugu bir ortamda oynar da. Hazir olan Aydin, Serdar neden olmasin, liglerde bazi oyuncularin dinlendirilmesi gerekiyor. Arda'nin ustunde fazla yuk var mesela. Elano kesin oynamali, Ayhan'in yerinde, Sarp veya Mehmet Topal ile birlikte. Dun orada dusuk pas yuzdesi ile oynadi ama golun pasini veren de o sanirim. Fantaziye kacmamalarini istiyorum, "safe" oyun ile bir yerlere gelebilirler. Pas hatalarin bir cogu konsantre bozuklugu ve fantaziye kacmalarindan geldi.

Takimin kondisyon seviyesi iyi, adam gecip top surmelerinden bu belli. Eskiden bir tur atip topu geriye verirlerdi. Takim guclu ama bunu sahaya, ikili mucadelelerde yansitmiyor. Nedendir bilmiyorum, takim fazla rahat galiba.

Dun FB macini izledim, kimse inkar ede,ez, o takim GS'dan cok daha mucadeleci. Rakibi bosverin, GS'in Kasimpasa ve Es-Es karsisinda görduk. Sturm maci bu maclarin yansimasi oldu, carpismadan mac alinmiyor, Allahin tahta bacaklari, organizasyon adi altinda seni sahada madara edebiliyor. Gecmis maclar bunu gösterdi, ve takim bunu idrak etmeli artik. GS bugun 2000-2001 senesinin GS'i gibi oynuyor. Primadonna grubu, fark hakem ile fazla ugrasmamalari.
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde

Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Ali Kaya
Posts: 182
Joined: Sun Mar 26, 2006 1:21 pm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Ali Kaya »

Mehmet Gurdal Cetin wrote:
Ali Kaya wrote:Ben de olumsuz şeyler yazacaktım ama baktım millet uçmuş. Sabri zaten bildiğimiz gibiymiş.

Tamamen bu aceleci ve hemen birşeyler bekleyen zihniyetten dolayı uzun vadeli yatırım,
plan, program yapılamıyor bu memlekette.

Ali Kaya
Sevgili Ali, Sabri ile ilgili hic olumlu bir sey yazdin mi hayatinda ?
Sabri ile ilgili aceleci tavrim beni de endisenlendiriyor :lol:

Acele kelimesi kifayetsiz kaliyor, sanki yeteri kadar hizli degilim
Avrupa'dan birisi SABRI degil , SA.. dedigi an satilmaliydi :D
Sevgili MGC,

Bence Sabri bu maçta fena oynamadı. Salakça kaptırdığı bir top dışında defansif açıdan
hata yapmadı. Ofansa ise Hakan Balta'dan çok daha fazla destek verdi. Şu an takımda
ileri-geri oynayabilen tek eleman. Maç trafiği açısından Arda kadar yoğun bir dönemden
geçmesine rağmen onun kadar fiziksel bir çöküş içerisinde değil -muhtemelen bunda
kafayı çok çalıştırmadığından zihinsel bir yorgunluğu olmamasının etkisi var :-). Takımı
fizik açıdan ayakta tutan nadir adamlardan. Rijkaard'ın Sabri'den vazgeçeceğini çok
sanmıyorum (vay anasını, Sabri'yi övebileceğim hiç aklıma gelmezdi :-)

Aslında demek istediğim panik yapmaya hiç gerek yok. Kaliteli bir takımımız ve teknik
heyetimiz var. Ara dönem formsuzluklar olacak. Hemen bu takımdan adam olmaz
psikolojisine girmeyelim. Önümüzdeki maçlara bakalım yeter :-)

Ali Kaya
Alpay Dedeoglu
Posts: 1923
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:14 pm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Alpay Dedeoglu »

Zülfü Livaneli Sabahta Türkiye icin yazmis, ama GS icinde dusunebilirsiniz.

Quote
İki kurt

Sık sık beni “sanatçı iyimserliği”yle suçlayanlar oluyor ama ne yapayım, bittik mahvolduk diye mi yazayım her gün.

