Kerem Tezic wrote:Savas Macun wrote:
Once Deniz olayi oldu.Neden bunu daha once degilde sezon sonuna dogru yaptilar? Haklariysa neden bu kadar beklediler.
Buyuk Fenerbahce'nin onlenilemez yukselisini kesmek icin. Ben bu komployu $ip$ak sezdim hemen.
Yahu, konuyu dagitmak istemiyorum bir yandan ama, bu Deniz olayinda da, Boyyyuk Yildirim baskan ne sekilde savunuluyor merak ettim. Benim bildigim olaylarin siralamasi soyle, Savas, sana zahmet, arada atladiklarim varsa ekleyiver:
- Deniz, GB ile sozlesmesindeki bazi maddeleri hice sayarak GB'den FB'ye transfer oluyor (Burda, Fener'in transfer parasini toptan odeme gibi, ilginc "yontem"leri de var sanirim ama, ayrinti diyelim o kismina).
- GB TFF'a gidiyor, gerekli cezalarin uygulanmasi, tazminatlarinin verilmesi icin.
- FB guzel guzel, istediginde Deniz'i oynatirken, TFF agirdan aliyor , Ama sonunda GB'ni hakli buluyor, Deniz'in lisansini askiya aliyor.
- Bunun ustune FB cekler duzenliyor, ve 2. Baskan ya da o konuma benzer bir yonetici, soz veriyor Cavcav'a, tamam halledecegiz bu sorunu gibisinden.
- GB/Cavcav bunun uzerine, TFF'den sikayetlerini geri cekiyor, ve Deniz tekrar oynama hakki kazaniyor.
- Ve, bu karardan sonra, ne hikmetse (burasi yukarda sordugum savunma acisindan onemli) FB cekler uzerinde odemeyi durdurma karari aliyor. Yani GB sikayetini cekip de "kandirildiklariyla" kalakaliyor ortada.
- Yeniden TFF'ye gidiyorlar. Yine agirdan aliniyor, evet, ama burdan kimin karli, kimin zararli ciktigi bence gayet acik. Hatta, Cavcav'in federasyonun bu yavasligindan sikayetini Milliyet spor sayfasina baslik filan yapmisti.
- Ve sonunda, TFF tekrar bu konuda karar cikariyor...
Simdi, FB bu konuda gercekten hakli oldugunu (ve tazminat odememesi gerektigini) dusunse, o cekleri odemeye en bastan razi olmazdi sanirim (sirf uckagitcilik yapma niyetiyle boyle bir ise girismeyecegini varsayiyorum o noktadaki insanlarin). Eee, buna razi olduysa, tutup sonradan cekleri iptal ettirerek, sozlu de olsa, isleme konulmus anlasmayi bozup, Deniz'in durumunu tekrar kendi eliyle tehlikeye atmis olmuyor mu? Bence Federasyon'a, tesekkur etmeli, sikayetin tekrar geldigi zamanla kararin ciktigi o aradaki birkac haftada, Deniz'i kadrosunda bulundurma ozgurlugunu kendisine tanidigi icin. Bundan sikayetci olmak yerine!