Liverpool- G.SARAY 3-2 (Umit(59,65))

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Cem Yılmaz
Posts: 15
Joined: Fri Sep 22, 2006 7:37 pm
Location: İstanbul

Post by Cem Yılmaz »

açıkçası 1 puanı hatta 3 puanı kaçırdık diye üzüldüm ama takımın futbolu oldukça pozitif yöndeydi
Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Mehmet Marsan wrote:Cehaletimi hos gorun.

Liverpool gol kliplerini nerde bulabilim. Umit'in gollerini seyrettim.
http://youtube.com/watch?v=o5kSuRoBXvc

http://youtube.com/watch?v=9EkHTG2FEO4
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Saol Tolga..
Tolga Girici wrote:
Mehmet Marsan wrote:Cehaletimi hos gorun.

Liverpool gol kliplerini nerde bulabilim. Umit'in gollerini seyrettim.
http://youtube.com/watch?v=o5kSuRoBXvc

http://youtube.com/watch?v=9EkHTG2FEO4
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Bizim oyuncularımız bazen tam dayaklık velet kıvamında insanlar oluyorlar. Bazen faul yaparsın, bazen sarı kart görürsün ama gerekirse! Bizimkile b.ktan sebeplerle kart görür, sarı kartı göze alıp rakibi durdurmaları gerektiğinde feer playt örnekleri sergilerler!

3. golde Hakan'ın olması gereken yerde Arda, onun yerinde Hakan var. Hakan'ın orda işi ne? Daha doğrusu orası neden boş? Hakan topu kaptırıyorda hemen akabinde Orhan'ın yediği çalıma ne demeli? Crouch hayatının golünü atarken yanında Song vardı ama onu suçlamıyorum, iki liverpoolu arasında kalmış adam..

2. gol Cihan&Arda+Orhan Production. Tabi bu prodüksiyonda sağdan sola attığı nefis pasla Cihan bey büyük hissedar konumunda. Top Cihana gelmeden önce soldan sağa o ortayı yaptırmasalar tabi manzara baştan değişirdi, ordada kabahat büyük ihtimal Orhanın!

1. gol Sabri&Cihan production ürünü! Crouch'un yanındaki sabunma oyuncularımızında yan top zaafiyeti sırım sırım sırıtıyor tabi..

Görüldüğü üzere Cihan ve Orhanın katkısı oldukça üst düzeyde. Gerets meseleyi Hakanın kaptırdığı topa bağlarsa aptallık eder!
Tolga Girici wrote:
Ismail Gezer wrote:Nasıl yani? İfade aynen böyle mi?

Yenilen goller korkunç kişisel hatalardandı doğru. Tek tek isim verip hataları yapan futbolcularımızı burdan rencide etmek istemiyorum :D
Ama o hatalar içinde en az kızılabilecek olan Hakandır!
Tolga Girici wrote: Gerets dun mactan sonra Hakan'a laf giydirmis galiba, "santrforumuz aptallik yapmasa 3. golu yemeyecektik" diye. Ona dayanarak Hakan'i oynatmaz diye dusundum. Bence de hazir Hakan ustu uste maclar oynayip yorulmusken Kabze'yi denemekte fayda var.
Sagda solda oyle duyuyorum, yani aptal veya benzeri laf geciyor, ama Gerets boyle seyler soylemez normalde.
Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Ismail Gezer wrote:Görüldüğü üzere Cihan ve Orhanın katkısı oldukça üst düzeyde. Gerets meseleyi Hakanın kaptırdığı topa bağlarsa aptallık eder!
Ismail Hocam,

Gerets'in herhangi bir oyuncuyu, basin onunde, isim vererek suclamis olmasina hic birsekilde katilmam, ama, Hakan'i savunmak ugruna yazdigin yazilari, buldugun gerekceleri bir soyle sakin kafayla tekrar okusana allahaskina, biraz fazla "zorlama" gelmeyecek mi sana da?