Koşulları ben de görüyorum. Kutuplaşmanın korkunç boyutlara geldiğinin de farkındayım, ortalığa benzin döküldüğünün ve patlamak için kibrit beklediğinin de.

Daha da ötesi var.

Sigmund Freud’un, insanoğlunun içinde yıkıcı bir yan bulunduğu tezine de inanıyorum, Carl Sagan’ın sürüngen mirasımızı anlatan R faktörü teorisine de. (Reptile Factor: Sürüngen Etkeni)

Yine de insana güvenmek istiyorum. İnsanoğlunun yüreğinde kötülüğün yanında iyiliğin, merhametin bulunduğuna da inanıyorum. Bu yüzden dün bir arkadaşımın bayram mesajı olarak gönderdiği hikâyeyi çok ama çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.

***

Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri, hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken şunları söylüyor:

“İçimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş.

Kurtlardan biri; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, üstünlük taslamayı ve bencilliği temsil ediyor.

Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.”

Gençlerden biri “Hangi kurt kazanacak?” diye soruyor ve yaşlı adam kısaca cevap veriyor:

“Hangisini beslerseniz o!”

***

Türkiye’de bizi ayıran noktalar var.

Değişik ideolojiler, anlayışlar, siyasi görüşler keskin kutuplaşmalara yol açıyor.

Ama bir an düşünürseniz, bizi birleştiren noktaların daha çok olduğunu görürsünüz.

Herkes bu ülkenin çocuğu.

Gelin içimizdeki iyilik kurdunu besleyelim ve bizi ayıran değil birleştiren noktaları bulmaya çalışalım.

Hepimiz daha mutlu oluruz!''
Unquote
NO ADNANS, NO CRY !!
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Mehmet Gorgen »

Image
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by Cengiz Akgun »

Hasan Tezcan wrote: Cengiz abi maci tekrar izle, gume giden bir suru pozisyon var. Sturm'u melekler, kale direkleri degil hakem kurtardi, ve GS'in nazik oyunu...evet nazik. Futbol erkek oyunu, bu lafimin arkasindayim. Mehmet Topal'in gol öncesi ikili mucadelede korkakca topa girisi bunun kötu bir örnegi gibi.
...
Hasan ben hakem iyi idi demedim ama bu macin vebalini yuklenecek gozume carpan en buyuk hatasi o saymadigi golde. Bunda bile kalkti mactan sonra Arda hakemin takdiridir yuklenmis olabilirim oyle degerlendirdi itirazim yok dedi. Bunun yaninda ise penalti istediki bana gore adam sarilir sarilmaz farkina varip ceza sahasi icinde oldugu icin hemen birakti. Bizimki kendini atmasa o topa yetisecekti ama pili kalmamisti. Sarildi ama diyeceksin ben de madem oyle out cizgisinde de hakem var ne diye o da penalti demedi diyecegim uzayip gidecek. Arda'nin takdir ettigim yonu ise mactan sonra Turk hakemlerine cok yukleniliyor bugunku durum onlara haksizlik edildigini gosteriyor. Demek ki yabanci hakemde yaniliyor dedi bence bu cok onemli bir aciklama. Bu idrak etmis ise mesele hal olmustur.

Dun takimda su iyi idid diyecegim adam Baros'tur. Adam uc gol pozisyonunda iki keresinde birini cok iyi bir kaleci refleksi digeri kale diregi olmak uzere top girmedi. Oburunde de golu gayet guzel atti. Mactan sonra dedigi gibi bazen o toplar da gol oluyor boylece 3 gol atiyorum dedi. Bu gece bir tane attim ama galip gelemedik dedi adam. Sabri'yi filan elestirmeyi ben biraktim sahsen. Ondan fazla bir sey beklemiyorum. Olacagi bu kadar iste. Elano'dan cok sey bekliyordum ama hayal kirikligi. Keita ise TS Yattara'nin bir ornegi boyle mambo yapacak ama haybeye polim ceyrege gazoz. Akilli takimlar bu adami marke edecekler olacak bitecek. Dun iki kisiyi ustune verdiler iki kisi de Arda'nin ustune yetti. Halbuki birakilan boslugu kullanacak kabiliyette adam olsa boyle bu devirde bir iki kisiyi mesgul eden adamlarin ise yarar. Dun ikinci yari bizim seyrettigimiz TV kamerasinin onunde oynanmadi. Cunku soldan isleyen adam yok. Dun Kewell de cok kotu idi. Bir halt yapamadi. Bu yuzdende Frank;in dedigi gibi 1 puani uzlmek yerine sevinmeliyiz.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
turgut uyar
Posts: 156
Joined: Sun Aug 24, 2008 9:30 pm

