İnsanın içini karartıyorlar. Hakem de, Rijkaard da, futbolcular da.
Hani bu aralar sık sık "futbolun marka değeri" edebiyatı yapıyorlar ya, önce bir yolunu bulup hakemlerin rezaletini önlemelerini öneririm. Bir maç ancak bu kadar rezalet yönetilirdi. Bie penaltı, iki kırmızı kart ve sayısız sarı kart var Denizli aleyhine çalınmayan. Öte tarafta, Leo Franco'ya zaman geçirme bahanesi altında gösterilmiş haybeden bir sarı kart.
Ya kalecimize ne demeli?
Bir spor yazarının yorumuyla söyleyecek olursak, "elini sobadan kaçıran çocuk gibi" toptan öyle kaçtı golde.
Nedendir bilinmez, iyi başladığı sezonu çok kötü devam ettirmeye başladı. De Sanctis de böyle olmuştu. Faturayı kaleci antrenörü'ne mi kesmeliyiz yoksa?
Bir de tabii 4-3-2-1 taktiğiyle takımı kanatsız oynatan, sonra fikir değiştirip sağ kanadı Barış'a mecbur eden, oyunun ilerleyen bölümlerinde sahadan habire hücumcu çıkarıp savunmacı sokarak 2-1'in üzerine yatma gayretini belli eden hocamız Sayın Rijkaard var.
Galatasaray'ın en büyük dezavantajı, yerli oyuncularının oyun zekasının FB'ye oranla çok düşük olması.
Bazılarının Messi'yle kıyasladığı Arda Şaş, fizik güç olarak Messi'nin yakınından geçecek kapasitede olmadığı gibi, doğru yerde çalım - doğru yerde pas - doğru yerde depar seçimlerini işletecek oyun zekasından bir hayli yoksun bir oyuncu.
Bu gidişle on sene sonra da bugün olduğu yerde kalır.
Hücuma çıkmaktan korkan, top kullanmakta yetersiz, rakibe ilk müdahalede hamle zenginliğine sahip olmayan Mustafa Sarp'lı orta saha uğruna Ayhan gibi komple bir oyuncu mahkum ediliyor Rijkaard tarafından.
Barış, Emre Güngör, hatta bir Servet... Bunların her biri patlamaya hazır bomba.
Yabancı limitinin gevşetilmesini savunmamın temel sebeplerinden biri de yerlilerden illallah demiş olmam.
TSL 19. Hafta: Denizlispor-Galatasaray 1-2 (Arda,Jo)
Moderator: Staff
-
Re: TSL 19. Hafta: Denizlispor-Galatasaray 1-2 (Arda,Jo)
AYRILMAZ İKİLİ
Maçın ilk 10 dakikasında hakemin kötü niyetini,futbol cahilliğini belirten
bir mesaj yazmıştım.Sağolsun beni yanıltmadı.Ligimizin kalitesi...
Takımda eksikler fazla ve oyun şeklini çok etkileyen adamlar bunlar.
Kanat bindirmeleri,çapraz koşular,şut vesaire, nerdeyse tüm silahlarımız alınmış durumda.
Şu halde takımın tek yapması gereken haldır huldur paslaşarak rakip yarı alana yerleşmek
ve neticesinde pozisyon bulmak.Zaten FR'ın oynaymak istediği futbol bu diye biliyoruz.
Ama bu oyun tarzının içine eden bir Servet varken nasıl olacak bilemiyorum.
Bu kadar top şişirmesini,yanındaki veya 5 metre önündeki adama pas vermemeyi FR mı tembihledi? Olabilir mi böyle bişey? Sanmıyorum, dannnn dunnn, vur babam Servet,futbol odur çünkü.Ondan sonra 5-6 metre önündeki adama pas verebiliyor diye Neill Kral olur tabii... Lucas sayesinde belki diğer defansçılar öğrenebilir önündeki orta saha oyuncularına pas vermeyi.Kaç maçtır fenalık geldi hafiften,geri 4lünün kendi arasında topu dolaştırıp,Servet'in veya Leo'nun şişirmesinden...
Leo Francoda garip bir umursamazlık ve kendini parçalamama olayı var.
Çok büyük kaleci sanıyor kendini,kafa vuruşundaki hatalı pozisyon alışı,içeri tokatlaması,
hakemi alkışlaması ciddiyetsizlik göstergeleri hep.Önümüzdeki maçlarda Ufuk
geçebilir kaleye 1-2 maçlığına.De Sancthis'in golü yedik dediğimiz bir anda uçarak,yatarak çizgiden çıkarttığı bir topu hatırlıyorum da,
hatırlayanalar varsa mukayese edebilir.Bence yabancı kontenjanını harcamaya değecek bir
adam değil ve güvenmiyorum.En azından bu hali ile...
bir mesaj yazmıştım.Sağolsun beni yanıltmadı.Ligimizin kalitesi...