Momentum lehimize artmaktayken, oyunda dengeyi buluyoruz derken, (hele de daha sonra 2 gole cevap verebilmis olunca), orda 3. golu yememizin baslangici her kimse, ister istemez daha goz onunde oluyor (ki, bu illa saglikli bir degerlendirmedir demiyorum, insanlarin genel egilimi o yonde oluyor). 2 ve 3. gollerin sirasi degisseydi, Arda bugun bas gunah kecisi olabilirdi nitekim...
Özgür
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Beyler dun basin toplantisinda Gerets 3. golde Hakan'i sucladi ve ki hakli. Bu golden sonra yikildik dedi. Cunku bu Hakan ayaginda top saklayamayan bir adam gelip ceza sahasi onunde artistlik yapip topa maydonoz oluyor. Sadece kendi kalesi onunde degil kar$i kalede de bu tur kendine giensizlikten $ut atmasi lazimken topu ayaginda tutup geriye ve yana as veriyor. Dun Hakani oyunda tutmakla bugunku 3 puanin vebali omuzlarinda. Adam iki adimdan iceri vuramazken hala sahada. Gol atip yakimi sirtlayacakmi$ 7 haftadir sirtladigi gibi demek lazim.

Gerets ayni $ekilde Arda'ya da hic luzumu yokken ceza sahasi icinde o harekette bulundu ve yopu kaptirdi dedi. Almanca bilmem bunlar Erdal efendinin tercumelerinden.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Serif Halimler
Posts: 470
Joined: Thu Oct 24, 2002 1:47 am
Location: Almanya<--izmir

Post by Serif Halimler »

Cengiz Hocam,
Geretz in kurdugu cümleler ile söyleyis tarzi birlestirilince sunu demek istedigi anlayisiliyor :

Hakan in hem yedigimiz goldeki hatasindan dolayi
hem de son 5 dakika icinde atmasi gereken ,
fakat atamadigi goller nedeniyle elestirdi hatta dogrudan sucladi.
Sanki bu hatalarin bir bedeli olacakmis gibi konustu.
Eger mac sonunda sicagi sicagina tepki degil kalici bir görüs ise ,
ilerdeki maclarda Hakan yerine ayaginda top tutabilen ve adam gecebilen bir forvet oynatmasi gerekir, mesela Kabze gibi :-)

Arda nin yedigimiz goldeki hatasini ise sadece bir saptama olarak dile getirdi, Arda yi suclamadi.

Sunu da hatirlatmak istiyorum. Almanca Geretz in anadili degil, kelime secimi ve cümle kurgusunda düsündügünü tam yansitmamis olma ihtimali var.
UEFA'da Arsenal'i, Süper Kupada Madrid'i.....
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Hakan'a kaptirdigi toptan sonra "orada isi ne, niye maydonoz oluyor ceza sahasi onunde" demek cok buyuk haksizlik. Bu, uzum yemek degil bagci dovmek sinifina giriyor. Hakan'in boyle defansa gelip yardim ettigi cok gorulmustur, cok da taktir edilmistir. Tabii ki defansina gelip yardim edecek. Bir futbolcu top da kaptirabilir, mesela cok iyi oynayan Arda da yapti ve golu yedik.

Hakan'in artik yasi geregi ilk 11'de oynamamasi gerektigini dusunenlerdenim. Atamadigi gollerden, yer tutusundan, topu artik saklayamamasindan sikayet edenler ve elestirenler hakli. Ama elestirilmesi gerektigi konuda elestirmek lazim, yoksa is isten gectikten sonra her hata yapani elestirmek cok kolay ve gelecek acisindan bir yarari yok.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Mehmet Cirak wrote:Hakan'a kaptirdigi toptan sonra "orada isi ne, niye maydonoz oluyor ceza sahasi onunde" demek cok buyuk haksizlik. Bu, uzum yemek degil bagci dovmek sinifina giriyor. Hakan'in boyle defansa gelip yardim ettigi cok gorulmustur, cok da taktir edilmistir. Tabii ki defansina gelip yardim edecek. Bir futbolcu top da kaptirabilir, mesela cok iyi oynayan Arda da yapti ve golu yedik.
...
Iyi forvet hele Hakan gibi boyu boslu olanlar geriye frikiklerde ve kornerde gelir. Yer tutarlar. Kalecisine ve defansina yardimci olurlar. Ama iyi bir forvetin yuzu devamli obur kaleye donuk olur. Forvet oyunculari orta saha ya da defans futbolcusu gibi top kontrol huneri ustun olmuyorlar ve olmak zorunda da degiller.. Varsa boyle biri zatan Dunyada yildizlarin yildizi oluyor. O yuzden Hakan gibi top teknigi sinirli forvet yuzu kendi kalesine bakar $ekilde topla oynarsa topu ayni dun yaptigi gibi kaptirir. Forvetler takim defans yaparken herhangi bir kontra du$undukleri icin korner ve frikik gibi tehlikeli sayilacak ati$lar di$inda orta saha cizgisi etrafindan pek fazla kendi sahalarinin derinliklerine gelmezler. Oyle ya kontra olunca golu kim atacak. Sag bek m sol bek mi? Yoksa o topu 70 metre suren orta saha oyuncusu mu?