Re: Avrupa Ligi: GS-Sturm Graz 1-1 (Baros)

Post by turgut uyar »

Dün geceki maç ortaya koydu ki, Eskişehir maçında Rijkard oyuna şu oyuncuyu erken
soksaydı,bu oyuncuyla başlasaydı şeklindeki eleştirilerimizin gerçekte çok da fazla
işe yaramayacağını gösterdi.Asıl problem oynayan yada oynamayan futbolcuların
performasından çok bize karşı iyi defans yapıp, çok fazla açık vermeden alan
daraltan,kanatları iyi kapatıp fiziki olarak da direnç gösteren takımlar karşında
zorlandığımız.Bunun sebeplerinin ne olabildiğine gelince,diğer arkadaşlarında belirttiği gibi
defansla hücum hattı arasındaki kopukluk,orta sahada yeterince kuvvetli bir takım
olmayışımız(eskiden orta sahadaki üstünlüğümüz en belirgin farkımızken giderek bu
hüvviyetten uzaklaşmamız,eskiden çok yatırım yaptığımız orta sahamızın mirasını artık
tüketmekte olduğumuz ve elimizdeki tek oyuncunun Ayhan kalması)

Hücumla defans arasındaki bu kopukluğu, defansı orta sahaya taşıyarak kapatmaya
çalışıyoruz(Fatih Terim zamanında da bu sistemi denemiştik ve defansı çizgi halinde
tutup rakibi çoğu zaman ofsayta düşürmüştük.İsmide ofsayt taktiği kalmıştı)
Bu şekilde oynadığımız zaman defansın oyunu kurmaya orta sahaya geldiğine şahit
oluyoruz(tabi burada hatalı pas sonrası kaptırılacak her top kalemizde büyük tehlike
yaratıyor hele ki geriye hızlı dönebilecek çabuk defans adamlarınız yoksa,bu yüzden
defans oyuncularının hatasız oynaması gerekiyor)

Bir başka hatamızda, her ne kadar zengin hücum gücüne sahip oyuncularımız olsa da
atağa kalktığımızda birbirlerine yeterince yakın oynamayıp,ver kaçlara çok fazla
girmemeleri ve boş alana kaçacakları yerde aynı bölgede birinin pas vermesini beklemeleri
Lincoln bu anlamda daha fazla ver kaça giren ve rakip defansın boşuklarını iyi görüp
kendi santroforlarımızı bu bölgelere koşmalarını teşvik eden güzel paslar atabilme
yeteneğine sahipti.

Dünkü maçta birazda kanatları çok fazla zorlayıp,rakibin bu bölgeleri çok iyi
kapatmasından dolayı buralarda boğulmak yerine,rakip defansı göbeğinden delmeye
çalışabilirdik ama Elano bu bölgede o liderliği henüz şu ana kadar gösteremedi.

Sabri çok koşan, pres yapan,top çalan ve süratli olan takımın tek oyuncusu.Ama
herkesten fazla, ders çalışır gibi, hangi pozisyonda ne yapması gerektiğini ezberletircesine
antremanlarda uygulatacak birisi gerekli.Ayrıca iyi orta yapabilmeyi ve düzgün sutlar
atabilmeyi çalışması lazım(Hakan Ünsal ilk geldiğinde aynı problem ondada vardı.Fatih
Terim her antremandan sonra 1000 tane orta çalıştırarak bu eksiğini kapatıp takıma
daha faydalı olmasını sağlamıştı)
Post Reply