Umit Karan sezonu kapatmis

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Yucel F Genc
Posts: 151
Joined: Wed Jul 20, 2005 11:38 pm
Location: Miami/ABD

Umit Karan sezonu kapatmis

Post by Yucel F Genc »

Simdi soylediler, tam olarak ne oldugunu anlamadigim bir sebepten dogru sezonu kapatmis :(
Serdar Beyazyurek
Posts: 487
Joined: Mon Oct 28, 2002 9:14 pm
Location: Charlotte,NC USA

Post by Serdar Beyazyurek »

Hasan Kabze ve Ozgurcan'in patlama yapmasi icin ortam olustu boylece. Umit Karan cok buyuk bir eksik olacak ama isin bir de boyle bir iyi yani var. Ben Hasan Kabze'den cok umitliyim. Forvette alternatiflerimiz oldugu icin bu sakatligin sampiyonlugumuza buyuk bir darbe vuracagini tahmin etmiyorum.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Resmi siteye gore capraz baglar kopmu$.

http://www.galatasaray.org/detay.asp?PI ... rID=292944

Sezonu da kapar gelecek sezonuda etkiler.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Az once macin ilk devresini tekrar seyrettim. Umit karan'a dikkatle baktim hic sakat gibi gozukmuyordu disaridan. Acaba sakatlandigini farketmedi mi? 42. dakika civarinda serkan Balci faul yapiyor, ama oradan saglam kalkiyor baska da bir sakatlanma pozisyonu olmuyor.
Fatih Mutlu
Posts: 625
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:57 pm

Post by Fatih Mutlu »

Tolga Girici wrote:Az once macin ilk devresini tekrar seyrettim. Umit karan'a dikkatle baktim hic sakat gibi gozukmuyordu disaridan. Acaba sakatlandigini farketmedi mi? 42. dakika civarinda serkan Balci faul yapiyor, ama oradan saglam kalkiyor baska da bir sakatlanma pozisyonu olmuyor.
herhangi bir ikili mucadelede sakatlanmadi zaten. sanirim bir fener yan topunda, gelen topa bakarak hareketlenirken ayagini ters basti, orada sakatlandi.

cok enteresan bu diz sakatliklari. bazen, hicbisey yokken, ayaginiz bosluga gelince bile olabiliyor. bir de sakatlanmadan once cok fazla zorlamissa, yirtilmayi tetiklemis de olabilir.

cok uzuldum umit adina. istim ustundeyken boyle bir sakatlikla uzaklasacak sahalardan. geri dondugunde ayni formunu yakalayabilir mi, o da soru isareti.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Buyrun bakalim. Korkulan basimiza geldi. Cok buyuk gecmis olsun diyorum. Ben de doktor degilim ama ayni seyi yasadigim ve ameliyat gecirdigim icin bu isin butun ayrintisini ogrenmek zorunda kaldim. Bir futbolcunun bunun otesinde kariyerini tehlikeye sokan cok ender sakatlik var. Belki a$il tendonunu koparmak olabilir. Onu da becermek futbolda cok zor. Bu sene ikinci bu, Yalcin da ayni seyi gecirdi. Onun pozisyonu da cok ucuz bir pozisyondu, tac cizgisinde kaptirdigi topun pesinde kosuyordu. Ama bu ACL nadiren darbeyle yirtilan bir sey. Cogunluk yanlis basmayla, yanlis dusmeyle oluyor.

