Gerekçeli Karar Gelmiş!

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Post Reply
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Gerekçeli Karar Gelmiş!

Post by Mustafa Dogan »

Ntv de TFF başkan vekili Kemal Kapulluoğlu Fifa'nın gerekçeli kararıyla ilgili düşüncelerini aktardı, saolsun. Karar 22 sayfa. Bu dosyanın alışılmışın dışında bir formatta hazırlandığını söyledi. Olaylar, suçlar, cezalar ayrı ayrı teferruatıyla izah edilirmiş ama sanırım aşure kıvamında bir gerekçeli karar göndermişler. Havaalanı-Otel arası hadiselerden bahsedilmiş, maç günü seyirciye atfedilen olaylar varmış(!) Herhangi bir organizasyon iddiası yokmuş (Hani şu meşhur toplantı meselesi). Sadece TFF yükümlülüklerini yerine getirmedi diye net bir suçlama olduğunu söyledi sayın vekil. İşimizi zorlaştıran bişey yok dedi.

Eğer söylemek istemediği, söylemeye cesaret edemediği şeyler yoksa, fifa çok dandik bi gerekçeli karar göndermiş. Gerçi 22 sayfayı neyle doldurdular henüz anlamış değilim. Ama bu dosya hiçbirşeyi aydınlatmış değil. En azından şimdilik..
Meczup
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Bende bomba haber yapıyoruz sandım. Meğer albenisi kalmamış. Haftalarca hatta aylarca astık kestik kızdık köpürdük saydık saydırdık ve netice itibariyle konuşacak bişey kalmadı galiba :)
Meczup
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Milleti uvey baba gibi ha$liyorsun Mustafa. O yuzden bazilari sindiler bula$mamayim sonra bana da yuh filan ceker diyorlardir, kimbilir? Sen aldirma ama habercilige devam et. Bak ben de fikra filan yazdim Tolga koyun delisi komik dedikten sonra. Ama benim fikralarda pek komik kacmadi yani aramizda kalsin.

Karari iyi kotu biliyoruz da itiraz edildi ise ne zaman goru$ulecek filan bu tur haberler biraz daha heyecan verici $u an. FIFA'nin tahkimi yoktu da CAS'e mi ne gidilecekti. Ulusoy el etek opup duruyor. TFF sitesine bakmadim ama baksamda bir $ey oldugunu sanmam.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Ben gerekçeli karar lafından acizane şunu anlıyorum: "Siz Türkler şu şu ve şu poku yediniz, bizde size bu bu ve bu cezaları dayadık!" Ama ortada net bir suçlama yok hatta alakasız bir suçlama var. Seyircilerin çıkardığı olaylardan bahsediyor(muş). Hangi seyirciden bahsediyor acaba? Gol atılınca sahaya giren İngilizleri kastediyorsa o bu maçta olmadı! Tekme olayının ne menem bi iş olduğunu belliki bunlarda çözememiş. Yani baştan aşağı saçmalık. Ortada bariz bi suç olsa, verin cezamızı susup oturalım aşağı. Neyse sinirden gözlerim seğiriyor 3 gündür zaten, bi tatile çıkayım ben :)
Meczup
Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Ben şu UEFA , FIFA olayına pek akıl sır erdiremedim.

UEFA Chelsea'li del hornoya 3 maç ceza verip sonrasında itirazdan dolayı cezayı indirdi.. Bu olay topu topu 1 hafta içerisinde oldu.

FIFA'ya giden bir mesele olduğunda ise 3-4 sene sürüyor.

Sphear ve Felipe transferlerinde mahkemeler 2005 de sonuçlandı. Hatta Sphearın hala futbol oynayıp oynamadığı bile şüpheli. Fenerin Ortega davası da 2-3 sene sürmüştü.

Bizim sene başındaki Ribery davamız da 1-2 sene sürerecek gibi.

Buradan milli takıma dönersek FIFA bizim itirazı karara bağlayana kadar 12 maç oynanır da biter gibime geliyor.
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Türkiye Futbol Federasyonu dün FIFA Tahkim Komitesi’ne ‘duruşma talebi’ni içeren itiraz başvurusunu yaptı.Tahkim Komitesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun dün yaptığı itiraz başvurusunda yer alan ‘duruşma talebi’ni kabul ettiğini bildirdi.
Tahkim Komitesi’nin TFF tarafından yapılan itiraz başvurusunu değerlendirecek üyeleri önümüzdeki günlerde belirlenecek. Daha sonraki aşamada ise FIFA Disiplin Komitesi’nin verdiği cezaya yapılan itirazın görüşüleceği duruşma tarihi TFF’ye bildirilecek.
TFF’nin başvurusunda, Türkiye’ye 6 maç tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezasının, FIFA Disiplin Komitesi tarafından gönderilen gerekçeli kararda FIFA Disiplin Talimatı’nın 70 b,c,d,e, 70 ff ve 50. maddelerinin ihlali üzerine verildiğine dikkat çekilerek “Ceza ve disiplin hukuku ilkelerine göre, ceza verilirken gerekçelerini ayrı ayrı ortaya konulmak zorundadır. Oysa gerekçeli kararda Türkiye’ye verilen cezanın, bu ilkeler gözardı edilerek, toplu olarak verildiği saptanmıştır. Bu nedenle verilen 6 maç tarafsız sahada ve seyircisiz oynama cezası yok sayılarak, dosyanın bu ilkeler çerçevesinde yeniden görüşülmek üzere FIFA Disiplin Komitesi’ne iadesini talep ediyoruz” denildi.
52 sayfadan oluşan ve gerekçeli karardaki en ince ayrıntılar dikkate alınarak hazırlanan başvuru dilekçesinde, şayet dosya yeniden görüşülmek üzere Disiplin Komitesi’ne iade edilmezse Türkiye’ye mevcut cezanın çok altında bir ceza verilmesinin uygun olabileceği tezi savunuldu.
FIFA Tahkim Komitesi’nin 1 ay içerisinde TFF’nin duruşma talebinin de yer aldığı itiraz başvurusunu ele alması, önümüzdeki ay içerisinde dosyayı karara bağlaması bekleniyor.

Kaynak: TFF
Meczup
Post Reply