$unu kabul edin. Hakan $ukur iyi bir futbolcu ve ununu dunyaya yaymi$ biri. Iyi bir profesyonel burasi da tamam. Ama ayni zamanda koy kurnazi, fesat, bencil kendine bir turlu guvenemeyen bir adam. Onun yerinde ba$kasi olsa dunku sicirtmalarla yari$a girip hala kendini ispat etmeye cali$maz. Butun derdi bir iki sene daha oynama gibi kucuk hesaplar. Bunun olmamasi lazim. Bu egoistligi yuzunden etrafina ve takima zarar vermekte. Sadece para i$i degil bu. Sezon ba$indan beri forumsuz. Ayagi sakat hasta anlamam ben. Sakatsa gider tedavisini olsun. Hakan $ukur'un bugun takimda yedegi var. Olmasa sizinle beraberim ne yapalim golu Emre mi atacak derim. 7 haftadir yerlerde surunuyor. Kacirdigi firsatin haddi hesabi yok. Evet bir BJK macinda sayesinde penalti oldu. Onu atma cesaretini bile bulamadi kendinde. Bu halde nasil yararli olacak bu takima. Boyle cakar almaz gibi i$imiz Hakan'a kaldi ise daha cok elimiz bogrumuzde kalacak demektir.
Last edited by Cengiz Akgun on Fri Sep 29, 2006 4:21 pm, edited 1 time in total.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

1. O pozisyon yüzünden Hakanı asacaksak, top ayağına gelmeden önce 10-15 saniyeyide dahil edecek şekilde yeniden izlemek lazım. O zaman anlarız, Hakan yardım amacıyla mı gitmiş yok kurnazlık mı yapmış!

2. Hakan'ın 3 alternatifide 2 hafta önce denendi ve sıfır katkıyla maçı tamamladılar. O zamanda hastaydı, niye oynatılmadı diyen çok oldu!

3. Gerets suçlu arıyorsa aynaya baksın yeter! Hasta adamı oynatmayacaksın, oynatıyor ama süründüğünü göre göre 90 dakika oyunda tutuyorsan mağlubiyeti kaptırdığı topa bağlamayacaksın! Bu hataları ard arda yapıyorsan azıcık utanacaksın!
Ercan Dumlupinar
Posts: 213
Joined: Tue Jul 06, 2004 8:05 pm
Location: USA

Post by Ercan Dumlupinar »

Eger Hakan Sukur'u oynatmak degilse, ben hala Gerets'in hatasini anlamis degilim. Adam onu oynatsa suc bunu oynatsa suc, herkes Mehmet Topal diyordu alsana Mehmet Topal, simdi Okan niye oynamadi oldu. Cihan herhalde boyuna posuna bakip oynatiyor, ama adam topa duzgun vurmaktan aciz, yoksa kisa Sabri ile oynayacak baska adam yok. Iki stoperinde boy var hava topu SIFIR, tek DM oynatsa neden cift degil hata, cift oynatsa neden korkak oynuyor. Dun kose yazarlari adami korkaklikla suclamislar sanki ulke ve takimlari olarak hep Ingilizlere ustunluk saglamisiz.

Hakan'i artik ilk 11'de oynatmak luks hata gereksiz benim gorusum, her kotu oynadiktan sonra ayni tarane "sakatti, igne ile oynadi, hasta idi" bunlara gerek yok. Iki attigi suttan adamda guc kuvvet energy kalmadigi belli. Gerets'in hatasi ise maca hizli forvetlerle basliyacakti, kim olur bilmem kontradan ters toplardan yakalamaya oynayacakti, bu Umit olur Hasan K. olur Arda olur ama Hakan Sukur olmaz.
Ufuk Sezekkaplan
Posts: 1333
Joined: Tue Feb 22, 2005 11:33 am

Post by Ufuk Sezekkaplan »

Ozan Ersoy wrote: 4-5-1 oynamak veya tek forvet oynamak defansif oynamak anlamina gelmez. 5 li orta sahayi oyunu sogutmak rakibi oynatmamak icin kullanabilirsiniz, rakibe orta saha cizgisini gecirmemek, onlari surekli baski altinda tutmak icin de kullanabilirsiniz. Iyi bir 5'li orta saha, tek forvet, dunya kupasini da kazanabilir, final de oynayabilir (Fransa-Italya) CL'ni bile kazanabilir (gecen seneki Barcelona)