Takımda eksikler fazla ve oyun şeklini çok etkileyen adamlar bunlar.
Kanat bindirmeleri,çapraz koşular,şut vesaire, nerdeyse tüm silahlarımız alınmış durumda.
Şu halde takımın tek yapması gereken haldır huldur paslaşarak rakip yarı alana yerleşmek
ve neticesinde pozisyon bulmak.Zaten FR'ın oynaymak istediği futbol bu diye biliyoruz.
Ama bu oyun tarzının içine eden bir Servet varken nasıl olacak bilemiyorum.
Bu kadar top şişirmesini,yanındaki veya 5 metre önündeki adama pas vermemeyi FR mı tembihledi? Olabilir mi böyle bişey? Sanmıyorum, dannnn dunnn, vur babam Servet,futbol odur çünkü.Ondan sonra 5-6 metre önündeki adama pas verebiliyor diye Neill Kral olur tabii... Lucas sayesinde belki diğer defansçılar öğrenebilir önündeki orta saha oyuncularına pas vermeyi.Kaç maçtır fenalık geldi hafiften,geri 4lünün kendi arasında topu dolaştırıp,Servet'in veya Leo'nun şişirmesinden...
Leo Francoda garip bir umursamazlık ve kendini parçalamama olayı var.
Çok büyük kaleci sanıyor kendini,kafa vuruşundaki hatalı pozisyon alışı,içeri tokatlaması,
hakemi alkışlaması ciddiyetsizlik göstergeleri hep.Önümüzdeki maçlarda Ufuk
geçebilir kaleye 1-2 maçlığına.De Sancthis'in golü yedik dediğimiz bir anda uçarak,yatarak çizgiden çıkarttığı bir topu hatırlıyorum da,
hatırlayanalar varsa mukayese edebilir.Bence yabancı kontenjanını harcamaya değecek bir
adam değil ve güvenmiyorum.En azından bu hali ile...
-
- Site Admin
Can Servet dedin, o hic olmazsa topu dogru yöne atmaya özen gösteriyor. Son maclar formda olan oyucumuz.
Lucas digerlerine pas atmayi ögretir diyorsun, neye dayanarak sorabilirmiyim. Mac Lucas icin kötu bir tecrube oldu bu hususta. Iyi bir pasör, veya arkadan iyi top cikartan bir oyuncu oldugunu göstermedi malesef. Meira gibi kafasiz cikislari olmamasi olumlu. Lucas icin fikir bildirmek, net konusmak erken.
Frank'in yaptigi oyuncu degisiklikleri hakkinda tek söz yok, bekliyorum.
Ayhan'in tugler urpertici 40-50 metrelik geri pasini tartisan yok, kaleciyi bosverin.
Not: Kendi oyuncularini jet hizi ile Gencler'e veren yönetim, Mustafa transferinde neden basarisiz?
Lucas digerlerine pas atmayi ögretir diyorsun, neye dayanarak sorabilirmiyim. Mac Lucas icin kötu bir tecrube oldu bu hususta. Iyi bir pasör, veya arkadan iyi top cikartan bir oyuncu oldugunu göstermedi malesef. Meira gibi kafasiz cikislari olmamasi olumlu. Lucas icin fikir bildirmek, net konusmak erken.
Frank'in yaptigi oyuncu degisiklikleri hakkinda tek söz yok, bekliyorum.
Ayhan'in tugler urpertici 40-50 metrelik geri pasini tartisan yok, kaleciyi bosverin.
Not: Kendi oyuncularini jet hizi ile Gencler'e veren yönetim, Mustafa transferinde neden basarisiz?
Yaşadıklarımız ve bende yansıması, değerli sözler eşliğinde
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir.
Alma garibin ahını; çıkar aheste aheste.
Vefa, İstanbul’da bir semt adı değildir sadece.
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin, yüz dili bile olsa o yine dilsiz sayılır.
Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya.
Hasan Hocam,
Servet formda diyorsun ama tek yaptığı rakiple boğuşmak,ben GS seviyesinde bir futbol takımında futbol oyanayan futbolcular görmek istiyorum bir taraftar olarak.Servet'in yaptığı işlerin %25-30'u futbol,gerisi guguş,top tepmece,güreş artık adı her neyse o...
Örnek olarak Puyol var ama ütopik olmasın dersen,2008'de milli takıma yükseldiği vakitlerde Emre Güngör'ün oyun tarzını hatırlıyorum.Gayet bilinçli,zamanında hamle,kayarak top alma,ayağa pas yaparak defanstan topu çıkardığını hatırlıyorum.
