![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Evet macin kaybedilmesinin sebebi o ugursuz ilk 15 dakikadir ama bunun musebbibi tek bir adam olamaz. Tum spor proglamlarinda, yazili medyada, bizim forumda ve baska forumlarda herkes Galatasaray'i iyi asagiladi dogrusu; Liverpool'a tecavuzcu deyip dolayli yoldan Galatasaray'i ....cek diyenler bile oldu (Ahmet Cakar).
Neyse konuya donersek, umudumuzu kaybetmeye gerek yok; bu mac kaybedilebilir kapsamindaydi. Kaybedilmemesi gereken mac ise Istanbul'daki PSV. Bir anlamda eleme maci yapacagiz PSV ile ve kazanirsak -ki kazanacagiz- hersey yerine oturacak.
Macla birlikte benim dikkatimi ceken bir iki sey var. Cihan'in uzerinde buyuk bir baski var; 23.dakikada kacirdigi golden sonra kameradaki yuz ifadesi cok aciydi. Gecmisinde forvet dahi oynamis bu adam, herhalde hakkinda yazilanlari okuyor. Bu sartlarda bu oyuncu bize nasil faydali olabilir bilmiyorum. Ve samimiyetini, caliskanligini bildigim icin dun ozellikle Cihan'a uzuldum.
Digeri, Ozan beye atfen, bir sistemin digerine nazaran mutlak dogru oldugu iddiasinin analizi gerekiyor. Basitce ilk yari 4-5-1, ikinci yari 4-4-2. Eger hucumculara kenarlardan ve yerden besleme yapabilecek yetenekte adamlariniz varsa, mesela Arda ve adam gibi oynamasi sartiyla Hasan Sas, 4-4-2 Galatasaray icin uygun sistemdir. Topu oyuna sokma yetenegi olmayan adamlarla da 4-5-1 tehlikeli olabiliyor.
Fatih Terim de soylemisti, Turk oyunculari yapi olarak defans yapmayi bilmiyor. Ve bunu maalesef ogrenemiyor. Kisacasi en iyi defans kurgusu ile de ciksak, o golleri yiyecegiz. O halde genel strateji mutlaka gol atmak uzerine olmali, cunku atabiliyoruz.
Ucuncusu, Karan'in gollerinden sonra bakin, hickimse birbirine sarilip kutlama yapmiyor. Bir sogukluk veya sanki bir tedirginlik var. Acaba mac once bu kadar buyuk baski mi yapildi bu takima ve bu gollere kimse inanamadi ? O halde ilk 15 dakika haric, bu futbolu ve kazanma arzusunu nasil aciklayabiliriz.
Oyuncularla ilgili tek yorumum, ne yapip edip Carrusca'yi kazanmak olmali. Heinz gibi kim vurduya gitmemeli. Cunku yetenekli bir cocuk ve o bolgede yetenekli bir adam hep tehlike demektir.
Ama forvette sorunumuz var; gecen senenin ilk zamanlarindaki Necati'yi bu macta aradim mesela. Sagbekte ve solbekte de sorunumuz var. Acaba Okan'dan sagbek uretilemez mi; kosan, topu oyuna sokabilen bir adam. Orta daha Ergun'den solbek yaratidigi gibi, bu da denenebilir kanisindayim.
Sonuncusu, ben UEFA ile yetinmiyorum. Takimin kotu; oyuncularin vasat, hokkabaz olduguna da inanmiyorum. Hokkabaz olmayani var gibi gosterir. Karan'in bu tip golleri var; Galatasaray'in da bu tip donusleri var, bakiniz 3-3 biten Manchester United maci, 3-2 biten Real Madrid maci.
Son yillar itibariyle en kritik macimiz artik PSV. Kazanmaliyiz ve kazanirsak hersey olacak. Ve de kazanacagiz.