GS elbet 4 lu orta saha, 2 forvet oynayabilir. Cogu rakibe karsi oynamalidir da...Ozan Ersoy
Yukaridakilere katiliyorum ve buna itiraz etmek mumkun degil zaten. Kadro uygunsa, 5'li orta sahanin hele hele ust duzey maclarda hem defansif ve hem ofansif faydalari var. Iyi bir 5'li orta saha dunya kupasini elbette kazanabilir, gollerin cogunu orta sahadan bindirme yapan elemanlar da atabilir. Ama bizim kadromuzda en az Popescu gittiginden beri oyunu sogutacak bir defansif top dagitici, sagbek ve solbek sorunlari var. Orta sahamiz da dengesiz. O nedenle oyunu iyi olan tarafimiza yikmak adina 4-4-2'nin iyi oldugunu dusunuyorum. Yoksa hic kimse illa ki bu sistem digerine mutlak ustundur diyemez. Zaten bu aralar ne sizin ne de bizim dedigimiz oynanmiyor, 4-5-0 veya 4-4-1 oynuyoruz.

Tesekkurler.
Cengiz Akgun
Moderator
Posts: 13009
Joined: Tue Oct 22, 2002 7:47 am
Location: New Jersey /USA

Post by Cengiz Akgun »

Ismail Gezer wrote:1. O pozisyon yüzünden Hakanı asacaksak, top ayağına gelmeden önce 10-15 saniyeyide dahil edecek şekilde yeniden izlemek lazım. O zaman anlarız, Hakan yardım amacıyla mı gitmiş yok kurnazlık mı yapmış!

...
Hakan hakkinda ben hak ettiginde en guzel $eyleri de soyledim. Hakan konusunda bir bagnazligim yok. Babamin oglu da degil onun her kaprisine eyvallah deme konusunda. Oynayamadiginda herkes gibi kenera cekilebilmeli. Malasef entrikalari ile klubu de hocayi da kendine bend ettirip bu takima zarar veriyor. Bunu gorup soyleyen ise Hakan'i asiyor oluyor. Bak Liverpool'da GS'yi dagitan Crauch'i hocasi kac haftadir yedekte bekletiyormu$. Futbolcu bu $ekilde egitilir kaprisleri ile bir takimin gelecegi ile oynamasina izin verilmez profesyonel takimlarda. Evet bu Hakan'in problemi degil. Bunu yapamayan klup yonetimi ve ba$ta Erik Gerets bey utansin. Kalkmi$ $imdi hata yapti mata yapti diye kendini kurtarma derdinde. Hakan hata yaptiysa sen bu haliyle oynatiyorsan senin hatan en buyugu diyen yok bu zirtapoza. Hakan'a on verip yuz verirsen sonuc Car$amba gunku gibi olur. Hakan'in bir hatasi iki hatasi degil ortada olan. Ortada olan bu adamin 7-8 haftadir kendine gelemeyip ya$adigi forumsuzluk.

Sen ayni $ekilde Sergen hakkinda da bu tur du$unceler icindesin bak $ekerspordan da $utlami$lar cunku orada da ne hocayi ne klubu dinlemi$. sadece o degil bir suru Superlig'den dokulen futbolcu bozuntulari. Sonunda herkez layik oldugu yeri buluyor. Hakan'in $u anki yeri yedek. Duzelsin isterse 40 ya$ina kadar oynasin. Buna hic itirazim yok benim. Hakan adina da sevinirim. Bugun Turkiyenin Dunya'da adini her yer yerde duyuran bir futbolcu. Sadece GS'yin degil butun Turklerin gurur duyacagi bir yere gelmi$. Ama yaptigi bu kucuklukler hic ama hic bu buyuklugune yaki$miyor.
Cengiz Akgun

"Asrın, yeni bir umdesi var, hak kapanındır
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Geçmez ele bir paye kavuk sallamayınca
Kürsi-i liyakat pezevenk, puşt olanındır.”
N. Tevfik 1940.
Mehmet Cirak
Posts: 649
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:11 pm
Location: Durham, NC USA

Post by Mehmet Cirak »

Ben Hakan'in son yillardaki performansini begenmiyorum, oynamasini da istemiyorum. Bir suru adamin onunu kapiyor, yedek olacaksa olsun, GS'a yararli olmaya devam etsin. Yoksa Katar'a gitsin, parasini kazansin, kendine yararli olsun.