Uzun pas yapacağı zaman da adam akıllı yapıyordu bu işi,dan dun olarak değil.
Bu kadar zaman üst düzey futbol oynamış Servet'in sahada "futbol oynamak" adına yaptıklarını görmek beni rahatsız ediyor.Çizgi civarında ileri vurcam diye taca vurmalar,basit 5-10 metrelik pasları verememe,boştaki adamı görmeme
ve pas verememe gibi eksiklikleri var.
Ayhan konusuna hiç girmiyorum,geçen yıl "vefa" gösterilerek 3 yıllık anlaşma sunduklarında eyvah demiştim.Ama gitmesi istenirse sorun çıkaracak biri değil diye düşünüyorum. Ayhan'ın 30-40m 'lik geri pasları, çizgiden orta alana aşırı yavaş paralel pasları sonucunda kaptırılan toplar ve sonucunda yediğimiz gol ve ataklar,
kendi kalesine doğru büyük ustalıkla çalımlarla ilerlemesi gibi sorunlar artık futbol karakteri oldu Ayhan'ın. Arada bir yaptığı defansif müdahalelerinden dolayı ve pas vermeyi,basit oynamayı sevdiği için kendine yer buluyor.
Frank, Jo ve Elano'yu oyundan almasının tek mantıklı izahati Elano'nun sağlık durumu ve Jo'yu eldeki tek forvet olması nedeni ile fazla zorlamama isteği diye düşünüyorum.Başka mantıklı bir neden bulamadım.
Servet formda diyorsun ama tek yaptığı rakiple boğuşmak,ben GS seviyesinde bir futbol takımında futbol oyanayan futbolcular görmek istiyorum bir taraftar olarak.Servet'in yaptığı işlerin %25-30'u futbol,gerisi guguş,top tepmece,güreş artık adı her neyse o...
Örnek olarak Puyol var ama ütopik olmasın dersen,2008'de milli takıma yükseldiği vakitlerde Emre Güngör'ün oyun tarzını hatırlıyorum.Gayet bilinçli,zamanında hamle,kayarak top alma,ayağa pas yaparak defanstan topu çıkardığını hatırlıyorum.
Uzun pas yapacağı zaman da adam akıllı yapıyordu bu işi,dan dun olarak değil.
Bu kadar zaman üst düzey futbol oynamış Servet'in sahada "futbol oynamak" adına yaptıklarını görmek beni rahatsız ediyor.Çizgi civarında ileri vurcam diye taca vurmalar,basit 5-10 metrelik pasları verememe,boştaki adamı görmeme
ve pas verememe gibi eksiklikleri var.
Ayhan konusuna hiç girmiyorum,geçen yıl "vefa" gösterilerek 3 yıllık anlaşma sunduklarında eyvah demiştim.Ama gitmesi istenirse sorun çıkaracak biri değil diye düşünüyorum. Ayhan'ın 30-40m 'lik geri pasları, çizgiden orta alana aşırı yavaş paralel pasları sonucunda kaptırılan toplar ve sonucunda yediğimiz gol ve ataklar,
kendi kalesine doğru büyük ustalıkla çalımlarla ilerlemesi gibi sorunlar artık futbol karakteri oldu Ayhan'ın. Arada bir yaptığı defansif müdahalelerinden dolayı ve pas vermeyi,basit oynamayı sevdiği için kendine yer buluyor.
Frank, Jo ve Elano'yu oyundan almasının tek mantıklı izahati Elano'nun sağlık durumu ve Jo'yu eldeki tek forvet olması nedeni ile fazla zorlamama isteği diye düşünüyorum.Başka mantıklı bir neden bulamadım.
-
Mac bana pek yavan geldi. Zaten son 15-20 dakikasinda gelen bir telefon yuzunden maca konsantrasyonum sifirlandi.
Cok fazla ustunde duramiyorum. Oyle yada boyle 3 puan alinmasi gereken bir mactan 3 puan alindi.
Bu Jo'dan hayir gelmez gibi safca bir hisse kapildim. Neden sormayin anlatamam sadece bir kotu his.
FB macina kadar boyle kor topal gideriz. Sonra akkoyun karakoyun belli olur.
Benim icin kistas FB macidir.
Cok fazla ustunde duramiyorum. Oyle yada boyle 3 puan alinmasi gereken bir mactan 3 puan alindi.
Bu Jo'dan hayir gelmez gibi safca bir hisse kapildim. Neden sormayin anlatamam sadece bir kotu his.
FB macina kadar boyle kor topal gideriz. Sonra akkoyun karakoyun belli olur.
Benim icin kistas FB macidir.