Bu sakatliktan profesyonel futbola donememe orani %10 civari. Bir daha eski performansina donememe ise cok daha fazla olasilik. Umit'in bundan sonra 6 ayi cehennem gibi gececek. Agir bir ameliyat gecirecek, haftalarca degnekle dolasacak, fizyo-terapistler en yakin arkadasi olacak, sag bacagi kolu kadar incelecek, ayni kuvvete getirmesi aylar alacak, dizi surekli agri icinde olacak, bir suru komplikasyon olacak, tenditinitis vs. Sakatligin detayini bilmiyoruz tabi. Acaba sadece ACL mi koptu, ya da meniskusde de yirtik var mi, PCL, LCL saglam durumda mi? Eger sadece ACL ise sonradan olusacak komplikasyonlar az olabilir. 6 aydan once iyilesme olasiligi yok. Soyle yok. Diz saglam gozukebilir, butun testleri gecebilir bir oyuncu ama aslinda ameliyatla yapilan yeni bag kemigi kasa baglayan bagdan yapiliyor (tendon). ACL denilen meret ise iki kemigi birlestiren bir bag (ligament). Yapi olarak farklilar. Birinin esnekligi daha az, daha sert. Vucudun bu yeni tendonu ligamente donusturmesi ve bagin kemige kaynamasi en az 6 ay aliyor. Kimi bunyede bu 1 seneyi bulabiliyor. Ve bunu hizlandirmak icin yapabilecegin hic bir sey yok. Vucut hucre hucre teker teker degistirerek bu onarimi beceriyor. O yuzden erken baslamak spora cok tehlikeli. Umit en erken ekim ayi gibi sahalara donebilir. O da form tutarsa. Bir de sut cekerken kullandigi dizi sag diz yani. Dondukten sonra da psikolojik olarak korkacak, cekinecek, ayni cengaverlikle cesaretle oynayamayacak. Yasi da cok genc degil. Umit bundan sonra GS'in ilk 11'inde forma giyebilirse ve ust uste 5 mac oynayabilirse cok sasarim ve kendisini tebrik ederim.

Bir de bu topcular 8 aydir para almiyorlar. Ben diyorum size, canimi disime takip her gun sakatlanma riskiyle hayatimda tek yapabildigim seyi yapacagim yani top kosturacagim, sonra 8 ay para almayacagim, sonra da beni kanepelerinde sicak evlerinde kiclarini yayarak izleyen dangalaklar beni elestirecekler. Coooktaan o Canaydin'in suratina orta parmagimi gosterip baska takima kacmistim.

Umit Karan bu sene gol ve asist toplaminda GS'in gollerinin yarisina imza atmis bir oyuncu. Bana gore bu sene bizim takimin MVP'si idi. Herkes Hakan Hakan diye kafamizin etini yiyordu. Yok efsaneydi kraldi. 30 macta 3 gol atti diyoruz, cit yok. Bakiyorum bizim forumda bile kimse agzina almamis, insallah Kabze, Ozgurcan bir seyler becerir demis. Efsaneden umut yok galiba... Yahu Kabze koca sene kac dakika oynadi da bundan sonra gelsin GS'i kurtarsin diyen yok.

Ozan Ersoy
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Haberler kotu...


"Sağlık Raporu: Ümit Karan ve Orhan Ak

Bu sabah, Galatasaray Spor Kulübü Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından yapılan muayene sonucu, dün akşam oynanan Fenerbahçe maçında sakatlanan Ümit Karan'ın sağ diz ön çapraz bağlarında kopma meydana geldiği kesin olarak ifade edildi.

Ümit Karan'ın operasyon öncesi dizinde oluşan ödemin giderilmesi için Florya Metin Oktay Tesisleri Sağlık Merkezi'nde tedavisine başlandı. Ümit Karan'ın sezonu kapattığı belirtildi.

Öte yandan, Prof. Dr. Taşer tarafından muayene edilen Orhan Ak'ın ise sol diz iç yan bağlarında ikinci dereceden zorlanma tespit edildi. Tedavisine başlanan oyuncunun, 4 ila 6 hafta içinde sahalara döneceği açıklandı."

www.galatasaray.org
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Şu ana kadar 20'ye yakın gol bulan bir oyuncunun sezon sonuna kadar sahalarda yer alamayacak olması tabii ki hoş bir şey değil takımımız adına.

Fakat ben Ümit Karan'ın, gol vuruşlarındaki üstün becerisine rağmen, sezon içi (30-40 maçlık periyotta) istikrarı yakalayacak düzeyde bir futbolcu olduğunu zaten düşünmüyordum ve şu ana kadarki performansıyla beni yanıltmadı. Keza bu sezon: Bir maç çok iyi, goller artarda... Öbür maç sahada kalçasını çevirmekten aciz!