Ote yandan kaptirdigi toptan dolayi elestirilmesini de haksizlik olarak goruyorum. Adam o kadar top ezmis, kac mactir kaleye duzgun sutu yok, bunu elestirmek yerine top kaptirisini elestirmek komik geliyor.
Mehmet Cirak

"Artificial intelligence is no match for natural stupidity."
İsmail Cem İZGİ
Posts: 35
Joined: Sat Aug 12, 2006 1:47 pm
Location: İstanbul

Post by İsmail Cem İZGİ »

Şahsen, Hakan'ın ne gibi kaprisler ve küçüklükler yaptığını anlamadım, sanırım siz bizim bilmediğimiz bir şeyler biliyorsunuz, yazılarınızdan Hakan'ın kendi çabaları sayesinde ilk 11 oynadığı ve sizinde buna sanki birinci derecede şahit olarak olayları yaşıyormuşsunuz hissine kapıldım, eğer öyle ise bizede anlatın öğrenelim, yok eğer medyanın bize anlattılarından yola çıkarak yorumluyorsanız, medyanın zaten yıllardır Hakan'la ilgili ortaya atmadığı iddia kalmadı, o zaman kendi gördüklerimizi, değer yargılarımızı ve yorumlarımızı bırakıp yazılanlara ve tabelaya göre yorum yapalım olsun bitsin. Tüm yorumlar bir kalıba girsin, hepsi birbirinin aynı olsun, böylece hşç kafa falan yormayalım birşeylere.

Şimdi deniyorki Hakan'ın artık ilk 11 de ne işi var bi topa dahi vuramıyor dğru düzgün. Hem de Hakan'ın yedekleri varmış. Evet var Necati, Ümit, Kabze, bi de Özgürcan. Onlarıda gördük sahaya sürüldükleri zaman son 1-2 maçta hayalet gibiydiler sahada, varlıkları yoklukları belli değildi, yani bi topu kaptırıp bize gol yedirecek kadar bile iş yapamadılar sahada. ( Ümit'in son maçı ve sonradan girip gol attığı maç hariç. ) Demek ki bu adamlar formsuz daha hazır değiller.

Hakan'ın beceriksizliği had safhada ama en azından hala defansına yardıma edebilecek kadar mücadele gücü var. Hiç bizan Hakan sempatizabı olmadım, kendimi bildim bileli maçlarda en çok içimden smvdüğüm futbolcumuz, çünkü herzaman kazmaydı ve herzaman topa çekinerek vurdu, ama Hakan o kaptırdığı topta ki gibi yaptıklarıyla buralara kadar geldi, Hakan her zaman sahada heryere yetişmeye çalışarak Avrupa'lara gitti, sürekli topun peşinde koşup ona sahip olmak isteyerek bize en büyük mutlulukları yaşattı. Şimdi yine fiziği ve o anda ki hastalığı el verdiği sürece bunu yapmaya çalışırken, bir top kaptırdı ve gol yedik diye böyle eleştirmek bana sanki biraz sinirle yapılmış gibi geliyor.

Takımın bir teknik direktörü var ve kadroyu o kuruyor. İsterse Allah'tan vahiy ya da emir gelsin son söz yine onun. Hakan'ın oynaması bir hataysa bu onun hatası olamaz. Oyuncunun hocaya "Hocam ben bugün, bu taktikle takıma faydalı olamam, bugün beni değil Ümit'i 11 başlat" de me lüksüde yok. Hoca ona ihtiyacı olduğunu söylğyorsa gerekiyorsa çıkıp sakat sakat oynuycak, Hakan'da zaten bunu en çok yapan futbolculardan biri. Biz de kötü oynasa bile yaptığını takdir etçeğimize, kötü oyunu eleştirmeyi geçip, oyunda olmasının suçunu dahi ona atıyoruz olacak şey değil yani.

Bu arada son bir şey, ben idmanlarımızı izlemiyorum yalnızca maç performanslarına bakarak konuşacak olursam, bu maça bende Hakan'la başlardım, ama hasta olduğu ve fiziği çok düştüğü için 50 dakikadan fazla oyubda tutmazdım. O zaten anca Gerets mucizesinin yapabileceği birşey.

İkinci olarak Ümit Karan artık oynamaya hazır, ve artık yedek bekleme sırası Hakan'da. Zaten o da böyle bir şeye alışkın geçen sene paşa paşa sırasını bekledi kulübede ve kendini hazır tuttu sonra ihtiyaç olduğunda gelip çok güzel bir dönüş yaptı.

Geçen sene bunu yapan adama nasıl oynamak için entrikalar çeviriyo diyebiliyorsunuz hiç anlamıyorum valla..
Post Reply