TRUST GALATASARAY
MGC
MGC
-
- Moderator
Bu ozetlerde Leo'nun alkisi var. Frank'de "No, No" diye paniklemis.
Cengiz Akgun
"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
Maçı setretmedim, o yüzden fazlaca birey yazamayacağım maç hakkında Ancak bu dos Santos denen çocuğun fizik yapısını görünce Nonda'nın yerini doldurup dolduramayacağı hakkında çok ciddi şüphe duymaya başladım. Üç seneden beri İngiltere'de sapır sapır dökülen ve üstelik sakatlanmış bir futbolcuyu transfer etmenin mantıklı bir tarafını göremiyorum açıkçası.
Leo Franco'ya geldiğinden beri ısınamamıştım, dünkü yediği golü gördüğümde de hiç şaşırmadım açıkçası. Her ne kadar, büyük bir klüpten transfer edilmiş olsa dahi bence Sanctis kadar iyi bir kaleci değil. Gereğinden fazla uzun boylu, ve bu yüzden de maalesef biraz dengesiz ve zamanlama problemi yaşayan bir kaleci. Dünkü yediği gol de bunun bariz bir örneği bence.
Leo Franco'ya geldiğinden beri ısınamamıştım, dünkü yediği golü gördüğümde de hiç şaşırmadım açıkçası. Her ne kadar, büyük bir klüpten transfer edilmiş olsa dahi bence Sanctis kadar iyi bir kaleci değil. Gereğinden fazla uzun boylu, ve bu yüzden de maalesef biraz dengesiz ve zamanlama problemi yaşayan bir kaleci. Dünkü yediği gol de bunun bariz bir örneği bence.
Galatasaray,
imkansızı olağana çeviren ruh....
imkansızı olağana çeviren ruh....
-
- Moderator
Sormasi ayip agabeyin nerede? Ben tanimam (Yasin ve Nihat'dan sonra takimin kalecilerini canli olarak sahada iki uc senede bir goruyorum) ama Terim zamaninda ASY'de bir MU macindan once (10 seneden fazla oldu galiba) kaleci isinmasina cikmisti agabeyin. Bu Eser dediler. Kaleye kendisi de hala yakisiyordu. Boyu posu nedir? TFF'de son resmini gordum ama antrenor olarak, 1954'lu galiba. Iki kaleciyi de bir yarim saat saga sola yatirarak calistirdi. Sut atti toplari topladi filan. Bu is artik pek yasli isi degil gibi.Soner Özaltındere wrote:Maçı setretmedim, o yüzden fazlaca birey yazamayacağım maç hakkında Ancak bu dos Santos denen çocuğun fizik yapısını görünce Nonda'nın yerini doldurup dolduramayacağı hakkında çok ciddi şüphe duymaya başladım. Üç seneden beri İngiltere'de sapır sapır dökülen ve üstelik sakatlanmış bir futbolcuyu transfer etmenin mantıklı bir tarafını göremiyorum açıkçası.
Resmi sitede gecmis oyuncular konusunda hicbir bilgi yok. Bu da baska bir ayibi bu tereslerin. Yasayan bu takimda oynamis bu adamlarin istatigini bile tutmayacak kadar sefiller. Isleri gucler GS dergisi ve icinde iki incik bir cinciktan baska fazla bir sey bulunmadigina emin oldugum GStore. Cunku resmi site boyle olunca dergi ve store nasil kimbilir? Ondan sonra millet korsan mal aliyor diye kizsinlar. Yaptiklari isler ortada. Yani kendileri korsanin alasi.
Agabeyin Terim'le milli takimda filan gorev yapiyordu en son. Epey gecmisleri eskiye yani Adanademisrspor'a dayaniyor gordugum bilgilere bakilirsa. Herhalde onunla bir kader birligi yapmislar Mufit gibi, gelecek yeni teklifi bekliyorlardir yeni bir is icin. Gerci gecen seneki Italyan'i da Nezihi calistiriyordu. Ama iyi calismiyorlarsa geregi de yapilmali.
Cengiz Akgun
N. Tevfik 1940.
N. Tevfik 1940.
-
GSTV'de maçın tekrarı yayınlanıyor. Gerçi başlayalı çok olmuş ama dk belli değil.
www.galatasaray.com
Bu maçta bizim adımıza akıllarda kalacak en güzel görüntü Arda'nın korner direğinde attığı nefis çalımdı. Bazen müthiş çalımlar atıyor hakkaten.
www.galatasaray.com
Bu maçta bizim adımıza akıllarda kalacak en güzel görüntü Arda'nın korner direğinde attığı nefis çalımdı. Bazen müthiş çalımlar atıyor hakkaten.