Kerem Ağabey gibi ben de GS formasını taşıyabilecek çapta biri olarak görmüyorum onu (tıpkı Necati ve Hakan gibi). Fakat, "Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler" diye bir atasözümüz vardır bizim. Kıytırık Türkiye Ligi'nden başka hiçbir yarışma alanı kalmamış Galatasaray'da, Ümit Karan gibi "yerel yıldızlar" elbette çok büyük topçular olarak görülürler. Tıpkı Fener'deki "tatlı su topçuları" Alex-Nobre-Tuncay'giller gibi... Avrupa arenasında ise esamileri okunmaz.

Gerets, sanırım Ümit'in yerine Hakan'a forma şansı verecektir.
Liseli vardı ya ah o liseli...
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Size gore yani Necati ve Hakan da GS formasini tasimayacak biri oyle mi. Yazdiklarinizdan bu anlasiliyor. Necati hadi daha yeni bir sey demeyecegim de, Hakan niye GS formasini tasiyamayacak biri?

Umit, Lucescu'nun oldugu donemde Avrupa kupasinda cok basarili maclar cikardi, goller atti. Hele uzaktan Roma'ya attigi mukemmel bir gol var 1-1 biten macta. Bu sezon basi ancak havasini buldu ve cok kritik maclarda cok onemli goller atti Umit.

Bir oyuncuyu saha icinde ve saha disindaki disiplinsiz hareketleri sebebiyle elestirirsiniz bir sey demem. Fakat mac performansi iyi oldugu surece, GS formasini tasiyabilmek icin nasil ekstra ozelliklere ihtiyac var onu anlayamadim.

Ayrica Hakan'in GS formasini tasiyamayacak biri olmasi yorumu oldukca sasirtici...
Mustafa Dogan
Posts: 517
Joined: Wed Dec 15, 2004 11:27 pm
Location: istanbul

Post by Mustafa Dogan »

Yapmayın Allah aşkına, memlekette onca kaliteli futbolcu varken, Hakana Necatiye Ümite mi kalmış GS forması giymek..??
Bide tutturmuşlar en kaliteli yerlilerde en kaliteli yerliler!!!
Dedem bile bunlardan daha kaliteli be!
Bakın size memleketteki kaliteli yerli futbolcuları sayayım:
......ıgggggghhhh...
az kaldı hatırlamak üzereyim biraz sabır!!
.......
Neyse başka zaman hatırlarım..

Levent Guntay wrote:Size gore yani Necati ve Hakan da GS formasini
tasimayacak biri oyle mi.
Meczup
Can Baysan
Posts: 464
Joined: Fri Oct 07, 2005 1:22 am
Location: Ankara

Post by Can Baysan »

Levent Bey; 5 senedir GS formasını giyen Ümit'in tek iyi sezonu bu sezon. "Çok iyiydi" dediğiniz 2001-02 sezonunda aldığı eleştirileri iyi hatırlıyorum. Topu topu 9 gol atmış adama, bir Roma deplasmanı golünden dolayı "Harika adam" damgasını vurmak, biraz beğenide kolaycılığa kaçmak olmuyor mu?

Ümit bu sene iyi işler yaptı. 20'ye yakın gol attı. Takımın en güvenilir gol ayağı oldu. Fakat... Gol attığı maçların sayısı, oynadığı tüm maçların (bu sezon için konuşuyorum) aşağı yukarı yarısına denk geliyor. Yani bazı maçlarda ikişer üçer gol atmış; bazılarındaysa ileride çaresizliğe bürünmüş, en ufak bir etki yaratamamış takımın kaderi üzerinde.

Sözün özü: Dakikası dakikasını tutmayan futbolculara Galatasaray'ın ihtiyacı yoktur.

Son 2 maçta 2 gol attı diye Hakan'ı yere göğe sığdıramayanlara ise diyecek lafım yok! :shock:
Liseli vardı ya ah o liseli...
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Can Baysan wrote:Levent Bey; 5 senedir GS formasını giyen Ümit'in tek iyi sezonu bu sezon. "Çok iyiydi" dediğiniz 2001-02 sezonunda aldığı eleştirileri iyi hatırlıyorum. Topu topu 9 gol atmış adama, bir Roma deplasmanı golünden dolayı "Harika adam" damgasını vurmak, biraz beğenide kolaycılığa kaçmak olmuyor mu?

Ümit bu sene iyi işler yaptı. 20'ye yakın gol attı. Takımın en güvenilir gol ayağı oldu. Fakat... Gol attığı maçların sayısı, oynadığı tüm maçların (bu sezon için konuşuyorum) aşağı yukarı yarısına denk geliyor. Yani bazı maçlarda ikişer üçer gol atmış; bazılarındaysa ileride çaresizliğe bürünmüş, en ufak bir etki yaratamamış takımın kaderi üzerinde.

Sözün özü: Dakikası dakikasını tutmayan futbolculara Galatasaray'ın ihtiyacı yoktur.

Son 2 maçta 2 gol attı diye Hakan'ı yere göğe sığdıramayanlara ise diyecek lafım yok! :shock:
Hakan Sukur'u Umit'i Necati'yi begenmeyebilirsin ama ucunu de GS kulubunde forma giyecek "capta" gormemen bana garip geldi. bu uc oyuncuyu GS tarihinden cikardigin zaman bizim syrettigimiz donemden Tanju , Jardel ve Arif kaliyor. Senin kistaslarina gore incelersek bu uc oyuncu da GS formasini giyecek capta degiller, cunku Tanju cok gol kaciran bir adamdi, kale dibinden daglara taslara vurdugu cok oluyordu. Arif zaten hicbir zaman cok gol atmadi. Jardel'in yuzdesi iyiydi ama o da sporcu degildi, problemliydi.

Bunlari dusundukten sonra merak ettim sana gore GS'a gelmis golculer icinde bu formayi giyecek capta olan kimler var diye? Eger kimse yoksa o kistaslarini biraz asagiya cekmen lazim.
Levent Guntay
Posts: 614
Joined: Tue Oct 22, 2002 5:02 pm
Location: Maryland, USA

Post by Levent Guntay »

Umit'e "harika adam" damgasi falan vurdugum yok. Umit'in bu sezon attigi goller ve kazandirdigi puanlar takima olan faydasini ve formayi hakettiginin ispati. Golcunun gorevi gol atmak ve takima puan kazandirmaktir. Umit de bu sezon bunu mukemmel bir sekilde yapmis. Ustelik cogu mac ilk 11 olarak baslamamasina ragmen.

Saha icinde ve disinda, ozel yasantisinda bir kusuru eksigi GS'a yakismayacak bir yonu olur o zaman da anlarim bu "forma yakismama" yorumlarini.

Ama, kulup olarak paramiz varsa daha iyisini daha surekli leblebi gibi 20 dakikada bir gol atabilecek golcu alacak gucumuz varsa, o zaman "Biz GS kulubu olarak Henry, Ronaldo, Ronaldinho'yu alacak takimiz, Umit gibi golculere forma verilmez bu kulupte" deriz o zaman hem fikir olurum.

Hakan'la ilgili "forma yakismama" tabiri "90 dk oynayacak kapasitede olmama" yorumuyla karisti herhalde. Son donemde GS formasini en cok hakeden uzerinde en cok yakisan oyuncu 1. Bulent Korkmaz 2. Hakan Sukur'dur. Ikisinin de son 15 senede GS'a buyuk emegi gecmistir. Hakan ilk 11 baslamamayi kabullenirse daha en az 2 sene daha oynar.
Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

"Ümit Karan, Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından ameliyat edildi.

Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Taşer, Ümit'in çapraz bağının kopmuş olduğunu belirterek, "Yırtık bölümler alındı ve doku nakli yapıldı. Başarılı bir ameliyat geçti. Ümit'in bünyesi kuvvetliydi. Kıkırdaklarındaki sorunlar da giderildi. 3 ay kadar sonra koşmaya başlar ve 4 ay sonra da sahalarda kendisini görebiliriz" dedi.

Ümit Karan, bir an önce sahalara dönebilmek için elinden geleni yapacağını söyledi."

Gecmis olsun, Allah sabir versin. Insallah sorunsuz, dertsiz, cabuk iyilesirsin Umit.

Ozan Ersoy
Selcuk Samli
Posts: 3563
Joined: Sat Jan 15, 2005 11:06 pm
Location: Izmir

Post by Selcuk Samli »

Gecmis olsun.Umit'i 2006-07 sezonunun acilis macinda ilk 11'de gorecegimize inaniyorum.
Post Reply